Reklama

Reklama

Bu neng shuo de mi mi

všechny plakáty
Trailer
Hongkong / Tchaj-wan, 2007, 101 min

Na střední školu Tamkang přichází do hudební třídy nový student Le. Ze staré klavírní učebny slyší tajemnou skladbu, jde se proto podívat za zvukem. Spatří tu dívku Yu, se kterou se ihned spřátelí a tráví s ní poté spoustu času. Jenže jednoho dne uvidí Yu Lea s jinou dívkou, a tak uteče. Le na ni čekává před jejím domem, ale dívka se stále neukazuje. Nakonec mu jeho otec poví neuvěřitelný příběh o jedné dívce a hudební skladbě s názvem Secret… (JxMx)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (77)

TomX2 

všechny recenze uživatele

Netuším ako som to mohol vydedukovať, ale na samotný zvrat som prišiel už na začiatku a stačila mi k tomu jediná scéna. Tým samozrejme nechcem naznačiť, žeby bol film predvídateľný (čo skutočne nie je), ale chcel som sa tým trochu pochvastať. Teraz k hodnoteniu. Som trochu sklamaný, že film skončil viacmenej otvorene, ale to už nejako pretrpím. Väčší problém je u mňa ten, že veľa vecí ostalo neobjasnených, čo pochopiteľne nijak neuberá kvalitám filmu, ale stále akosi postrádam tie dôvody. Každopádne sa aj tak jedná o slušne odvedenú prácu. Zo začiatku ma síce romantická zápletka až tak nebavila a viac si užíval scény s hrou na klavíri, celkom rýchle som však zmenil názor. Herci sú veľmi sympatickí a medzi hlavnou dvojicou to funguje, kamera so strihom uspokojivá, scenár dobrý a v neposlednej rade sa musí vyzdvihnúť aj hudba, ktorá taktiež patrí k hlavným ťahákom filmu. Niektoré scény boli vcelku dojímavé a posledná tretina bola výborná. A k tomu strašne málo hluchých miest. Skrátka vskutku dobrá záležitosť hodná štyroch hviezd. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to skvelá romantická dráma. Má vydarený príbeh o mladíkovi, nadanom študentovi, ktorý prichádza na novú hudobnú školu, aby tu zdokonaľoval svoju hru na klavír a vďaka hry zaujímavej melódie si všimne symatickú spolužiačku, ktorá ho hneď očarí. Prakticky okamžite si k sebe nájdu cestu a vytvoria pár, ale o mladíka stojí aj iné dievča, čo situáciu komplikuje a priateľka zmizne. No mladík sa len tak nevzdá, urobí všetko preto, aby ju našiel a vrátila sa k nemu, no postupne si uvedomuje, že jeho láska ukrýva nečakané tajomstvo. Spracovanie sa ale mimoriadne vydarilo. Už od samotného začiatku som mal pocit, že sa bude jednať o prvotriednu žánrovú kvalitu a presne to sa aj stalo. Skvelé postavy, ktoré si ma získali prakticky okamžite, atraktívne prostredie umeleckej školy a s tým súvisiaca hra na klavír, perfektná chémia medzi hlavnými hrdinami, ktorým som to skutočne prial a dokonca ešte aj ten vzťah medzi tromi postavami, teda hlavným hrdinom a dvomi dievčatami, ktoré ho majú radi pôsobí na rozdiel od mnohých podobných filmov tak prirodzene, že ma to vôbec nerušilo. Navyše sa to celé nesie vo veľmi príjemnej atmosfére a tak už z prvej polovice som bol skutočne nadšený, pričom by mi ani nevadilo, keby film v rovnakom štýle pokračoval až do konca. Ale aj tak len pri tomto nezostane, v druhej polovici sa objaví aj nejaký ten nečakaný zvrat a toto môžem rozhodne len chváliť, celé to tajomstvo ohľadom dievčaťa je vynikajúce zvládnuté, prišlo mi aj celkom originálne a filmu dodá nový náboj. A tak sa ma ten skvelý pocit držal aj v druhej polovici a našťastie nesklame ani úplný záver. S hereckým obsadením som nadmieru spokojný, sympatický Jay Chou v hlavnej úlohe, skvelé dievčenské postavy, obzvlášť Kwai Lun-Mei, poteší Anthony Wong ako otec hlavného hrdinu a nesklame ani tých pár zvyšných vedľajších postáv. Réžia a technická stránka sú perfektné, toto je po všetkých stránkach prvotriedna kvalita a o to viac ma prekvapuje, že to režíroval samotný Jay Chou, ktorý už pri svojom debute ukazuje takýto talent. A plusom je rozhodne aj hudba, pričom mi sadli aj tie klavírne skladby. Takže ma vôbec nenapadá, čo by som tu mohol vytknúť, Secret je rozhodne jeden z najlepších filmov svojej kategórie. 87% ()

Reklama

Wade Wright

všechny recenze uživatele

Jay Chou umí zpívat, umí hrát, je hezkej, umí karate, umí kouzlit a dneska se dozvím, že ten hajzl umí i hrát na klavír a ještě k tomu i celkem obstojně režírovat... Secret jistě obsahuje hromadu narativních problémů. Měl jsem obrovský problém s "plot twistem" ve druhé polovině a byl bych stoprocentně mnohem radši, kdyby se film nesnažil tak šokovat a místo toho zůstal komorní. Způsob odvyprávění tohoto problému mi taky nepřišel zas tak skvělej a možná by se pro tentokrát hodila trocha toho prolínání s minulostí. Ano, přišli bychom o "zázračné" překvapení, ale ty payoffs na které se tu hrálo nebyly tak silné, aby to celé udrželi pohromadě. I přes tyto nešvary se však musí 'Secret' něco nechat. Jay Chou dokázal vykouzlit opravdu melancholický snímek, který vás svojí fluidní poetikou nenechá tyto chyby hledat. Místo toho budete opiti emočně fungující romanťárnou, jež je i přes svoji vnitřní banalitu doopravdy milá. Je tak moc milá a roztomile naivní, až mě donutila se pro tentokrát při mém hodnocení nerozhodovat logikou, ale srdcem. Dlouho hledám smysl filmu a jsem rád, že se vždycky nakonec najde někdo, kdo to namísto použití správné techniky zkusí urhát přes svoje pocity a instinkt. Tohle všechno je přeci jen umění a nad uměním se občas vyplatí nepřemýšlet. ()

cjmafia 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje spoilery k celému snímku. Je docela divné, že u romantického snímku začlo fungovat mé hororové já a hned od začátku jsem si říkal, že něco nehraje. Myslel jsem, že hlavní hrdinku vidí pouze on, protože snímek dává až moc najevo, že není vidět ostatním. Takže se dá říct, že jsem se trefil, ale pointa asi nenapadne nikoho. A každy jí možná nepříjme, já osobně jsem z ní nadšen, tak jako z celé závěrečné půhodiny, která vygraduje nádhernou scénou až mi z ní šel mráz po zádech a to se mi u romatického snímku ještě nikdy nestalo. 10/10. ()

Zelilu007 

všechny recenze uživatele

Miluji klavírní hudbu. To bylo opravdu nádhera jak spolu soupeřili. Romantická linka byla také roztomilá. Hlavní postavy pro mne byly také zajímavé, avšak věděla jsem hned od začátku co je Secret. To je důvod proč nemohu dát plné hodnocení. Ale určitě jsem vděčná za doporučení a doporučuji těm co ještě neokusili nic z Tchaj-wanu. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Yuhao Zhan, druhý účastník klavírního duelu, je i ve skutečnosti vynikajícím klavíristou. S Jay Chouem vystupují a předvádějí "klavírní bitvy" naživo. (Jirka_Šč)
  • Překlad čínského názvu zní: "Tajemství, které nesmí být vysloveno". (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama