Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Americký filmový horor, ve kterém se hrozbou nevinných lidí stává velké hejno nechvalně proslulých dravých rybek, kterým se podaří utéci z experimentálního vědeckého ústavu, financovaného americkou armádou. Jejich cesta vede přímo do blízkého jezera, které je vyhledávanou turistickou atrakcí a jehož břehy jsou v letních měsících obleženy lidmi, kteří se sem sjíždějí z celého širokého okolí, aby se tu opalovali nebo si zaplavali. V okamžiku, kdy se k jezeru blíží smrtelné nebezpečí v podobě hladových rybiček, přijíždí k jezeru také autobus plný malých školáků. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (128)

klerik 

všechny recenze uživatele

Má to pár podarených takmer parodujúcich scén, ale inak je to skôr céčko... Scenár absolútne blbý, napätie nikde. Hlavní hrdinovia sa do kontaktu s piraňami takmer nedostanú (celý film len pobehujú a všetkým hovoria, že sa blížia krvilačné ryby). Na dobu vzniku je chválihodné (?), že tvorcovia mali odvahu natočiť útok na detský tábor... Inak nuda bez akejkoľvek snahy trikárov spraviť ako tak uveriteľné pirane... ()

zdenotvor 

všechny recenze uživatele

Škoda že som tesne pred piraňou videl čeluste. Latka bola príliš vysoko a tieto filmy sú neporovnatelné. Dalo sa na to pozerať ale skôr taký slabší priemer. Ku starším hororom príliš neinklinujem ale ako fanúšik hororov som si chcel rozšírit obzor aj takýmto starším Béčkom. No v porovnaní s piraňou 3D to bolo rozhodne slabšie. ()

Reklama

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Poctivé béčko, v minulosti servírované Novou v jejích lepších časech. Dávno tomu. Sice se nebere vůbec vážně, ale má i několik opravdu povedených hororových scén, z nichž mi nejvíc utkvěla v paměti ta, kde piraně pilně "rozebírají" vor s hlavními hrdiny na palubě. Sympatické je, že Dantemu není zatěžko předhodit rybkám i pár děcek. Scénář už tak sympatický není, poněvadž se skoro všechny postavy chovají jako idioti. Příklad: rybičky vlastně vypustí na svobodu právě ústřední dvojice; vědec se z voru hrdinně vrhá do vody, aby zachránil dítě, toho času celkem bezpečně plovoucí na převrácené loďce; na břehu sedící stařík si nechá zaživa ohlodat nohy, aniž by ho napadlo je z vody vytáhnout, atd. Film si ale až do konce drží svižné tempo, za svou pokleslost se vůbec nestydí a bere ji s nadhledem. A právě tohle ve dvojce chybí, proto už dokáže pobavit jen svou blbostí. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Skvělý horor. Viděl jsem ho asi dvakrát před mnoha lety a rád bych si ho zopakoval. Má dechberoucí atmosféru. V některých scénách se opravdu leknete. Nehodnotím výkony herců, ale spíše těch "zvířat". Byly mistrovské. Toto slovo jsem při komentování použil asi poprvé a zde se hodí nejvíce. Tento horor je pro mě nezapomenutelnou klasikou. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Přihlouplé, ale přesto kouzelné kultovní béčko o zabijáckých zmutovaných piraňách. Atmosféricky slibný začátek bere poměrně rychle za své  a vrháme se po hlavě do zběsilé plavby zdivočelého hejna ryb, jenž je vždy o krok dál než jejich natvrdlí náhončí. Tam na kost oberou  nohy staříka, tu sežerou tatínka a přes dětský tábor neomylně zamíří do právě otevřeného aquaparku na nedalekém jezeře vedeném naprostým debilem. Škoda, že s přibývajícími oběťmi pirani asi ztrácí chuť a místo pořádné obíračky většinou všechny jen tak přátelsky oždibují. Neurážející trojhvězdí. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (21)

  • Zvuk útoku piraň byl ze zubní vrtačky ponořené ve vodě. (Fenk)
  • Tento film bol vyrobený, aby sa priživil na obrovskom úspechu Čeľustí (1975). Roger Corman bol totiž známy tým, že produkoval snímky imitujúce tie oveľa úspešnejšie. Aj tak mu však trvalo 3 roky, kým dal dokopy peniaze potrebné na realizáciu tohto projektu. (beso74)

Související novinky

Zemřel herec Dick Miller

Zemřel herec Dick Miller

31.01.2019

Ve věku 90 let zemřel v kalifornském Toluca Lake herec Dick Miller. Smutnou zprávu předal médiím rodinný mluvčí. Rodák z Bronxu má od svého debutu v roce 1955 ve snímku Apache Woman na svém kontě… (více)

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Piraňa má zase hlad

Piraňa má zase hlad

29.10.2005

V dubnu příštího roku by se měl začít natáčet remake slavného hororu Piraňa z roku 1978. Příběh o malých rybičkách s velkými zuby, které uprchly z výzkumného armádního střediska přímo do blízkého… (více)

Reklama

Reklama