Reklama

Reklama

VOD (1)

Poté co Teal'c s Valou zmizí, tým si uvědomí, že byla změněna časová linie a Stargate program již neexistuje. Flotila goa'uldských mateřských lodí, vedených Baalem, přiletí napadnout Zemi. Zatímco se SG-1 pokouší o popravu Baala, posledního goa'uldského Vládce soustavy, Teal'c a Vala nevysvětlitelně zmizí. Carterová, Daniel a Mitchell cestují zpět časem na místo, kde byla změněna historie a kde byl Stargate program byl úplně vymazán z časové linie. Když se pokouší přesvědčit autority o tom co se stalo, goa'udská flotila mateřských lodí, pod velením Baala, jeho královny Katesh (Vala) a jeho prvního může Teal'ca, přiletí na orbitu. SG-1 musí najít Stargate a dát věci do pořádku dřív, než bude celý svět zotročen Goa'uldy. (ridomil)

(více)

Recenze (270)

Kjůkíí 

všechny recenze uživatele

I když můžu čestně prohlásit, že jsem velký fanda Hvězdné brány a celého kultu kolem, tohle se nepovedlo. Tak krásně nám celý seriál začínal, Ra byl zabit, rozběhl se program v čele s nezapomenutelným Jackem O'Neillem a vzrušení z každé další epizody nabíralo na obrátkách. Až do 9. řady, kdy se do děje jaksi znenadání připletli Oriové mi připomíná, že se taky klidně mohlo stát, že přijedou Wrightové na svých vesmírných korábech a roztrhají svět na kusy. Nestalo se. Od 9. řady si troufám tvrdit, že propracovanost a obliba SGC klesla. Hrozba Goa'uldů byla zažehnána a přece o tom tenhle seriál byl. O těchhle potvůrkách v hlavě. Později už to nemělo takový šmrnc. Punc jedinečnosti byl fuč, přestávalo být co vymýšlet. To byl takový rychlý přehled. Bohužel Stargate: Continuum je dějově slabý, vrací se do dob boje s Baalem, což je krásné. Neznám nic fantastičtějšího než svítící oči goa'ulda. Ale celé to s časovou linií, s posunem a zmizením všech. Zdá se mi, že takový konec si Hvězdná brána nezasloužila. Mohlo to být víc akčnější, nějaké akce na lodích, výbuchy, zbraně, bombardéry, Jaffové, prostě napráskané dějem, jako dřív. Film již nedosahuje kvalit SGC a nejlepší časy jsou dávno pryč. Teal'ca přesvědčili, zachránil planetu, ale já jim to nežral. Už to nebylo ono. Jediný Jack si samozřejmě držel svou úroveň a hláškami zasypával Baala, na toho jsem se vážně těšil. Pohled na partu Goau'ldů a stará dobrá garda, to stálo za zhlédnutí. Děj má občas trhliny, viz. Mitchellův děd a celé je to takové divné. Archa pravdy byla kvalitativně na lepší úrovni. Ale nechme to být, svět jde dál, tohle je definitivní konec. Všichni se naposled sešli, aby se rozloučili. Sbohem Fantastic Four. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Fanouškovství je pěkná věc a naprosto ho chápu, ale devadesátiprocentní hodnocení si tento skrz naskrz průměrný sci-fi film samozřejmě nezaslouží. V průběhu seriálu bylo několik dvojepizod, které by v souboji s tímto rozlučkovým filmem zvítězily na plné čáře. Ba co víc, Continuum opět neobsahuje snad ani jeden originální prvek, který by se již někdy v minulosti v seriálu nevyskytl (stejně na tom byla o chlup horší Archa pravdy). Největší lákadlo (R.D.Anderson) se navíc objeví všehovšudy tak na pět minut. Ačkoli jsem se po dobu sledování obstojně bavil, očekával jsem lepší zakončení a nemůžu se tak zbavit mírného zklamání. 60% ()

Reklama

Kryton 

všechny recenze uživatele

Jsem zklamán. Popis a zvěsti hlásily něco jiného než je tento film. Celé to vypadá spíše jako slabý odvar z pytliku s jménem SG1. Jack je tam sotva pár minut, Baal také , bitvy pár sekund a po zbytek filmu máme jen "příběh" jiné časové linie. What ? jak by řekl Jack. Začatek je paradní a člověka navnadí. Je zajmutý "poslední" Baal a jsme u vyjmutí symbionta. Je tu celá SG1 a i Jack a je tu plno hlášek mezi Baalem a Jackem "Jak se vede? Jo celkem dobře , díky za optání". Pak začnou mizet nejen členové SG1 a vše okolo , ale dle mého i celý film. Baal ten pravý si udělal něco jako Delorain a cestoval zpatky v čase , aby nám zatrhl vzniknutí SG programu. Tolik chyb v času se jen tak nevyskytne. Proč nezmizel Mitchel , když jeho děda v minulosti umřel v Arktidě? A to je jen špička ledovce v aktidě. Vynechme díry ve scénaři velké jak ementál. Jsem fanda a to překousnu , přeci jen to je oddychová scifi akce. Najednou jsou naši tři hrdinové z naší časové roviny na ponorce s Jackem , prohodí pár vět a je zase pryč. Výslech a hrdinové prostě skejsnou v jiné časové linii. Celkově je to pořád dost nuda ani se nic neděje , nevidíme ani jak Baal hromadí armádu . Nic! Je to tu ! Baal klepe na dveře Země a je to impozantní pohled na velký počet lodí. Co to? Baal je nějaký milý a napadení Země se nekoná. Pak Baal umře a je tu utok! Nevidíme z něho hola nic. To velké kouzlo je pryč! Ještě , že je tu brána ta nás zachraní , rychle šup do ní at zmizime z tohoto filmu! A je tu happy end !? Archa Pravdy je teda zatím nejlepší SG1 film co po konci této skvělé serie zatím vznikl , holt si myslím , že kdyby seriál pokračoval tak by se tam více rozvinulo toto téma. Napadení Země bylo daleko lepší , epičtejší a napínavější na začátku 7 série . Mimochodem ten motiv je zde také použit. Také se zde hledá ona antická zbraň. Je to jako slabý odvar minulých serii. Velké zklamaní , protože to co slibuje popis filmu je pouze nakousnuté. Tak vám teda nevím , ale mám vůbec chut se tolik těšit na dalši SG1 film? Dalo se z toho vykřesat mnohem více! 60-70 procent a to ještě jako velký fanda pridavam za pár zabavných scének ( daniel volá sám sobě ) ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nejlepší SG-1 za posledních pár let. Cestování časem a skrz paralelní světy byli vždycky moje a dokážu si ho vždycky užít. Příběh se, k mému překvapení, opravdu moc povedl, protože jsem úpřímě řečeno nedokázal přijít na to, jak všechny ty věci, o kterých se mluvilo chtějí tvůrci nacpat do jednoho funkčního celku. Dokázali to parádně a ještě mě několikrát překvapili, dokonce i pro mě, nečekaným zvratem. Možná mě jen mrzí, že mohli film prodloužit o čtvrthodinku a trochu si pohrát s životem v "novém" světě, bylo by tam dost prostoru pro dalších pár vychytávčiček. Co se týče hereckého osazenstva bylo prostě prima. Tolik známých tváří. Richard Dean Anderson je zase baculatější, ostatně tak jako v každém z nedávných hostování v HVĚZDNÉ BRÁNĚ, ale hláškuje mu to líp než zamlada. Když už jsme u hláškařů tak Michael Shanks jako Daniel Jackson sype z rukávu jednu za druhou a získává tak moji osobní cenu hláškaře filmu. Poslední slova snad patří generálovi "Don S. Davisovi" Hamondovi, který před pár dny zemřel a CONTINUUM je jedním z jeho posledních filmů. Budete nám chybět. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Hneď od začiatku budete vedieť, že sa nebude jednať o ďalšiu béčkovú filmovú kravinu, akých sme videli nespočet. Každého fanúšika musí potešiť účasť všetkých známych hercov a aj mňa potešilo ich opäť vidieť. Continuum mal úplne dokonalý príbeh kde sa zlúčilo snáď všetko, čo sme poznali zo seriálu, efekty neboli zase až tak perfektné, ale určite nezaostávajú za filmami rovnakej kategórie. Je to skrátka najlepšie SG-1 za posledných pár rokov. Cestovanie časom a skrz paralelné svety boli vždy moje a dokážem si to vždy užiť. Možno ma len mrzí, že mohli film predĺžiť o štvrťhodinku a trochu sa pohrať so životom v "novom" svete, bolo by tam dosť priestoru pre ďalších pár vychytávok. Ak som počul dobre, je to posledný film tejto nadupanej ságy, myslím si že lepšie to urobiť nemohli, hodnotím plným počtom, pretože som fanúšik. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (12)

  • Snímek získal cenu High-Def Disc 2008 v kategorii Best ontheatrical Blu-ray. (Terva)
  • Film je věnován Pavlu McCannovi a Anthony Huntrodovi, kteří roku 2007 zamřeli při výbuchu na palubě jaderné ponorky Tiriless (S88). (Terva)
  • Snímek si vysloužil zápis do „Guinnesovi knihy rekordů“ jako nejseverněji natáčený snímek. (Terva)

Reklama

Reklama