Reklama

Reklama

Oblíbení prehistoričtí kamarádi ze dvou pokračování animované dobrodružné komedie Doba ledová se vracejí v dalším velkolepém dobrodružství pro diváky všech věkových kategorií. Tentokrát mamut Manny se svými druhy zavítá do rozlehlého podzemního světa dinosaurů, tolik odlišného od mrazivé říše ledu a sněhu. Je to barevná krajina plná bujné vegetace, ohromných tvorů a tajemných míst. Věčný smolař, krysoveverčák Scrat, má před sebou osudové setkání s krysoveverkou Scratte. Mamutí pár Manny a Ellie očekává první přírůstek do rodiny. Lenochod Sid se dostane do problémů poté, co si založí vlastní rodinu s nalezenými dinosauřími vejci. Šavlozubý tygr Diego zase řeší dilema, jestli se z něj nestává příliš velká měkota. Navíc, když se objeví dinosauři, Manny přestává být „králem džungle“. A také se všichni seznámí s jednookým lasičákem Buckem, který neúnavně loví dinosaury. (HBO GO)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (846)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Děcka jistě plesají nadšením, přeju jim to. Tvůrci zůstali u nikdy nekončících padacích i utíkacích scén s ponaučením. Těžko šlo ovšem čekat něco jiného. Vydělali na tom balík, přeju jim to. Ale ze Scratových eskapád vynechat humor, to už je na pováženou a to bych vám raději nepřál vědět, co bych za to autorům provedl. Jediný klad třetí Doby ledové je tak Peggův Buck, který jak kdyby vypadl ze zcela jiného animáku. Animáku poněkud vyzrálejšího charakteru, který bych si pro změnu užil zase jednou já, byť třeba na úkor prvňáčků. Nemůžou si přece ti špunti uzurpovat všechny animáky jen pro sebe, no ne? ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

V poradí už tretí diel zo série Doba Ľadová, no ani tento diel nedopadol o nič horšie ako predošlé dva. Opäť je to rovnako dobré po všetkých stránkach, len sa v podstate zmenil príbeh. Zatiaľ čo jednotka ponúkla serióznu zábavu, dvojka viac vtipných scén, tak trojka ponúkne akciu Dinosaurích rozmerov. V týchto neskorších dieloch je to skôr už len o tej akcii, ale aj tak som sa kráľovsky bavil a finále už dodalo príjemnú bodku na záver. 85% - 4* ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděla v kině tak se mi to docela líbilo, ale když jsem to pak shlédla doma na dvdčku tak jsem usoudila, že jsem se vlastně i docela občas nudila. Pro mě je to teda rozhodně nejslabší dílo ze všech tří dílů. Ale Krysoveverka Scrat byla opět výborná, tentokrát k sobě ale dostala druhou Krysoveverku a společně celý film protančili a mě se to nelíbilo, radši jsem ho měla když byl sám. 3* ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Ale ano, tohle byla vcelku příjemná podívaná naprosto vhodná na sobotní podvečer, u které jsem v pohodě mohl vysadit a pobavit se. A být o něco více zapáleným fanouškem téhle série, tak bych byl možná nadšený, ale můj problém je ten, že tahle série mě nikdy nějak výrazněji nezajímala a na filmy jsem se podíval vždy jen proto, že na žádné jiné televizní stanici v tu chvíli nic lepšího neběželo. V tomto případě tedy kladně hodnotím především nové a neokoukané prostředí zapomenutého světa dinosaurů, potom postavu pološíleného Bucka, a samozřejmě jako vždy pobavil krysoveverčák Scrat. Celkově jsem měl však z filmu pocit, že je to až příliš roztahané a skoro mě napadlo, že tvůrci už prostě nevěděli, co tam dát, a tak ten příběh neskutečně natáhli, aby to mělo stopáž celovečeráku. Rozhodně si tedy tento animák nedokázal po celou dobu udržet mou pozornost, ale na ten průměr to v pohodě dosahuje. Prostě průměrné pokračování, které částečně vnímám jako nastavovanou kaši, ale jakousi dobrou úroveň si tato série dokázala udržet. Takže celkově toto pokračování hodnotím třema hvězdama. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Je to nezvyklé, ale přesto je poslední díl ledové trilogie lepší než dvojka a místy celkem zdatně sekunduje jedničce. Lenochod jakožto domnělá studnice vtipů je v tomto díle ale naprosto suchá, otravoval mě více než jindy. Sledovat první mládě Mannyho a Ellie by byla celkem dost nuda, dinosauři ale animák před tupou rodinnou podívanou docela dobře zachraňují. Animace je kvalitní, na rozzuřeného Rudyho a celý dinosauří svět se hezky kouká a zvukaři se docela vyblbli. Nemohla jsem ale přenést přes srdce – respektive ušní bubínky, že malé mamuťáko brečelo jak lidské mimino… To je tak těžké vymyslet nějaký nový zvuk??? ///Scéna veverčího tanga je vtipná a nápaditá. Paralela mezi chováním žen a nové partnerky veveřáka docela funguje (svůdné pohledy, aby získala kořist, stálá nespokojenost s umístěným nábytku…leckterá žena se tady určitě pozná), plus ty její modré oční stíny – to zkrátka pobaví. Při scéně v Propasti smrti/Velké smradlavé puklině sice smíchy neumřete, ale zfetovaní zviřátka mě rozesmála:) Diego i vačičáci Crash a Eddie hrají druhé housle a mnoho nového do dynamiky snímku nepřinášejí. Chcete-li si ale film užít pořádně, doporučuju originální verzi. (3D jsem neviděla, ale jsem si jistá, že některé sekvence musí být více než fajn). Přestože český dabing je dle mého názoru povedený (viz 1 a 2), britský akcent Pegga alias bláznivého Bucka jen tak něco nenahradí. A ano, Rudyho zub je tak malý, že z něj je nůž pro drobného, byť nebojácného lasičáka. K čertu s logikou, tohle je animák a ne Putování s dinosaury! P.S. A kdo by ta malá nevinná tyranosauří mláďátka nechtěl mít v doma v obýváku? 75% ()

Galerie (94)

Zajímavosti (13)

  • Film byl v České republice velmi úspěšný – v kinech ho vidělo 852 tisíc diváků a utržil 100,4 milionu korun. (petr.koca)
  • Řev dinosaurů byl vytvořen pomocí zvuků slonů a velbloudů, nahrávaných v Thajsku a Africe. (adamc)

Související novinky

Finále Plzeň 2016

Finále Plzeň 2016

08.04.2016

Letošní 29. ročník festivalu Finále Plzeň se uskuteční od 15. do 21. dubna 2016 v Plzni. Festival se poprvé koná od pátku do čtvrtka a jeho stěžejní programovou částí bude již tradičně soutěžní… (více)

Reklama

Reklama