Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Měsíc dopadl masivní asteroid a způsobil počátek bouří na planetě Zemi, skrze náhlé změny v přílivech a odlivech. Další zkoušky a zkoumání potvrdily to, že povrch Měsíce je značně narušen a je nestabilní - hrozí zničení veškerého života na Zemi. Jak letí čas, tým odborníků se obrátí na jediného muže, demoličního experta - Johna Reddinga, s žádostí o pomoc, aby nalezl řešení a hlavně zachránil Měsíc. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (59)

xaver 

všechny recenze uživatele

Konečně změna, asteroid nedopadne na Zem a nezničí ji, nýbrž dopadně na Měsíc, naruší jeho stabilitu a tím ohrozí Zemi. Tak tu jednu hvězdičku dávám jenom za tuto změnu. Jinak je to blábol, jako všechny podobné. Narušit měsíc tak, aby byla ohrožena jeho stabilita, tak se bavíme o asteroidu o průměru řádově v desítkách spíš stovkách km. Že by takový asteroid unikl pozornosti vědců? To si režisér už nemohl vymyslet něco originálnějšího? S těmito katastrofickými filmy se roztrhl pytel, ale co je horší, jsou to takové nesmysly, že je téměř zločin mrhat prostředky na točení těchto snímků. ()

solver 

všechny recenze uživatele

Pokud se na to budete dívat jako na předvídatelnou komedii a neurazí vás ty neskutečně nepovedené triky, je to na 2 hvězdy. Skoro v ničem vás ten film nepřekvapí a všechno prostě uhodnete. Dokonce je tam i ten pochybovač (problém), přes kterého musí jít řešení, abychom nezhynuli. Kde už jsem to jenom viděl? :-) ()

Reklama

gruzdej 

všechny recenze uživatele

Už skutečná béčková klasika - vezměte vyšeptalý námět, sepište podle něj scénář, postráádající jakékoliv náznaky dramatičnosti a obsaďte tloustnoucího Stephena Baldwina do hlavní role. Ve spojení s typickou televizní režií vznikne příběh experta na výbušniny, který může zachránit svět před padajícím kusem Měsíce - ovšem nepřející hoši z vlády mu házejí klacky pod nohy tak dlouho, dokud se mu to natruc nepovede. Proč tohle ještě někoho baví točit? Koukat se na to totiž fakt moc nedá. ()

rudelino odpad!

všechny recenze uživatele

Největší slátanina, co jsem kdy viděl. Nejlepší likvidátor dává bomby na každé podlaží, to je mi novinka. A hláška, že gravitační síly Měsíce zmizely před miliony let - sranda. Gravitace je vždy součástí hmoty. Scénarista byl břídil, asi vyšel základku. Kdo dal nějakouu hvězdu, tak nejspíš za chůzi po raketolpánu jako po Zemi. Měli to nazvat Armagedon 2 a přizvat si Bruce Willise, ať jim na bombu vykope díru. Na konci gravitaci použijou, asi ji vytvořili. Film postrádá logiku. ()

Renie42 

všechny recenze uživatele

Film mě ničím nepřekvapil, téma je trochu obehrané, ale na druhou stranu mě to i bavilo a čekala jsem, co bude dál. Musel tam být člověk, který jim tam škodil a nevěřil jejím teoriím, musely nastat komplikace, aby se tam muselo vymýšlet plány B, C .... Nakonec to dobře dopadlo, ale ten slaďoučkej konec, ten bych vyškrtla. Vždyť ti dva hlavní představitelé neměli vůbec čas se nějak zblížit a vzápětí se z nich staly dvě hrdličky, vrků. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Scény letu v raketopláne so sebou prinášajú niekoľko faktických chýb. Napríklad raketoplán sa vo filme pohybuje a manévruje pomocou motorov. V skutočnosti raketoplán manévruje pomocou trysiek umiestnených po celom trupe. Pohyb dopredu je potom čiste zotrvačný. Vo vákuu totiž nedochádza k treniu, ktoré by raketoplán spomaľovalo. Mať neustále zapnutý motor by teda viedlo k neustálemu zrýchľovaniu, ktoré by posádka alebo samotný raketoplán nevydržali. Tvorcovia tiež zabudli na stav beztiaže, a tak sa astronauti po palube prechádzajú, akoby sa nič nedialo. Vzhľadom k rýchlosti raketoplánu by tiež v rozpore s filmom bola každá zrážka s väčšími úlomkami fatálna. A nakoniec, keď raketoplán „zaparkuje”, len tak sa vznáša nad Mesiacom. V skutočnosti by si tento manéver vyžiadal silné raketové trysky smerom k povrchu. Inak by sa raketoplán neudržal nad povrchom o nič dlhšie než lietadlo, ktoré by zastavilo vo vzduchu. (Hodnotim)
  • Snaha vedcov získať vzorky z Mesiaca, aby určili jeho zloženie, je nezmyselná, nakoľko vzorky z Mesiaca priniesli na Zem už výpravy Apollo. (Hodnotim)
  • Film úplne zabúda, že mesiac je od Zeme vzdialený viac než jednu svetelnú sekundu. Akákoľvek komunikácia medzi Zemou a strojom v blízkosti Mesiaca by mala teda zodpovedajúce meškanie. (Hodnotim)

Reklama

Reklama