Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Atraktivní Emily, manželka bohatého spekulanta s cennými papíry, se tajně schází s malířem Davidem Shawem. Milenecký vztah ale manželovi nezůstane dlouho utajen. Protože se v poslední době svým podnikáním dostal do svízelné finanční situace, rozhodne se pro radikální krok. Navštíví milence své ženy pod záminkou koupě obrazu a pak mu nabídne obchod zcela jiného druhu. Ví, že se Shaw ve skutečnosti jmenuje Winston Lagrange a malovat se naučil ve vězení, kam se dostal pro podvody. Steven, který nutně potřebuje manželčiny peníze, nabídne Davidovi půl milionu dolarů, když Emily zabije. Aby na dobu vraždy měl neprůstřelné alibi, vypraví se do klubu. Emily ale muže, který ji přepadl, ve rvačce zabije. Steven, který po příchodu domů předstírá starost o svou ženu, zjistí, že pod maskou vraha není manželčin milenec, ale někdo jiný. Detektiv Karaman, kterému je případ svěřen, Stevenovi příliš nevěří. Navíc se ozve Shaw, který nahrávkou, na které Steven domlouvá vraždu své ženy, ho chce vydírat. Emily začíná tušit, že něco není v pořádku. (TV Nova)

(více)

Recenze (353)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Výborný krimi thriller. Zo začiatku som sa bál, že pôjde len o lacnú prerábku Hitchcockovej Vraždy na objednávku, ale veľmi som sa zmýlil - tento film je na podobnej úrovni. Chytro prepracovaný scenár, v ktorom nie je núdza o všemožné zvraty, ktoré pritom pôsobia nenásilne a prirodzene. Skvelý thriller s obyčajnou zápletkou, ktorá je však rozvedená do pomerne vydareného deja. Niekoľko dobre cielených zvratov v deji robí rozhodne film zaujímavejším. Veľmi sa mi páči, že zločin a pochopiteľne aj vinník je odhalovaný pekne postupne po kúskoch, pričom Steven v podaní Michaela Douglasa si vymýšľa alibi, ktorými neustále uhýba až do doby, než pasca nadobro sklapne. Michael Douglas hrá veľmi presvedčivo svoju úlohu bohatého priemyselníka Stevena Taylora. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(55%) DOKONALÁ VRAŽDA mi až tak dokonalá nepřišla a už vůbec z toho není dokonalý film. Touto větou bych mohl skončit, ale to já nemám ve zvyku. Ještě tak do poloviny to bylo vcelku napínavé, zajímavé a svým způsobem i tak trochu originální. Pak nastává jeden velmi dobrý zvrat a tím už vše dobré ve filmu neuvidím. Rozhodně nemůžu říct, že mě druhá polovina snímku nudila, ale zkrátka mě to už nebavilo. Místy mi to přišlo i překombinované. Včetně odhadnutelného závěru a to se to snaží brát jako nepředvídatelné dílko. Nechci to celkově kritizovat, své klady to má, ale nadprůměrně kolem 76% jak je to zde na CSFD hodnoceno bych to tak neviděl. Douglas je samozřejmě dobrý, i ke konci z něj čiší to jeho charisma, v této roli, tradičně hraje chlapa s psychopatickými rysy. Gwyneth Paltrow je zde ještě mladá a krásná – svou roli zvládla přirozeně. Zato Viggo Mortensen mi zde vůbec nesedl, i mi zde vadil. Překvapilo mě, jak se Douglasově nabídky hned chytil, i když jasně, pak se ukázalo, jak to měl dobře promyšlené, ale i tak. Hudba – celkem v poho. Víc bych to nerozpitvával, špatný film to vyloženě nebyl, ale mohlo to být lepší, ne takto divně spatlané. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zatím můžu s tvou ženou šoustat nebo ne?" Zajímavej trojúhelník - hajzl manžel, hajzl milenec a oblafnutá cizoložnice. Jeden potřebuje prachy, druhej potřebuje prachy a ta naivní paní je má. To je tak nespravedlivý a já oběma štramákům rozumím. Takže zbývá ten trojúhelník spočítat a všichni budou spokojení. Já bych na to šel přes tangens úhlu David, rozpůlil bych přeponu Emily a spočítal dluhy odvěsny Stevena. A máme to. Výsledek je ... velmi uspokojivej. Je to totiž napínavý, vychytralý a při troše zapomětlivosti se na to dá mrknout i podruhý. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Tento vysoce kvalitní thriller je dost možná jedním z nejlepších a nejpropracovanějších snímků 90. let. Trojúhelník postav tady funguje neuvěřitelně. Bohatý pár a jeden malíř s neznámou minulostí vytváří důmyslný a uvěřtelný příběh, do kterého jsem se zažral takovým způsobem, že i po několikátem shlédnutí jsem byl napjatý a i když jsem věděl, jak to všechno skončí, film jsem si užíval. Co mě nejvíce pohltilo, byla ta chytrost, která byla cítit v každém okamžiku. Režisér si s tím pohrál a výsledkem je skoro dokonalý film. Až do úplného konce to bylo brilantní, ale podle mě se to utlo a vše skončilo moc náhle. Michael Douglas měl dokonale zabijácký výraz a vůbec jeho vypořádání s rolí Stevena bylo ohromné. Gwyneth a Viggo taktéž dobří. Je to mezi 5 a 4*, ale nakonec dám 85%. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Neskutečně strhující filmařina. Skvělá práce s nasvícením, výtečný scénář a perfektní herecké výkony. Troufám si tvrdit, že společně s Uprchlíkem a Under Siege je právě toto vrchol v kariéře Andrewa Davise. Douglas a Paltrow vytvářejí velice silnou hereckou dvojici. Hudba je správně "thrillerová" a jemná kamera příjemně potěší. Nikam se zde nespěchá, snímek má pomalejší tempo, ale to tu vůbec nevadí. Co se týče Hitchcocka a jeho originálu, nemohu srovnávat. Avšak Dokonalá vražda je jakožto film samotný skutečně téměř dokonalá. Snad jen Viggo Mortensen je občas lehce váhavý a nepřesvědčivý. Ten si to však bohatě vynahradil o několik let později... ()

Galerie (54)

Zajímavosti (1)

  • Obrazy, které se nachází u Davida doma, jsou skutečnou tvorbou herce Vigga Mortensena, který roli malíře Davida Shawa ztvárnil. (Xavi6)

Reklama

Reklama