Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajná skupina, která je známá jen jako „Organizace“, je natolik tajná, že o jejím působení se nic neví. Organizace je neutrální, s vazbami na všechny vlády světa. Jejím jediným úkolem je vychovávat zabijáky, které vybírají hned po narození z odložených či nechtěných dětí. Jedním takovým zabijákem je i muž, který byl vychováván a nadále je oslovován jen jako agent 47. Agent 47 je najat, aby zabil ruského prezidenta Belikoffa. Agent 47 jede do Ruska splnit zakázku, má vše připraveno, ale zákazník změní požadavek a přeje si zabít Belikoffa veřejně. Agent 47 tedy změní své plány a zastřelí prezidenta na veřejnosti. Jenže Belikoff se dál objevuje na veřejnosti, protože má dvojníka.... Agent 47 obdrží informaci, že byla jeho identita prozrazena: údajně se objevil svědek. Agent 47 po obdržení identity svědka, jímž je dívka Nika, jde Niku odstranit. Místo odstranění Niky je ale stříleno na něj a jemu dojde, že se ho chce někdo zbavit... Agent 47 začne zjišťovat, kdo má zájem na jeho odstranění, a začne u Niky. Unese ji z jejího bytu a zjistí, že Nika nemá tušení, oč jde; je „vlastnictvím“ Undre Belikoffa, prezidentova bratra, který ji drží jako prostitutku. Agentovi 47 dojde, že vše je jen politická hra, v níž měl on udělat špinavou práci a odměnou za splnění měla být jeho smrt. Navíc je mu v patách agent interpolu Mike Whittier s kolegou Jenkinsem. Sotva však začnou odkrývat politickou hru Ruska, jsou ruskou tajnou policií odvoláni... Agent 47 se snaží Niku ochránit, protože oni dva jsou jediní, kdo může ohrozit plán šéfa tajné policie na převzetí vlády. Agent 47 zabije Undreho, aby nebyla v ohrožení Nika, pak ji odveze vlakem do bezpečí a vrátí se zabít Belikoffa, přičemž odhalí i pozadí celé situace... (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (854)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Jsem překvapen, jak se mi po tolika negativních ohlasech a nízkých hodnoceních Hitman líbil. Sice jsem prosazoval do hlavní role Jasona Stathama, ale jakmile jsem viděl první promo obrázky, začal jsem Timothymu fandit. Nakonec mám pocit, že se pro Hitmana narodil a sedne sem lépe než by byl býval Jason. Samotná akce je opravdu hodně krvavá (unrated verze), tvůrci se rozhodli pro verzi "mass murderer" a zvolili asi dobře. Scény ve výtahu, metru a na záchodech se hned staly mými oblíbenými v akčním žánru posledních několika let. Scénář je sice děravý jako řešeto a režie obstála jen v akčních scénách, celkově však film působí neškodně a zábavně. Nejvíce mi asi vadila postava ruské prostitutky, která byla obsazena jen aby ukázala nějaké to prso. Se zbytkem jsem spokojen, s pár odkazy na předlohu taky a vůbec bych se nezlobil (já si to dokonce přeji), kdyby vzniklo pokračování s Timothym opět v hlavní roli. PS: Hudba sice Bournea vykrádá, ale poslouchá se to zatraceně dobře. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Původně jsem se těšil, pak jsem se nějak moc netěšil, ani jsem se na to nehrnul, čím to...když přitom tvrdím, že hry, podle kterých je točený tento film jsou dost možná jedním z mála toho nejlepšího co jsem kdy měl možnost hrát. Hlavně tedy mise v Moskvě mají šťávu a jasně že se i Moskva objeví v tomto filmu, ale já prostě z toho nemám vůbec dobrý pocit. Od začátku jsem z toho neměl dobrý pocit. Timothy Olyphant prostě není Hitman, ať se na mě nikdo nezlobí, když jsem to zjistil, že ho bude hrát, dost mě to štvalo, ale co jsem měl dělat. Od té doby jsem nějak neměl chuť vůbec samotný film vidět, až nakonec jsem se překonal a pustil si unrated verzi s krví stříkající kam lidské oko dohlédne. Čím krvavější, tím lepší Hitman, no ne? U hrách to vždycky platilo. Jenže prostě když si připomenu takovou Moskvu a pak jí vidím v tomto filmu, něco mi v tom chybí, něco co se nedá jen tak ztvárnit, ten osobitý pocit, z toho všeho, který tento film prostě nemá. Ani nemůžu říct, že by herec ztvárnil bůhví jak odzbrojující výkon. Ano, chápu, že se snažil být bez citů, ale mohl být trošku temnější, důkladnější...to všecko mi tam neskutečně chybí. A krom toho akce opravdu není to nejlepší, rozhodně není špatná, ale dost dobrá také ne, a koukat na digitální krev, v Unrated verzi bylo docela ubíjející. Hitman se dle mých slov nepodařil, ale vinu bych hledal ve tvůrcích než v samotných hercích, ti za nic nemůžou. Taková Olga Kurylenko, budoucí BondGirl zahrála svojí roli opravdu dobře a důkladně, ale příběh, Hitman, akce, to všechno mohlo být o stupeň lepší, a už bych mohl mít na všechno trošku rozdílný názor. Hitmana si tedy rozhodně zahraju spíše na počítači, než abych znovu koukal na tuto bezduchou akci, kterou by Hitman určitě bezespory byl i tak, ale veškeré aspekty tomu jen přikreslily podobu, s jakou se reprezentuje na obrazovkách a plátnech, a mě se to tak nelíbí. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Geoff Zanelli: 1. Apocalypse ,2. Secret Invasion ,3. Before The Storm ,4. 47 Attacks ,5. Hunter ,6. Action In Paris ,7. Amb Zone ,8. Night Time In New Orleans ,9. Vegas ,10. Club Heaven ,11. Invasion On The Mississippi River ,12. Rocky Mountains ,13. Day Light In New Orleans ,14. Trouble In Vegas ,15. Funeral ,16. Main Title, ()

castor 

všechny recenze uživatele

Potencionální publikum pro počítačové adaptace tu vždycky bylo a bude, škoda jen, že málokterá dokáže skutečně strhnout. Škoda, že režisér francouzského původu zřejmě netušil, co chce vlastně točit. Škoda taky, že děj lze shrnout do pár vět a stejně vás nebude zajímat (špičkového zabijáka hodí jeho nadřízení přes palubu, msta se dá čekat – jak originální); dvakrát škoda, že slibovaná porce násilí ve filmu trestuhodně chybí. Vážně škoda, protože slušně hrající (tvářící, chcete-li) zabiják s kódovým označením 47 Timothy Olyphant rozhodně není tím, který by počítačového hrdinu pohřbil. Škoda i nudné vaty mezi akčními scénami, které nejsou nejhorší, ale postrádají originalitu, nadhled a humor. Ostatně, že to jde, dokázaly oba díly Kurýra i s podobně tupým scénářem. Olga Kurylenko (na kterou se náš hrdina bohužel raději dívá, než aby jí pořádně naplácal) je tu jen pro svou tvářičku, nicméně si oproti dalším, neuvěřitelně vážně se tvářícím vedlejším postavám, na nic nehraje. ** až ***, fakt nevím.. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $33miliónovTržby USA $39,687,694Tržby Celosvetovo $99,965,792Tržby za predaj DVD v USA $34,033,520 //počet predaných kusov 1,371,142║ Našťastie nie som fanúšikom hier, o Hitmanovi ako takom neviem nič a asi preto som aj zožral tento akčný počin jedným hltom. Vychádzajúca hviezda Timothy Olyphant nám predvádza zbesilú jazdu v štýle akčných pasáži ako z filmu Equilibrium či Kurier. Režisér Xavier Gens sa ani lepšie na poli áčkového filmu nemohol uviesť a natočil konečne stráviteľní film podľa počítačovej hry, doterajšie paškváli ako Doom nebudem ani menovať, toto je konečne rok keď akčné filmy majú svoj skoro stratený šmrnc, takže po vydarenom Shoot Em Up a Smrtonosnej pasci 4 prišiel ďalší nárez a verím že to neostane len pri jednej časti. Jediné čo my ako tak vadilo boli dosť odfláknuto zahrané dialógy od Dougrey Scotta, ináč nemám iných vítiek, ostatné veci vrátene ochraňovanej divy ako Olgy Kurylenko boli moc fajn na pohľad. Prestrelky , výbuchy všetko spravené na výbornú a to do útoku zapriahli aj Ruský vrtulník Mi-24. /videl v kine: 85%/ ()

Galerie (49)

Zajímavosti (29)

  • Eidos a tvorcovia IO Interactive vstúpili do rokovania o natočení filmu už v roku 2003. Nakoniec však práva získalo štúdio 20th Century Fox. (Greenpeacak)
  • Film měl původně vyjít v říjnu roku 2007, z důvodu přetáček některých scén však byla premiéra o měsíc odložena. (KucC)
  • Ve filmu je udána poloha rusko-turecké hranice, která ve skutečnosti neexistuje. (Pepy)

Související novinky

Kdo se stane novým Hitmanem?

Kdo se stane novým Hitmanem?

11.01.2014

7 let stará adaptace videoherního Hitmana vydělala téměř 100 milionů dolarů (tj. čtyřnásobek svého rozpočtu). Timothy Olyphant se ale do jejího pokračování nikdy nehrnul a tvůrci dlouho zvažovali,… (více)

Hororoví machři a další strašidelný dům

Hororoví machři a další strašidelný dům

28.11.2011

James Wan bez debaty patří k nejlepším současným hororovým tvůrcům. První Saw je kultovka, Zlověstné ticho pěkná pocta staré škole a Insidious jeden z nejděsivějších filmů posledních let. Wan teď pro… (více)

Barbarská (C)onanie

Barbarská (C)onanie

12.02.2008

Nic inteligentnějšího vás nenapadne, když čtete o přístupu společností Millenium Films a Lionsgate Films k výběru režiséra pro novou adaptaci příběhů Roberta E. Howarda o svalnatém dávnověkém… (více)

Všechno, co jste chtěli vědět o Bondovi

Všechno, co jste chtěli vědět o Bondovi

28.01.2008

Možná si říkáte, proč vás v novinkách opět otravujeme s novou bondovkou. Především proto, že je jedním z mála velkých trháků, které se v současnosti opravdu točí a jeho tvůrci nevzdychají něco o… (více)

Reklama

Reklama