Reklama

Reklama

Poté co Teal'c s Valou zmizí, tým si uvědomí, že byla změněna časová linie a Stargate program již neexistuje. Flotila goa'uldských mateřských lodí, vedených Baalem, přiletí napadnout Zemi. Zatímco se SG-1 pokouší o popravu Baala, posledního goa'uldského Vládce soustavy, Teal'c a Vala nevysvětlitelně zmizí. Carterová, Daniel a Mitchell cestují zpět časem na místo, kde byla změněna historie a kde byl Stargate program byl úplně vymazán z časové linie. Když se pokouší přesvědčit autority o tom co se stalo, goa'udská flotila mateřských lodí, pod velením Baala, jeho královny Katesh (Vala) a jeho prvního může Teal'ca, přiletí na orbitu. SG-1 musí najít Stargate a dát věci do pořádku dřív, než bude celý svět zotročen Goa'uldy. (ridomil)

(více)

Recenze (270)

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Z dnešního pohledu už tak trochu nostalgický návrat ke kořenům (goa'uldům) s provařenou zápletkou cestování v čase určený především pro fanoušky seriálu Stargate. Tým SG-1 se jako vždy dostane do průšvihu a snaží se zachránit nejen sebe, ale především planetu Zemi před jejím zotročením goa'uldy. Náš oblíbený SG-1 se nejednou postavil proti technologické i početní převaze, a tak se dá celkem snadno odvodit, jak to asi celé dopadne. I přesto, že se na SG dívám již přes 10 let, nepovažuji se za fanatického fanouška a v roli spíše nezávislého pozorovatele bych na otázku, zda by si pomyslný konec seriálu "uzavřený" tímto filmem zasloužil lepší zpracování, odpověděl "ANO". Ale je snad Stargate: Continuum zklamáním? Rozhodně NE. Nutno však dodat, že některé díly seriálu jsou o třídu lepší. Větší rozpočet alespoň do samotného zakončení by jistě neuškodil, také CGI efekty občas působí chudším dojmem než v samotném seriálu, ale to vše filmu odpustíme a na SG-1 budem vzpomínat jen v dobrém. (7/10) ()

Sokkk_y 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí Ark of Truth jsem si říkal, s čím tvůrci chtějí ještě přijít a co chtějí narvat do opravdu posledního celovečeráku o SG-1. No, musím říct, že tam toho nakonec dali scénáristé hodně, místy možná až moc. Ovšem bohužel, SG-1 opravdu byla jedna z mála věcí, co měl Continuum společné s původním seriálem. Zatímco Archa pravdy nádherně navazovala na seriálový konec a stala se pěknou a nezapomenutelnou tečkou, u Continuua už mám spíše pocit, že ho studio udělalo spíše jen pro hodně velký zisk a už mu nedopřálo takové kvality jako tomu bylo u předchozího filmu a seriálu. Téma "cestování časem" už bylo podle mě v sériích takřka vyčerpáno, a abych se přiznal, tak mě některé timemachinérské díly ani nebavily. Myslel jsem si, že Continuum by mě mohlo zaujmout, nicméně tak se jaksi nestalo. To, co tvůrci roztáhli na 98 minut, by se dalo v pohodě zredukovat na obyčejných 43 minut a byl by z toho poměrně další slušný díl. Takhle to je průměrný sci-fi film se staregateskými hrdiny. Nápad hezký, výsledek... divný. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Na "Stargate: Continuum" jsem se strašně těšila a doufala jsem, že bude lepší než "Archa pravdy", která mě napoprvé příliš nenadchla (teď se mi možná líbí o chlup více). Pochvala za návrat Jacka O'Neilla (i když nebyl dlouhý), pochvala za návrat slizkého Ba'al (můj nejoblíbenější Goa'uld:-)), pochvalu za malou roli pro Valu Mal Doran s odstupem času škrtám, neboť jsem jí nějakým záhadným způsobem přišla na chuť. Ani děj nesoucí se ve znamení cestování časem mi nikterak nevadil, takže spokojenost.;-) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Slabší 4* pro nový film Stargate. Po dokončení závěrečné linie ze seriálu v minulém filmu už nebylo moc šancí kam uhnout a tak si vzpomněli autoři na nedokončenou "drobnost" okolo Baala. Celý film je velmi podobný několik dílům z celých 10 sezon, v kterých musela SG1 cestovat časem, aby vrátila vše do původního stavu. To se děje i zde, když Baalův originál se vrátí časem do minulosti a zabrání lodi přepravující hvězdnou bránu, aby ji přepravilo do USA a započal program Hvězdné brány. Film není ničím přelomový, ale stále má slušnou úroveň a hlavně se konečně někteří fanouškové dočkají Qetesh v plné síle a kráse:). Kromě ní potěší rozhodně "návrat" starého dobrého Richarda Dean Andersona. Pro fanoušky povinnost, pro ostatní průměrná jednohubka... ()

Aven 

všechny recenze uživatele

Varování: Jen pro fanoušky! Člověk, co nezná seriál nebo na něj koukal jen okrajově, nebude potěšen všemi těmi odkazy na minulé díly, návratem celé řady postav a především návratem Jacka O´Neilla, který sice od dob seriálu trošku ztloustl, nicméně mu to nic neubralo na jeho vytříbených hláškách. Příjemným překvapením je i velmi dobrý výkon Bena Browdera a samotného Baala, ze kterého se stal skoro sympaťák. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (12)

  • Snímek získal cenu High-Def Disc 2008 v kategorii Best ontheatrical Blu-ray. (Terva)
  • Scéna s vynořením ponorky U.S.S. Alexandria (SSN-757) se natáčela v Arktidě, asi 200 námořních mil severně od Prudhoe Bay na Aljašce v teplotách pohybujících se okolo - 50°C. (3DD!3)
  • Film je věnován Pavlu McCannovi a Anthony Huntrodovi, kteří roku 2007 zamřeli při výbuchu na palubě jaderné ponorky Tiriless (S88). (Terva)

Reklama

Reklama