Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sophie, která žije se svou poněkud excentrickou matkou Donnou na malebném řeckém ostrůvku, kde vedou malý hotýlek, se bude vdávat. Vzala si do hlavy, že ji k oltáři musí vést otec, což je trochu problém, protože ho nezná. Dokonce ani její matka si není jistá, kdo by mohl být její biologický otec. Sophie ale objeví matčin starý deník, v němž se dočte, že Donna se v době jejího početí stýkala hned se třemi muži. A tak se je rozhodne pozvat na svatbu všechny tři v naději, že pravda nějak vyjde najevo. Do obřadu zbývá čtyřiadvacet hodin, během nich bude muset nevěsta najít toho pravého. Donna ale nemá o příjezdu tří připomínek hříchu mládí ani ponětí. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 642)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Nemít slabost pro Abbu, asi bych to moc neocenil. Hodně se mi líbil nápad složit příběh z vlastně veškerých největších pecek skupiny, což si žádalo hodně kreativity. Nicméně děj samotný nebyl kdo ví jak skvělý, logikou protkaný a spíš se jednalo o takovou upištěnou jízdu v čele s převážně ženskými hrdinkami. Na druhou stranu, kromě dobrých písniček skvěle zakomponovaných do příběhu, došlo i na hodně vtipných situací (zejména pokaždé, kdy šlo o konfrontaci se všemi třemi otci), či i na samozřejmou, srdce-odlehčující romantiku. Plus prostředí Řecka - prostě nádhera. 70% ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Muzikály jsou přesně tím žánrem, který nemůžu vystát a vraždil bych všechny tvořitele článků o tom, jak úžasné ať už klasiky jako Zpívání v dešti či letošní oscarovka La la Land jsou. Mamma Mia ale s hudebním doprovodem fenomenální Abby předčila všechny mé předsudky a ozdobená o příjemné tváře mi naservírovala sic průměrnou, ale zábavnou romantickou komedii, kde jsem si užíval i hudební sekvence více, než ty klasické. S radostí přiznávám, že jsem natěšený na sequel, který se k nám (doufám..) dostane v létě příštího roku. REWATCHED 19.7.2018: “Nahajpení” na nedělní návštěvu kina při příležitosti konečného dostavení druhého Mamma Mia do kin jsem si musel zahřešit a místo šance jakémukoli stále nezhlédnutému snímku jsem si příběhový koncert skupiny ABBA musel dopřát i napodruhé, abych si osvěžil postavy a mohl v neděli krásně vplout do pokračování a hlavně flashbacků jejich osudů. Amanda byla vždycky kočka, v pravděpodobně nejznámějším filmu, kde zatím zazářila, jí to ale opravdu seklo nejvíce. Snad to teďko po 10 letech nebude jiné. ()

Zdeňka 

všechny recenze uživatele

Rozjuchaný letní muzikál, který jsem už po prvním shlédnutí zařadila do nejlepších co jsem viděla:-) A přiznejte si - neměli jste taky chuť se přidat k Meryl a jejím bláznivým kamarádkám při Dancing Queen? ()

gjjm odpad!

všechny recenze uživatele

Splácanina dvacet let starých a tak jako tak nezajímavých abbáckých exhitů do romantického muzikálu. Dal bych na to varování ministerstva zdravotnictví a nějakou doušku ve stylu: V případě dotyku kůže důkladně omyjte postižená místa vodou, v případě vniknutí do očí nebo uší proveďte eutanázii, není nejmenší naděje na záchranu. Byť i uvážím úroveň romantické komedie (což je pro mne synonymum nejodpornějšího filmového pekla), neexistuje NIC, co by na tomhle *** (říct tomu film by byla urážka všech ostatních filmů) nebylo odporné - herci, scénář, režie, písničky, kamera, dot dot dot. Zabít. Zabít. Zabít. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Vtipné, hezké, veselé, optimistické, zamilované, abbovské, řecké. Líbilo se mi to. Kdo by si rád nezanotoval písničky od Abby? Mělo to nápad, mělo to spád. Herci byli skvělí, přes Colina, Pierce, Stellana "Goya" a opravdu úchvatné doprovodné komparzisty. Meryl Streepová mě ovšem dostala, perfektní výkon, pohyby má skvělé, zpívá krásně, naprosto bezkonkurenční. K tomu prostředí slunného Řecka (všimli jste si, že pořád svítilo sluníčko?), příjemných lidí a skvělých kamarádů. Občas jsem si říkala, že je to docela nuda, pořád řešili jednu věc dokola, ale od oblékání nevěsty (což se muselo ocenit slzami), přes maminčino vdávání až po šťastný konec, to bylo fajn. Uchvátil mě vztah matky s dcerou, byl plný lásky, úcty, kam se na ně hrabou Gilmorky. Film je to pěkný, pro zvednutí nálady. ()

_DAVE_ 

všechny recenze uživatele

Můj šálek kávy to tedy opravdu nebyl, jako film je to brak, je ale třeba říct že písničky byly naaranžovány dobře a konkrétně Meryl Streep vyloženě zářila nad ostatními. Zpívala to snad lépe než je nazpívaný originál. Moje hodnocení tentokráte berte jako silně subjektivní, pokud jste žena, téměř jistě si připočtěte jednu hvězdu, a pokud se vám líbí ABBA, klidně přidejte tu pátou. Je dost možné, že vás film v dobrém slova smyslu převálcuje. ()

-dRaGoN- 

všechny recenze uživatele

Z vcelku pro mě očekáváné zaležitosti se z Mamma Mia po zhlédnutí stává bohužel dost patetická zoufalost o "znásilnění" klasiky od Abby. Meryl Streep je na ránu, stejně jako její kamarádky, štěky ostatních jsou bohužel vesměs zbytečné. Opomenu-li písničky, tak se scénaristi už i u tak jednoduché zápletky rozhodli na konci diváka zcela pustit k vodě. Radši si teda budu pouštět dál originální tracky od Abby a na tuhle patlaninu snad rychle zapomenu... Jinak ještě poznámka, že soundtrack k filmu je o dost kvalitnější než jak zní písničky ve filmu samotném. 35% ()

rudeboy 

všechny recenze uživatele

Megaúspešný broadwayský muzikál dorazil na strieborné plátno. Stal sa tak z neho megaúspešný film, na ktorý sa hrnú masy divákov. Dobrá práca. Len škoda, že som ju ja nedokázal na plno oceniť. Vtipné je to len sporadicky, Meryl Streep je mi nesympatická od nepamäti a celkovo ma to vlastne nudilo. Ak však milujete ABBU a máte radi happyendové romantické komédie pripočítajte si tri hviezdičky. ()

July 

všechny recenze uživatele

Film stojí na výkonech hlavních protagonistů, které jsou báječné. Především Streepová a Brosnan jsou skvělí, Skarsgard také, Firth měl z nich asi nejméně prostoru, ale i ten dokázal docela dobře využít. A je na nich všech vidět, že si natáčení užívali a měli z toho sami legraci :-). Díky nim se výborně povedly např. písně Slipping Through My Fingers a The Winner Takes It All. Na čem snímek ovšem padá, jsou některé davové muzikálové scény. Řekové skákající do vody, potápěči poskakující po molu apod. nepatřili přímo mezi klady filmu. Oproti tomu řecká příroda je příjemnou kulisou. Kulisou pro příběh, který je od počátku velmi jednoduchý a v podstatě se nikde nerozvine. Jiné muzikály nám ukázaly, že to jde - Moulin Rouge, Chicago... Tam byla dějová linka velmi silná. V Mamma Mia, limitovaném právě obsahem písní, zabírají songy prakticky všechen prostor, což je výborné pro videoklip, ale ne až tak dobré pro film. Jak už jsem ale zmínila na samém začátku, scény s hlavními představiteli muzikál pozvedávají a jsou opravdu výborné; takže, to sum up, Mamma Mia je trochu kolísající, ale pohodový a příjemný film, od kterého ovšem nečekejte víc než zábavu a hezké písničky. ()

Triny 

všechny recenze uživatele

Filmek byl z mého pohledu příjemně "koukatelný":) ale co si budem povídat, kde by film byl bez legendárních songů od ještě legendárnější kapelky. I přesto že Maryl Streep je tu skutečně výborná až bych snad mohla i říct, že pro mě naprosto famózní, tak nemůžu dát lepší hodnocení než 3*, přece jenom, když odečtu slepeninu abbovskejch hitovek, co mi zbyde?..... ()

Playman 

všechny recenze uživatele

Já vám nevím, je to prostě holčičí film. Nebýt skvělých (ale mnohdy zmrvených) písniček ABBY, měl by tento snímek kvality asi jako průměrný německý romantický slaďák. Pár skvělých chvilek zde naleznete, a proto také 3*, některé písně dokonce nebyly zmrvené, ale dostali nádech monumentálnosti. Takže, asi vám tento snímek nedoporučím, ale přeci jenom tuhle ujetou šílenost zkusit můžete =) ()

Nihlathak 

všechny recenze uživatele

Jak by řekl Kocour z Červeného trpaslíka na fotku psa ("Fuuuj, hnusnýýýý.... co to jeee?"), tak stejným způsobem reaguji na tuhle ubohou slátaninu blivajzoidního vzezření i obsahu, jenž je (což zní přnejmenším zvláštní) nejpopulárnější v generaci High school musical. Fanoušci Abby, existují-li, se snad na to dívat nechodí, jelikož ta "hudba" byla znásilněna k tak komerčnímu projektu, postrádajícímu jakéhokoli ducha dobrého muzikálu či pokusu o něj, že se za to musí všichni, kdo na to sáhli, nadosmrti smažit v pekle. A pokud ne, budou to i nadále diváci v kině, jako jsem byl třeba já, kdo bude trpět. Abba byla strašná, tento film je horší. ()

Pajj 

všechny recenze uživatele

Milý film, chvilkami hloupý scénář sice přímo tahá za uši i oči, ale po shlédnutí zůstane příjemný pocit a hudba od ABBy je úžasná. Překvapí i příjemný hlas Amandy Seyfried, která si se svými písničkami poradila více než dobře. ()

Elementál 

všechny recenze uživatele

Dávám za 2 a nevím, není-li to příliš. Stupidnost, lacinost a kýčovitost je natolik do očí bijící, že by mohla směle konkurovat Kameňáku či Moulin Rouge - jistě - film byl zjevně točen jako prvoplánová popcornová záležitost bez hlubšího smyslu, ale copak si to ABBA skutečně zaslouží? Debilní příběh je únosný tak leda pro diváky odkojené TV Nova a celkově to prostě stojí za starou belu. Co se dá na filmu pochválit jsou samozřejmě písně - ale možná bych si radši pustil album (některé taneční scénky sice pobavily + je tam ta mimika herců a kdesi cosi - zkrátka obraz, ale spousta scén bylo vysloveně trapných). Nejedná se vyloženě o zástupce "odpadu", ale mezi mé top muzikály se rozhodně nezařadí. A že generace mých rodičů zaplesá? Ale proč? Být ABBA mou oblíbenou kapelou, tak jsem spíš smutný... ()

LeeAnn 

všechny recenze uživatele

Průměrná komedie, která však díky hereckému obsazení a skvělými hity od ABBY posouvá tento film ze 3* na 4*. Nevim, co lidi máte proti zpěvu Pierce Brosnana :-)..ikdyž to možná nebylo dokonalý, tak přinejmenšim slyšet, jak někdejší James Bond zpívá SOS, mi přišlo dost úsměvné :-D Milovníci ABBY si však tuto letní komedii určitě oblíbí se vším všudy. ()

honz 

všechny recenze uživatele

Mamma Mia! je muzikál a romantická komedie zároveň, což jsou žánry mně naprosto cizí. Když pominu tuto svou osobní předpojatost, stejně jediné plus tohoto dílka je pouze obsazení několika skutečných filmových hvězd, jinak by to byl ukázkový odpad. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Letní pohodovka, Řecko, písničky, který snad každý z nás zná. Pokud od filmu čekáte víc, tak se na něj radši vůbec nedívejte, protože já si ho užila na 100%, vypnula mozek a sledovala krásná řecká panoramata, která mě zavedla do vlastních vzpomínek na bývalé dovolené a do toho krásná Amanda Seyfried a okouzlující Meryl Streep. Že Pierce Brosnan neumí zpívat? No vy byste to jistě zazpívali lépe :) ()

Související novinky

Další Mamma Mia! na cestě

Další Mamma Mia! na cestě

22.06.2020

Ať už to měla být výhružka, zbožné přání, nebo prostě jen oznámení, producentka původního muzikálu i obou filmových adaptací Mamma Mia! Judy Craymer se nechala slyšet, že třetí díl je na cestě. Plány… (více)

Prince dostane muzikál

Prince dostane muzikál

04.12.2018

Studio Universal Pictures zakoupilo práva na některé z Princeových nejznámějších písní, které budou sloužit jako pozadí pro nový muzikál. Film se stylem přirovnává k Mamma Mia!. O ději zatím nejsou… (více)

Alenka v říši brutality

Alenka v říši brutality

24.02.2009

Zack Snyder nezahálí. Ještě ani neměli premiéru Strážci a on už v Sydney s týmem počítačových mágů stojících za Happy Feet pilně pracuje na animovaných Guardians of Ga´Hoole. A s delší dovolenou… (více)

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama