Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film podle skutečných událostí na motivy prezidentských milostí, které udělil Václav Havel v letech 1992-2003. Václav Vingl je vesnický outsider, který ve svých 40 letech žije s maminkou pod jednou střechou. Přestože je Václav vnímán jako místní šašek, hlupák a problematický nezvladatelný kluk, my v něm (spolu s maminkou) vidíme citlivého, vnímavého dobráka s klukovskou duší a s hlavou plnou milých lumpáren. Lidé z vesnice v něm vidí jen problém. Dokonce i bratr František, který celý život soupeří s Václavem o lásku matky a otce. Tyto dva světy na sebe neustále naráží, a tak Václav lítá z jednoho průšvihu do druhého. Drama vrcholí soubojem bratrů o lásku Frantovy milenky Lídy, který končí trestným činem. Václav je uvězněn. Matčina ochrana je pryč. Stává se terčem útoků spoluvězňů i traumatických vzpomínek na otce. Pomalu umírá. Matka se rozhodne požádat prezidenta o milost. Ta je podmíněna peticí spoluobčanů. Odpustí Václavovi celá vesnice, když mu nedokáže odpustit ani vlastní bratr František? (Česká televize)

(více)

Recenze (756)

Mat21 

všechny recenze uživatele

Hořká česká komedie o vesnickém chlapíkovi, který žije ve svém vlastním světě. A snaha kohokoliv proniknout do tohoto světa, narušit ho či případně změnit končí většinou tragicky. Nepřekonatelný Ivan Trojan ztvárnil osobu Václava, jak jsem se ze závěrečných titulků dozvěděl, na základě skutečně žijící osoby. Patrně snahou dosáhnout co nejvěrnější kopie nebyly některé humorně laděné scény dotaženy do absurdního maxima, jak by se u běžné komedie očekávalo. Ale tenhle film nevznikl kvůli pobavení, ale abychom si uvědomili, že v našem světě je mnoho Václavů a než-li je začneme na základě povrchního poznání odsuzovat, měli bychom je nejprve blíže poznat. ║3.1.2009║ ()

Pidzey 

všechny recenze uživatele

Ať je to jak chce tenhle film je kvalitní díky skvělému výkonu Ivana Trojana. Hrát hlavní úlohu někdo jiný je to sr…a. Oni vůbec všichni herci na mě působili velice dobrým dojmem a v porovnání, třeba s nedávno viděným Gymplem či jakýmkoliv nováckým seriálem hrají jak z partesu. Soňa Norisová je velice krásná ženská a k tomu mnohem lepší herečka než její ségra. Václav nepatří mezi přední české filmy, ale rozhodně patří mezi ty nadprůměrné. Pro mě nejlepší film s Trojanem. ()

zabro 

všechny recenze uživatele

Po dlouhe dobe cesky film, ktery me zaujal a ktery me bavil od zacatku az do konce.Jestli mam zhodnotit herecke vykony tak musim vyzdvihnout vykon Ivana Trojana. Tento herec opet ukazal ze umi zahrat cokoliv co si zamane. ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Vynikající film, jeden z mála českých, které se za poslední dobu povedly. Myslím, že společně s Tajnostmi a Vratnými lahvemi patří k těm nejlepším za loňský rok. Ivan Trojan exceluje, Magda Vašáryová je taky výborná, vše podkresluje kvalitní hudba. ()

Rado-KE 

všechny recenze uživatele

film by som zaradil skor medzi dramy ako medzi komedie, utrpenie dusevne choreho cloveka je totizto v tomto filme ovela silnejsie ako by sa na komediu patrilo. ()

crha 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl podobného exota v okolí svého bydliště, tak ho asi taky dobře nesnášim. Václav je sice v jádru hodný, ale vůbec bych ho nenechal pobíhat mezi civilistama, natožpak když se neostýchá šermovat okolo sebe pistolí či flintou. Trojan sice OK, ale jako dement u mě jednoznačně vítězí Budař s Nudou v Brně nebo Liška s Návratem idiota. S Otíkem ho srovnávat nebudu. ()

Fredy176 

všechny recenze uživatele

Je to film, ktery me velmi zaujal nejen diky prvotridnimu vykonu herce Trojana v roli hlavniho hrdiny Vaclava, ale i diky poutavemu deji. Nemalo me zaujalo i to, ze sceny z motokrosu jsou z Třemošnice, přestože se ve filmu jedna o "Kralupy"... Take se mi ve filmu libilo pouziti hudby od Vypsane fixy! Jen konec byl pomerne smutny, ale to tak uz byva.. ()

PDcz 

všechny recenze uživatele

3*** hvězdičky Nazvat tento snímek komedií? Čemu přesně jsme se měli smát? Retardovanému člověku, který má svůj svět a nevidí důsledky svých činů? Ačkoliv tento film vyniká mezi snímky poslední doby, nevyniká tak moc, abychom mu udělili naše soukromé 4 hvězdičky. [X] Minus 1* hvězdička Vzhledem k nemožnosti určení časového období, jsme museli často během filmu přemýšlet, do jakého období snímek zařadit. [X] Minus 1* hvězdička Za spoustu malých rozporuplných věcí. Ivan Trojan hrál silně a určitě si hrábl na dno svých schopností, ale na druhou stranu mi přišlo hraní silné až moc. Hudba mne občas rušila, a.. a taky... a potom.. a vůbec. [X] Český filme, kdy ti skončí tvoje krize a začneš tvořit příjemné rodinné filmy bez psychicky narušených postav a bez komercializace TV NOVA??? ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Jsem tím sám překvapen, ale u mě za 5. A to jsem zaujatý proti českým filmům, většina v posledních dvaceti letech nestála za nic nebo ještě hůř. Scéna ve vaně byla tím nejsilnějším, co se dalo v posledních letech u nás vidět. Dobré obsazení a velmi přirozené a pěkné herecké výkony, vadila mi snad jen scéna "travního" šíleného křepčení na koncertě, nevím, jak se projevuje THC v kombinaci s LMR, ale tohle bych vynechal, jinak velmi silné...I hudba J.P.Muchowa mi velmi sedla a ani na okmažik se nestydím být v opozici oproti na této stránce přítomným mnoha vlažným a záporným ohlasům. ()

vojo 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa tak trochu nie celkom podarený pokus o zmodernizovanie obrazu Vesničky štřediskové. Tvorcovia si celkom neuvedomili, či vyzdvihnúť tragično, alebo komediálno (toho je aj tak ako šafránu) osudu ústredného hrdinu. Tiež dosť "brutálny" žánrový skok v závere. 1 hviezdička k dobru je za Ivana Trojana. ()

paolito 

všechny recenze uživatele

Myslím že z příběhu se dalo "vyždímat" více. Minimálně by potřeboval zásah nějakého DOBRÉHO dramaturga, a potom taky SCHOPNÉHO režiséra. Bohužel se mu nedostalo ani jednoho... ()

misa_laska 

všechny recenze uživatele

Všecko bude. Není problém... Velice pravdivé chování lidí, k takovým jako je právě Václav. Šoupnout je všechny do Brodu, aby byl klid. ()

Související novinky

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

17.05.2017

Festival SOUNDTRACK Poděbrady přináší letos již po druhé jedinečnou podívanou ve spojení moderních technologií spolu s poslechem skvělé filmové hudby. Lázeňské město Poděbrady bude ve dnech 24. – 27.… (více)

Reklama

Reklama