Reklama

Reklama

Přežít!

(seriál)
  • Česko Téměř jsem to nepřežil (více)
Velká Británie / USA, 2005, 59x60 min
(další profese)

Obsahy(1)

Seriál Naživu zkoumá katastrofy, které se na týdny, měsíce a roky dostali na první strany novin po celém světě. Seriál vypráví příběhy z pohledu přeživších, kterým se díky inteligenci, bystrému úsudku a lidskému instinktu podařilo přežít. Každá hodinová epizoda obsahuje rozhovory s lidmi, kteří přežili nějakou katastrofu. Každý subjekt vypráví svůj příběh od samotného počátku, kdy se vše zdálo v naprostém pořádku až po okamžik, kdy se vše zvrtlo. Popisují, jak se jim nakonec podařilo přežít. Příběhy jsou hluboce osobní a emotivní zpovědi o situacích, jež zcela změnily život těch, kteří zůstali naživu. (CBS)

(více)

Recenze (64)

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Takto zajímavé příběhy a až neuvěřitelné lidské osudy ukazující dramata lidí v krajních situacích a jejich úžasnou sílu přežít téměř nepřežitelné by si každopádně zasloužily mnohem lepší zpracování. Tohle provedení je celkem tristní a dost bezemoční. Přitom dramata jsou to mnohem silnější, než leckteré vyfabulované filmové situace. Zajímavý počin, ale tím to pro mne hasne. Velká škoda. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Podle mě super série dokumentárních rekonstrukcí a rozhodně se nikdo nenechte odradit mým odpadem. Vyzdvihl bych vynikající herecké výkony zcela neznámých herců, kteří zdařile předstírají vypjaté situace ve kterých jde o život. Tolik emocí nezachytil ani Marlon Brando ve svých stěžejních rolích. A co teprve, když těmto mimořádně talentovaným hercům jde o život, a mají zdolat nějaký jez nebo skálu a nespadnout do písku a případně neuzřít tak svoji rodnou vísku. Sledoval jsem to ze zatajeným dechem. Když šel herec pod vodu a nabral nádech s otevřenou hubou jak sumec v rákosí, já ho nabral s ním. Když se vynořil, tak já si oči plné vody protíral s ním. Až tak to bylo sugestivní. Jsem fakt cítil i vodu za krkem a sáhla si na mě smrt. A jestlipak myslíte jestli jsem přežil? No přežil jsem a pak jsem vyprávěl všem jaký je to sugestivní seriál. Následně si seriál pustili ti, co jsem jim ten zážitek vyprávěl a jak jsme se sešli, všichni prožili úplně to samé, co já. Neuvěřitelné!!! 0% ()

Reklama

YoZo8 

všechny recenze uživatele

Dokumentárny Tv seriál Prežiť mapuje osudy ľudí, ktorí bojovali o život v najťažších situáciách ich života. Seriál má podobu dokumentu s hranými hercami obohatený o výpovede skutočných hrdinov, ktorí to peklo prežili na vlastnej koži. Jednotlivé časti majú svoj spád a divák relatívne rýchlo vpadne do deja celého príbehu. Zložité chvíle sú dobré vykreslené takže si viete dobré predstaviť, čomu museli čeliť hlavní predstavitelia jednotlivých príbehov. Celý cyklus dokumentov je kvalitne nakrútený. Jediné, čo by sa dalo vylepšiť, by bolo dodať viac dramatizácie a emočnosti situáciám, keď sa obeť dostane do komplikácií a taktiež keď sa z problémov dostane heroickým spôsobom na vrchol. ()

fero_lašák 

všechny recenze uživatele

U toho sem prožil NEJ!!!!silnější emoce u televize i kina, co sem kdy měl (beze srandy). Nějací remcalové tu tvrdí něco o špatných hereckých výkonech a já nevím co, ale v rámci dokumentu to je velice dobré a nedělalo mi většinou problém se do toho vžít, samozřejmě že to není žádný Gladiátor, ale to to ani být nemá. Dokumentární rekonstrukce to prostě skvěle v rámci možností dokresluje. A není to zajímavé ani ne tak z filmařského umění jako z psychologického hlediska a sledování skutečných příběhů a chování lidí v ukrutných nepředstavitelných situacích. Sám jsem si řikal jak by sem reagoval já a jestli by sem to už dávno nevzdal. Ty příběhy byli někdy fakt tak drsný že by byl i Rambo dávno 10x mrtvej. Beze srandy! ()

Homerking 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený dokumentární seriál který vypráví dramatické a napínavé příběhy lidí, kteří se ocitli v těch nejhorších možných situacích. Každá epizoda vypravý jedničný příběh o přežití, uvidíte zde rozhovory se skutečnými přeživšími a solidně  zfilmované rekonstrukce konkrétních událostí. Viděl jsem všech 59 epizod a nemůžu říct že by některá z nich byla nekoukatelná. Doporučuji. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama