Reklama

Reklama

Kat: Válečná zóna

  • USA Punisher: War Zone (více)
Trailer 3

Bývalý člen speciálních sil Frank Castle je po šesti letech zpět v plné zbroji jako Punisher, který tentokrát vede válku na dvou frontách - s podsvětím i s FBI. V hlavní roli vykonavatele spravedlnosti se představí Ray Stevenson, jehož známe ze seriálu Řím.  Bývalý člen speciálních sil a agent FBI Frank Castle je po šesti letech zpět v plné zbroji jako Punisher, který tentokrát vede válku na dvou frontách. Poté, co zabil mocného mafiánského dona, se nyní jeho terčem stává druhý darebák v pořadí - krutý šéf gangu Billy Russoti (Dominic West). Castle ho při přestřelce znetvoří, ale zahyne přitom i tajný federální agent. Russoti, který si říká “Jigsaw”, touží po odplatě a najme si na to Franka, nejnechvalněji proslulého zločince z podsvětí. Ale ani FBI nechce zůstat pozadu. Je na Punisherovi, aby nalezl způsob, jak v tomto adrenalinem nabitém akčním thrilleru obejít zákon a zničit smrtící armádu zločinců. Herec Ray Stevenson (seriál Řím), se přesvědčivě zhostil role vykonavatele spravedlnosti, jehož žena a dcera byly zavražděny, kterou převzal po Dolphu Lundgrenovi (1990) a Thomasu Janeovi (2004). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (368)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Čistokrevné akční béčko, které si díkybohu hlavně na nic nehraje a občas nemá daleko k odlehčené nadsázce. Ray Stevenson i Límec jsou v pohodě a hlavní záporáci jsou fakt vtipný. Prvních pár minut jede scénář překvapivě věrně podle komiksové série Punisher MAX - In The Beginning z roku 2004, která v roce 2008 vyšla i v ČR. Postupně se děj filmu vydá vlastní cestou, ale stále v duchu série MAX, tedy hodně přímočaře a přehnaně brutálně. Samotný komiks nebyl žádné veledílo a film ho v tomhle ohledu věrně následuje. Stejně ale dost zamrzí, že jsou zde občas logické chyby... Jinak mě to ale příjemně překvapilo, stylové béčko, které je lepší než Punisher z roku 2004, punisherovitější. 70% hlavně když to porovnám s podprůměrnými Fantastic Four nebo třeba tragicky blbym Ghost Riderem. PS: Nejdebilnější komentář: Lesumir po lobotomii. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Třetí adaptace známého brutálního komiksu se své kreslené podobě, zejména kvůli brutalitě přibližuje nejvíce, přesto se však nejedná o dobrý akčňák, ikdyž musím uznat, že mě celkem překvapil. Nemá cenu nějak přibližovat příběh a ani tvůrci se moc nezdržují s vysvětlováním a film okamžitě otevírají přestřelkou, při které hrdina zmasakruje několik desítek lidí a hlavnímu záporákovi nepěkně zmaluje ksicht. To, že hrdina přišel o rodinu a stal se z něj nemilosrdný zabiják vraždící všechny gangy ve městě se dozvídáme jen z útržků a vyprávění, což je rozhodně dobře, jelikož se tím film nezdržuje a hrdinu vrhá rovnou do akce. To je to nejdůležitější a ve filmu jí je dost ale bohužel nijak neoslní. Ne, že by byly přestřelky nepřehledné a špatě sestříhané ale jsou prostě nudné a vypadají jako z nějaké počítačové hry, ve které si hráč "načítuje" nesmrtelnost a s pocitem, že se mu nic nemůže stát likviduje vše v okolí. Obrovské plus filmu je pro akční fandy neřízená brutalita, kterou by filmu mohl závidět i kdejaký novodobý horor. Kat (jak všichni hrdinu nazývají) se s nikým nepáře a ustřeluje hlavy a jiné končetiny, probodává a nabodává lidi na různé kovové a pokud možno ostré předměty a i hlavního záporáka si náležitě vychutná a to dokonce dvakrát. Co se týká herců, tak to je další mínus filmu, jelikož hlavní hrdina je jen plochý stroj na zabíjení, který se ani nepokouší o jakékoliv černohumorné hlášky (které by se určitě hodili) a hlavní záporák se svým bratrem jsou směšní jak jejich pořezaný ksichty. Film se tváří jak klasické akčňáky 80. let s tím, že v oblasti brutality více tlačí na pilu. Pokud máte chuť morbidně se pobavit určitě to stojí za to ale pokud hledáte kvalitní novodobý akčňák radši to zkuste jinde. P.S: koho by napadlo, že něco takovýho může natočit ženská. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Třetí pokus o komiksového Kata (zlatá angličtina...). Tentokrát velmi krvavě, béčkově, relativně stylově a ... akčně. Konečně se setkali všechny potřebné ingredience pro dokonalé akční béčko. Výsledek není jednoznačný, ale aspoň zábavný. Ti kdož čekali přemýšlení a promyšlený příběh, budou asi zklamání, ale klasická cesta pomsty z různých důvodů k Punisherovi prostě patří. Mě osobně potěšila především "upřímná" brutalita, která k filmu skvěle seděla. Na někoho bude některá ustřelená hlava (v jednom záběru je to hodně nečekané) až moc, ale i díky hlavnímu záporákovi divák nezapomene, že sleduje lehce odlehčený komiksový film. pokud to divák ignoruje, bude se pravděpodobně chvílemi smát a nebo plakat, nad podivností postav a jejich chováním. Každému podle jeho chutí, tentokrát mě ale Punisher alespoň dobře pobavil, což se o minulých dílech říct nedá. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Lebky pukají, nože kůží projíždí, kulky sviští a krev cáká po litrech. Bezhlavé akční scény jsou opravdu hlavní devízou filmu. I když jsou pořádně přitažené za vlasy, baví. Ray Stevenson coby nekompromisní soudce Frank Castle není špatný, starý dobrý Dolph Lundgren z léta páně 1989 mi ale k téhle roli tak nějak seděl lépe. Jeho permanentně nepřítomný pohled, slušný karate repertoár a monumentální neherectví se mi prostě náramně zamlouvaly. Ponurá a mstou posedlá postava bez slitování tentokrát čelí nebezpečí na dvou frontách, a vůbec ne špatně. Sice se se scénářem nikdo evidentně moc netrápil, eRková přístupnost je využitá skutečně na maximum. Tahle látka si svou pokleslost užívá, záporáci jsou roztomile ujetí a přehrávající, hrdinové osmdesátkově kamenní. A to za kamerou sedí překvapivě režisérka. Němka Lexi Alexander (dle mého výborně uřvaná partička Hooligans) se snaží, očividně má nakoukáno a i když oddělovat různé končetiny od těla umí náramně, dávkovat napětí jí moc nejde. Přeplácané a samoúčelné, ale pořád dobré a úderné!! Slušné tři kousky.. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

První Punisher s Thomasem Janem se mi líbil, obecně byl ale považován za průser. A tak natočili dvojku. S jiným týmem, jiným přístupem... je mi jasné, že Punisher má takový být, ale mě to prostě nesedlo. Až na výjimky nic moc herci (záporáci byli zajímav stylizovaní ale ažnepříjemně často příliš dementní), pitomý scénář a spousta nelogičností, nemluvě o tom, že Punisher je takový neohrabaný. Potěší fakt, že režisérka Alexander rozhodně není outlocitné děvče, nebojí se brutality, kterou servírujě příjemně cynicky a nábor pěšáků s americkou vlajkou je prakticky geniální. Sem tam potěší super hláška, nebo nějaká nápaditá jednotlivost ("You have the right to shut the fuck up!"), výsledek ale nic moc. Na to, kolik se toho o Punisherovi namluvilo... ()

Galerie (37)

Zajímavosti (18)

  • Hotel, v ktorom sa odohrávala záverečná scéna, sa volá BradStreet, rovnako ako umelec kresliaci obálky komiksov Punisher MAX. (Kadas97)
  • Dominic West byl sice původní volbou pro roli Jigsawa, ale nakonec to vypadalo, že odmítne. Studia tedy obsadila Paddyho Considina. Nakonec si to ale West rozmyslel a roli přijal. (Petr23)
  • Režisérka Lexi Alexander byla proti použití Punisherova znaku – lebky. Naštěstí jí v tom zabránili fanoušci. (HellFire)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Starosti se zjizveným pistolníkem

Starosti se zjizveným pistolníkem

07.12.2008

Adaptace drsného westernového komiksu Jonah Hex, která vzniká u studia Warner Bros., si prošla dlouhou a strastiplnou cestu. A možná ještě není všem změnám konec. Shrňme si to: Prvním kandidátem na… (více)

Řím na filmových plátnech?

Řím na filmových plátnech?

04.03.2008

Pozvolna se blíží celovečerní završení seriálu Sex ve městě (věnujte pozornost pohodovým trailerům) a zdá se, že produkční společnost HBO Films už pomýšlí na další film, kterým by navázala na úspěšný… (více)

Další lovec přízraků

Další lovec přízraků

23.10.2007

Je to tak předvídatelné! Jakmile se horor 30 dní dlouhá noc stal přes víkend jedničkou v americkém komerčním řebříčku (a weby, včetně tohoto, se zaplnily spokojeným vrněním nejen žánrových fanoušků),… (více)

Reklama

Reklama