Reklama

Reklama

VOD (1)

Poté co Teal'c s Valou zmizí, tým si uvědomí, že byla změněna časová linie a Stargate program již neexistuje. Flotila goa'uldských mateřských lodí, vedených Baalem, přiletí napadnout Zemi. Zatímco se SG-1 pokouší o popravu Baala, posledního goa'uldského Vládce soustavy, Teal'c a Vala nevysvětlitelně zmizí. Carterová, Daniel a Mitchell cestují zpět časem na místo, kde byla změněna historie a kde byl Stargate program byl úplně vymazán z časové linie. Když se pokouší přesvědčit autority o tom co se stalo, goa'udská flotila mateřských lodí, pod velením Baala, jeho královny Katesh (Vala) a jeho prvního může Teal'ca, přiletí na orbitu. SG-1 musí najít Stargate a dát věci do pořádku dřív, než bude celý svět zotročen Goa'uldy. (ridomil)

(více)

Recenze (270)

Kryton 

všechny recenze uživatele

Jsem zklamán. Popis a zvěsti hlásily něco jiného než je tento film. Celé to vypadá spíše jako slabý odvar z pytliku s jménem SG1. Jack je tam sotva pár minut, Baal také , bitvy pár sekund a po zbytek filmu máme jen "příběh" jiné časové linie. What ? jak by řekl Jack. Začatek je paradní a člověka navnadí. Je zajmutý "poslední" Baal a jsme u vyjmutí symbionta. Je tu celá SG1 a i Jack a je tu plno hlášek mezi Baalem a Jackem "Jak se vede? Jo celkem dobře , díky za optání". Pak začnou mizet nejen členové SG1 a vše okolo , ale dle mého i celý film. Baal ten pravý si udělal něco jako Delorain a cestoval zpatky v čase , aby nám zatrhl vzniknutí SG programu. Tolik chyb v času se jen tak nevyskytne. Proč nezmizel Mitchel , když jeho děda v minulosti umřel v Arktidě? A to je jen špička ledovce v aktidě. Vynechme díry ve scénaři velké jak ementál. Jsem fanda a to překousnu , přeci jen to je oddychová scifi akce. Najednou jsou naši tři hrdinové z naší časové roviny na ponorce s Jackem , prohodí pár vět a je zase pryč. Výslech a hrdinové prostě skejsnou v jiné časové linii. Celkově je to pořád dost nuda ani se nic neděje , nevidíme ani jak Baal hromadí armádu . Nic! Je to tu ! Baal klepe na dveře Země a je to impozantní pohled na velký počet lodí. Co to? Baal je nějaký milý a napadení Země se nekoná. Pak Baal umře a je tu utok! Nevidíme z něho hola nic. To velké kouzlo je pryč! Ještě , že je tu brána ta nás zachraní , rychle šup do ní at zmizime z tohoto filmu! A je tu happy end !? Archa Pravdy je teda zatím nejlepší SG1 film co po konci této skvělé serie zatím vznikl , holt si myslím , že kdyby seriál pokračoval tak by se tam více rozvinulo toto téma. Napadení Země bylo daleko lepší , epičtejší a napínavější na začátku 7 série . Mimochodem ten motiv je zde také použit. Také se zde hledá ona antická zbraň. Je to jako slabý odvar minulých serii. Velké zklamaní , protože to co slibuje popis filmu je pouze nakousnuté. Tak vám teda nevím , ale mám vůbec chut se tolik těšit na dalši SG1 film? Dalo se z toho vykřesat mnohem více! 60-70 procent a to ještě jako velký fanda pridavam za pár zabavných scének ( daniel volá sám sobě ) ()

predators 

všechny recenze uživatele

Tak pro mě tento film není žádný bůhví jaký skvost. Ničím nepřekvapí, nenadchne a patrně v mnoha z vás ani nezanechá nic pozitivního. A zápory? Tady jsou...zbytečně moc postav, které jsou nijaké, nedotažené dějové linie, zkratkovitost a docela nuda. A ty efekty? Pánové, vyrukovat na nás s něčím vizuálně podobným, co je o čtrnáct let starší, to je poslední kapka:-)...25% ()

Reklama

okkac 

všechny recenze uživatele

Heh, opět jsem jako u Ark Of Truth čekal víc, než se mi dostalo, ale jako rozlučkový film je to příjemná podívaná. Větší či menší cameo tu mají skoro všechny důležité postavy ze seriálu, a RDA si u tu chvilku, co je na plátně, vždy ukradne pro sebe. Trochu více akce by nebylo na škodu, teda ne, že by finální přestřelka nebyla fajn, ale vrcholem filmu je let stíhaček. Přesto těch 8 let se seriálem bylo moc prima. Bude mi to chybět. :-( ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Na "Stargate: Continuum" jsem se strašně těšila a doufala jsem, že bude lepší než "Archa pravdy", která mě napoprvé příliš nenadchla (teď se mi možná líbí o chlup více). Pochvala za návrat Jacka O'Neilla (i když nebyl dlouhý), pochvala za návrat slizkého Ba'al (můj nejoblíbenější Goa'uld:-)), pochvalu za malou roli pro Valu Mal Doran s odstupem času škrtám, neboť jsem jí nějakým záhadným způsobem přišla na chuť. Ani děj nesoucí se ve znamení cestování časem mi nikterak nevadil, takže spokojenost.;-) ()

t_gon 

všechny recenze uživatele

Iritující FullHouse od zažraných fandů SG Universa může mnohým „neznabohům“ vypálit mnohé žílky a kanálky v očních orgánech při zabrouzdání k tomuto filmu, jež se stylově rozlučuje s mnohými legendami již 11 leté éry, avšak každý kdo s maximem váhal u Archy, by zde neměl být na pochybách, že Kontinuum je ten pravý závěrečný rozlučkový večírek ve velkém (příjemné rozloučení s generálem Hammondem je doslova, vzhledem k jeho úmrtí dne 29.6.08). Tvůrci se konečně vyprostili od „průměru a zbytečnosti“ mnoha věcí z 9 – 10 série a pěkně se vrátili v čase ke kořenům, přesně tam, kde byla ještě StarGate tou pravou „StarGate“ plnou brutality, krve, skvělých soubojů a „SpacePředváděček“ válečných sil Vládců soustavy. Tohle chtěl vidět každý fanda, kdežto každý „nefanda“ to vidět nechtěl a proto se nelze divit a nadávat na jiná hodnocení, jež se zde časem vyskytnou. Já nyní vybírám rezervu, kterou jsem si nechal schovanou v Arše pravdy, vkládám ji do Kontinua, ani na chvíli mě nenapadne remcat nad málo epickým koncem (takhle natočenou vybíjenou jako u stroje a na lodi jsme neviděli dlouhých několik sezón) a jdu si dát koláč. Ostatně platí Jack O'Neill… (: ()

Galerie (18)

Zajímavosti (12)

  • Scéna s vynořením ponorky U.S.S. Alexandria (SSN-757) se natáčela v Arktidě, asi 200 námořních mil severně od Prudhoe Bay na Aljašce v teplotách pohybujících se okolo - 50°C. (3DD!3)
  • Film je věnován Pavlu McCannovi a Anthony Huntrodovi, kteří roku 2007 zamřeli při výbuchu na palubě jaderné ponorky Tiriless (S88). (Terva)
  • Kukuřice, kterou zmiňuje Mitchell (Ben Browder) při výslechu, se nazývá kassa a v seriálu je na některých planetách užívána jako droga. Je to narážka na 16. epizodu 9. série "Narušená síť" seriálu Hvězdná brána (od r. 1997). (Franta)

Reklama

Reklama