Reklama

Reklama

Frank Falenczyk má svou práci rád. Potíž je v tom, že je členem rodiny polských mafiánů z Buffala ve státě New York a živí se jako nájemný vrah. Navíc ho zmáhají problémy s alkoholem. Když kvůli tomu pokazí důležitý úkol a ohrozí rodinný podnik, jeho strýc ho pošle do San Francisca, aby se tam dal znovu do pořádku. Frank není žádný přecitlivělý chlapík, přesto začne navštěvovat setkání anonymních alkoholiků, najde si svého patrona a nechá se zaměstnat v márnici. Tam se zamiluje do Laurel, ženy s jedovatým jazykem, která nebezpečně ráda nedodržuje konvence. V Buffalu se zatím věci nevyvíjejí vůbec dobře, protože gang arogantních Irů ohrožuje obchodní zájmy jeho rodiny. Když pak konflikt přeroste v násilí, Frank se vrací domů, aby tu v nové situaci s pomocí Laurel čelil starým nepřátelům. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

Eržik 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem sám alkoholik a člen společenství AA, tak jsem tímto filmem absolutně nadšen. Hodně jsem se nasmál, ale na konec jsem byl i silně dojat. Můj příběh se s Frankovým dost ztotožňuje, také jsem do Anonymních alkoholiků přišel když jsem nezvládal svou práci a taky pod výhružkou zaměstnavatele, no a taky jsem pak ještě uklouznul. Ale rychle mě společenství dostalo a to jsem cítil i z Franka. Já nakonec taky změnil práci, která pro mě ze začátku byla dost důležitá, ale když je člověk střízlivý začne věci vidět jinak. Hmm, tak tenhle komentář je spíš o mě, ale je to tím, že tohle téma je mi prostě blízké a je to skvěle podáno, nakonec jedním z našich hesel je: "Neberme se příliš vážně".... ()

BathoryMan 

všechny recenze uživatele

Kladne hodnotím v tomto filme len výkon Bena Kingsleyho!Ten bol Boží!!!Nooo...Dobre aj Luke Wilson ako homosexuálny dobrosrdečný kamarát bol fajn ,ale to je už asi tak všetko!Pochybujem žeby sa Tea Leoni po takom pochybnom a krátkom flirte len tak zalúbila....do tak starého chlapa...alebo tie primitívne a trápne dialogy čo tu tie postavy viedli...na smiech....haaaaa....Začiatok bol slušný ,ale ked sa Frank dostal do San Francisca,nestačil som sa čudovat ako primitívne a debilne sa príbeh začína odvýjat!Slušný námet,ktorý ale preskakuje niekde medzi nevtipnou komediou a nemastnou-neslanou drámou!A nakonies je len trápnym ničím!!! ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Já kdybych byl zabiják, alkoholik a měl takovou ženskou, tak s tím pitím taky klidně přestanu. Gándhí Kingsley zas jednou ukázal, že je skvělej herec, úžasnej! A Téa Leoni je krásná a chápavá, přesně podle scénáře, kterej je jak originální, tak černohumorně zábavnej (a inteligentně černohumornej) a prostě nenudí. Takovejch jednoduchejch a přitom duchaplnejch filmů by se mělo točit víc. Opravdu překvapivě dobré. Jo a Bill Pullman! - na toho bych málem zapomněl - no skvělá postavička, chchchch. ()

Torpid 

všechny recenze uživatele

Příběh je silně přitažený za vlasy, ale to mi v kategorii "zabijácké tragikomedie" vůbec nevadilo. Herecká exhibice Bena Kingsleyho v dobrém slova smyslu, parádní sekundování jeho ženského protějšku, velmi dobře napsané dialogy, rozumná stopáž, jemný černočerný humor a trocha skryté alegorie. Úsměvné vyprávění o jedné trochu neuvěřitelné krizi středního věku, namíchané přesně tak akorát. Vlastně je to o lásce a sedlo mi to velice. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý nemá vysoké ambície, no i napriek tomu som si istá, že si na 100% zabezpečí plnú kinosálu divákov. Ide o vďačný žáner, komerčný námet, populárny vtip a známe herecké obsadenie. Celkovo sa tvári surovo a absurdne. Je pravda, že neponúka všetko na tácke, rovnako súhlasím, že sa svojím imagom líši od ostatných thrillerov. Na mňa film pôsobil ako anestéza, veľa sa v ňom neudialo a ani pár scén to nezachránilo. Nepamätám si, kedy som sa pri filme tešila na záverečné titulky. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kdy se Frank (Ben Kingsley) ukrývá za stromy a Laurel (Téa Leoni) mu stopuje čas, stojí Frank blízko černého auta. Nejprve je SPZ na autě z Kalifornie, po druhé z Manitoby a poté opět z Kalifornie. (dinamit_1)
  • Ačkoliv se děj filmu odehrává v San Franciscu, v samotném městě se natáčelo pouhý jediný den. (dinamit_1)

Reklama

Reklama