Reklama

Reklama

Bu neng shuo de mi mi

všechny plakáty
Trailer
Hongkong / Tchaj-wan, 2007, 101 min

Na střední školu Tamkang přichází do hudební třídy nový student Le. Ze staré klavírní učebny slyší tajemnou skladbu, jde se proto podívat za zvukem. Spatří tu dívku Yu, se kterou se ihned spřátelí a tráví s ní poté spoustu času. Jenže jednoho dne uvidí Yu Lea s jinou dívkou, a tak uteče. Le na ni čekává před jejím domem, ale dívka se stále neukazuje. Nakonec mu jeho otec poví neuvěřitelný příběh o jedné dívce a hudební skladbě s názvem Secret… (JxMx)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (77)

maddy 

všechny recenze uživatele

Čím viac ho poznám, tým viac zisťujem, že nieje len talentovaný spevák, skladateľ a textár, ale aj herec a dokonca i režisér. Secret to len potvrdzuje. Dej síce nieje nijak originálny, a jeho rôzne variácie sa dali vidieť aj v iných ázijských romancách, je však tak citlivo, jemne a prekrásne natočený, že mu to snáď ani nejde vyčítať. Jay Chou hrá dobre, jeho klavírne výstupy sú doslova excelentné. Emócie a "iskra" medzi hlavnými postavami funguje od začiatku. Chcelo to ešte trocha viac upraviť koniec a bolo by to za 5* ()

artemis2 

všechny recenze uživatele

Ja som mimo. Nie len z Jayovho skvelého hereckého výkonu, úžasného klavírneho vystúpenia, ale najmä z jeho režisérskeho umenia. Tak to už hej, klobúk dole. Príbeh by som možno ukončila inak, ale ako celok nemá chybu, človeka to drží v kresle a netrpezlivo čaká čo príde ďalej. Počas celého filmu som mala zimomriavky a na jeho konci som si skoro šla po perinu čo mi bola už fakt zima. Skvelé, u mňa za 5*, len tak ďalej Jay. ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Tak s tímhle filmem jsem se absolutně nepotkal... :( Chyba je z velké části ve mně, měl jsem od toho příliš velká očekávání (aktuálně 84%). Dočkal jsem se ale jen příšerné nudy a špatného vkusu hlavního hrdiny. Kdyby si aspoň vybral tu druhou roztouženou micku... Ale pálit za ošklivou, skrz na skrz nemocnou a ještě žárlivou, to už je nerozum, který dotyčného blouda zbavuje nároku na byť jen ždibec sympatií. Máš, cos chtěl. A je to o to horší, že s ní budeš muset vydržet bez internetovýho porna. Dobře ti tak. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Bez váhání jeden z nejlepších filmů, co jsem kdy viděl. Všechno je tu takové, že vás to do sebe prostě vtáhne a nepustí ani po skončení; všechno je natočené tak, že by mě filmošťouralové hodně překvapili, kdyby si něco vymysleli. Secret je něco, co se musí vidět a zároveň něco, co snad každý musí alespoň trochu cítít. Přenádherná romance. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Musíte milovať Južnú Kóreu tak bezhranične, ako ju milujem ja, aby ste zniesli toľko sentimentu, romantiky, melanchólie či smútku. Ja som bola spolu s nádychom fantastična a podmanivého klavíra, ktorý sa stáva akýmsi kľúčom k vyvrcholeniu, okúzlená a nechcela som, aby sa to skončilo. Tá záverečná snová scéna, tie tajuplné bolesťou podtrhnuté oči hlavnej hrdinky, tie nebesky krásne klavírne sekvencie, snaha priviesť diváka na pokraj znesiteľnosti. Uverila som zámerom režiséra a rada sa nechám týmto nesmrteľným príbehom dojímať znovu a znovu... Nič pre cynikov. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Yuhao Zhan, druhý účastník klavírního duelu, je i ve skutečnosti vynikajícím klavíristou. S Jay Chouem vystupují a předvádějí "klavírní bitvy" naživo. (Jirka_Šč)
  • Překlad čínského názvu zní: "Tajemství, které nesmí být vysloveno". (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama