Reklama

Reklama

Amazing Spider-Man

  • USA The Amazing Spider-Man (více)
Trailer 2

Peter Parker je středoškolák, který nemá mnoho kamarádů. On sám je trochu podivín, jehož v dětství opustili rodiče a svěřili ho do péče strýce Bena a tety May. Stejně jako většina mladých lidí v jeho věku hledá Peter svou identitu a zároveň prožívá první lásku. Společně se svou dívkou Gwen Stacyovou se potýkají s bouřlivými city, závazky a tajemstvími. Peter jednoho dne objeví otcův tajemný kufřík a rozhodne se vydat po stopách svých rodičů, aby pochopil, proč ho opustili. Pátrání ho zavede přímo do Oscorpu a laboratoře otcova bývalého kolegy Curta Connorse, kde se musí postavit doktorovu alter egu, Lizardovi. Petr je přitom nucen učinit několik rozhodnutí, která mu navždy změní život... (HBO Europe)

(více)

Videa (43)

Trailer 2

Recenze (1 598)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KDO JSI?“ … ,,SPIDER-MAN“.... /// Ho ho hó, řeknou si starý stanový kůže jako su já a začnou píčovat. Přes noc pavoukem je totiž věc vohraná a navíc…. já toho starýho ,,kreténa“ mám rád. Nechápu, proč mám znova čumět na věci známý, doplněný snahou o ftip (apropó proč ne, humoru je na světě tak málo…), znova se protloukat problematickým obdobím a (přidanou) romantikou (apropó proč ne, lásky je na světě tak málo…). Nebaví mě tahle variace na dávno viděný. Co nebaví – votrava je to. Připadá mi dementní točit znova to (skoro) samý. Ovšem jsem schopen uznat, že ten týpek v elasťákách ,NEDOTKNUTÝ“ publikum asi chytne, stejně jako mě ten první. Po hoďce to naštěstí nabere ,,jinej“ směr (konečně!), a i já si zamasturbuju nad dokonalostí CGI v eskapádách hmyzího muže a (aspoň na chvilku) zapomenu na zbytečnost tohohle filmu, jehož závěr ještě dokurvěj nesmyslným patosem. Ale 2*, by byly nespravedlivý (srabe!). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Algoritmus rychlosti rozpadu je mým největším současným problémem. 2.) Hledám lék na chybějící ruku (nohu, ucho, péro(?) ). 3.) Ještě furt nemá dost těch zbytečnejch remaků. (NEMÁM!) . /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Jestli nějaký film patří do 3D, tak je to rozhodně Spider-man a můžu říct, že jsem si to užívala úplně maximálně. 137 minut uteklo ani nevím jak, Spider-man tady byl velmi polidštěný (Andrew garfield je rozhodně velmi talentovaný herec) a velmi potěšila i Gwen Emmy Stone. Takže mi lezl na nervy jen moralistický strýček a předpojatý superpolda. Ještěrky byly fajn. ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Určitě nejlepší adaptace přitroublé báchorky, no na čtyři stále ještě nee. A asi nikdy, předloha to totiž nedovoluje. Pokud uvážím, že MekŠkvír vyhrál i nějaké ty herecké ceny, pak Gárfýld pro samé Osraly nebude mít doma kam flusnout. Ohledně nadání bychom srovnávali nesrovnatelné. Je trošku smutné, že dnes každé dítě školkou povinné zná příhody pavoukem oplodněného ňoumy lépe, než vlastní nočník, zatímco Karkulka s Bajajou chcípají na úbytě, ale doba se holt mění k horšímu. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Doufam jsem, že po vzniku nových dílů Batmana a restartu celé serie, jejíž staré díly byly v podstatě v tu chvíli zapomenuty, nebo v nejlepším případě hozeny do ústraní, konečně tvůrci pochopili jak točit komics. Bohužel nikoliv. Přičemž Spiderman by mohl mít velice podobné atributy rozevraného hrdiny jako Bruce Wayne. Narozdíl od milionáře tu máme prostého kluka, který má zase ty své problémy proč se nedokáže ztotožnit se svým alteregem. Ovšem osudovost tady naprosto chybí a čím dále jde divák filmem, tím více jsou zde cítit neduhy z předešlých dílů - sentiment, "správní hrdinové", zase ta pomoc na poslední chvíli, jak se ze špatného klučiny stal správný klučina, starostlivá teta a správný strýc - mimochodem vynikající Martin Sheen. Vážení, je to nuda. Akce je slušná, first person záběry inovativní (jinak překvapivě technická stránka od starších filmů v podstatě k nerozeznání), ale není tu žádný hlubší přesah, žádná kulervoucí scéna. Film nejlépe funguje (záměr?) jako příběh o seznamování dvou teenageru - strhující chemie mezi Garfieldem a Emmou Stone. Čekal bych více a restart se určitě nekoná. Možná ten komerční jedině. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Spider-Man má stále čo ponúknuť. Aj keď je jeho divácke publikum možno menšie, než batmanovské, či supermanovské a charakter jeho postavy nemá toľko potenciálu ako u spomenutých, či iných comicsových hrdinoch, pokiaľ sa za spracovanie postavý zručný rozprávač, tak sa z toho dá stále vyžmýkať dobrý príbeh. Od posledného zakopnutia Riamiho a smutného zavŕšenia jeho trilógie prešlo takmer päť rokov a ja som rád, že Spideyho nakopol Marc Webb a priniesol k jeho postave čerstvý vietor. Po hereckej stránke zvládnuté, sympatická ústredná dvojica, slyzký Rhys Ifans, čo však v prípade záporáka znamená pochvalu. Vyše dvojhodinová pavučinová prestrelka ubehla celkom svižne, bez nejakých zádrhelov, či zbytočných sentimentálnych naťahovačiek a ja som bol prekvapivo spokojný. 80%. ()

Galerie (274)

Zajímavosti (88)

  • Peter Parker (Andrew Garfield) používá mobilní telefon Sony Ericsson Xperia X10 mini. Ostatně veškerá elektronika ve filmu je od společnosti Sony. (Claude Speed)
  • Rhys Ifans (Curt Connors) odmítal dvojníky. Všechny scény, i ty nebezpečné, chtěl natočit sám. (KucC)

Související novinky

Zemřel herec Irrfan Khan

Zemřel herec Irrfan Khan

29.04.2020

V 53 letech zemřel hvězdný indický herec Irrfan Khan. Příčinou byla infekce tlustého střeva. Od roku 2018 zároveň bojoval s rakovinou. Herce mohou diváci znát nejlépe z rolí jako Pí a jeho život,… (více)

Andrew Garfield jako nadějný skladatel

Andrew Garfield jako nadějný skladatel

31.10.2019

Bývalá hvězda Spider-Mana Andrew Garfield se upsal novému režijnímu projektu Lina-Manuela Mirandy Tick, Tick… Boom! pro Netflix. Příběh se odehrává v devadesátých letech minulého století a sleduje… (více)

Vrátí se Spider-Man zcela pod Sony?

Vrátí se Spider-Man zcela pod Sony?

09.07.2019

Od té doby, co se postava Spider-Mana díky dohodě se Sony vrátila částečně pod Marvel a funguje tak po boku Iron Mana a spol. v rámci MCU, těší se opět obří popularitě. Není to přitom tak dávno, co… (více)

Režisér Spider-Mana plánuje chytání špiónů

Režisér Spider-Mana plánuje chytání špiónů

02.03.2014

V Sony čerstvě potvrdili, že Marc Webb zůstává v comicsové síti. Režisér Amazing Spider-Mana a Amazing Spider-Mana 2 natočí i třetí díl pavoučí ságy, který půjde do kin 10. června 2016. Čtyřku, jejíž… (více)

Reklama

Reklama