Reklama

Reklama

Ebenezer je lakomý, starý lichvář, který nenávidí všechny a všechno, včetně Vánoc nebo svého synovce Freda. O sedm let později, je opět Štědrý den, Ebenezer odmítá Fredovo pozvání na vánoční večírek a odmítá přispět na charitu. Jde domů, kde se mu zjeví duch jeho zemřelého partnera, který ho varuje, aby se zřekl života lakomce a začal dělat pokání, jinak ho čeká v posmrtném životě tvrdý trest. Také mu řekne, že ho navštíví tři duchové. Stařec je vyděšený, ale nakonec tomu všemu moc nevěří. Jenže v noci se mu zjeví Duch minulých Vánoc, který ho bere na cestu zpátky v čase, do jeho mládí, kdy dal přednost penězům před láskou. Za další hodinu přichází Duch současných Vánoc, který mu ukazuje radosti a spokojenost všech, kteří milují Vánoce. Za chvíli přichází i Temný stín, Duch Vánoc budoucích. Ten bere Ebenezera do budoucnosti a ukazuje mu, co se bude dít po jeho smrti. Duchové Vánoc mu otevřeli oči a odkryli pravdy, kterým nikdy nechtěl uvěřit. Dřív než bude příliš pozdě, musí otevřít své srdce a odčinit všechno špatné, co v životě udělal. (TV Nova)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (701)

Fr 

všechny recenze uživatele

Jsem tu abych Tě varoval, protože máš ještě šanci uniknout svému osudu!!!!..... Očekávat milou pohádku z pera Ch. Dickense je jako hledat něco nového v technologii ,,motion capturing“. R. Zemeckis ji má v malíčku a vlastně jen zdokonaluje propojení zajímavého světa s atmosférou třetího rozměru. Alespoň to tak ze 2D odezírám a těším se, že budu mít šanci se přesvědčit ,,naostro“. Naklonovaný J. Carrey za to stojí! Pak to bude rozhodně za 4* (ale ty 3* nejsou zase tak málo). PŘEJ A BUDE TI PŘÁNO! Jak zvrhlé.... vlastně.. KRÁSNÉ! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Mám rád 3D a předešlé filmy R.Zemeckise se mi líbili. 2.) Mám rád vánoce a zajímá mě, jak může jeden herec odehrát skoro všechny postavy. 3.) Jsem jako Ebenezer Scrooge a chci vědět, co mě čeká. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * Víte že? Film vznikl jako adaptace slavné povídky Charlese Dickense z roku 1843? ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Trailer ma dokonale navnadil a neodolal som, zvlášť keď je to aj v 3D a v Košiciach som chcel obkukať novootvorený IMAX v OC galéria. Oproti Beowolfovi vidno pekný pokrok v detailoch, hlavne vytýkané mŕtve oči už v novom snímku pôsobia oveľa živšie. Všetko je po technickej stránke na vysokej úrovni, až na samotný príbeh, ktorý je v niektorých momentoch, hlavne v strednej časti, trošku nudný, ale to najhlavnejšie je strašne temný. Mne to ako dospelému divákovi nevadilo, ale nejako som oľutoval , že sme s manželkou zobrali aj našu sedem ročnú dcéru. Myslím si, že pre deti do desať rokov je film absolútne nevhodný. Téma smrti , duchov a všadeprítomnej tmy prevažujú nad veselými momentami v pomere 80:20. Keby režisér dokázal nejako oživiť a okoreniť humorom prostrednú časť filmu ,dal by som plný počet ,pretože napriek výhradám ,príbeh hoc je temný , je naozaj poučný. Grafika ,atmosféra, "herecké výkony" , hudba A.Silvestriho v kombinácii s 3D, to všetko nedovoľuje ísť nižšie ako 3 hviezdičky. 70%. ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

Vo "Vianočnej kolege" okrem rolničiek, zasneženej krajiny a pekného vianočného príbehu 3D vizuálizácia pracuje ako samostatný jav. Sugestívne zachytáva nálady, obrysy, farby... postavy a efekty kmitajú mimo projekčnú plochu, na tvárach postavičiek vidno aj tú najmenšiu vrásku...čím živší vizuál, tým lepší zážitok. Vianočná koleda rozhodne v 3D! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Výborná adptace Dickensovy klasiky! Strašidelný Disney dal Vánoční koledě podobu gotického románu. Bouře, hřbitov, záhrobí, rozpadající se duch, temné uličky Londýna a zrůdná tvář J.Carreye. Kdo však zná původní tvorbu W.Disneye, ví, že miloval horory a strašidelné příběhy vůbec, a tak i jich několik vytvořil, nebo alespoň strašidelné pasáže do filmů zakomponoval (Sněhurka byla např. v Anglii přístupná od 15 let). Tanec kostlivců, Noc na větrné hoře a další.... Každopádně skvělá animace a patřičně dynamický světoznámý příběh. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Krásná animace, překrásná hudba a perfektní vánoční atmosféra starého Londýna. Po technické stránce nemám výhrady, vyprávění mě už tolik nenadchlo, tempo kolísavé a celkově mě Dickensova Vánoční koleda tolik nenadchla, jako jiné příběhy, proto pouze za 3,5*, za ten úsměv na konci zaokrouhleno nahoru :) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (15)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 137,9 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 325,3 mil. (Zdroj: ČSFD)
  • Kvôli propagácii filmu sa produkčná spoločnosť Disney spojila s americkou vlakovou spoločnosťou Amtrak. Spoločne vypravili vlak, ktorý jazdil po celej krajine, pričom pasažierom spríjemňovalo cestovanie premietanie rôznych scénok zo snímky. (misterz)

Související novinky

Ferrell, Reynolds a Vánoční koleda

Ferrell, Reynolds a Vánoční koleda

23.09.2019

Ještě nemáme ani prosinec, a už se musím pustit do rozebírání nejkrásnějšího období roku, Vánoc. Můžou za to totiž herci Will Ferrell a Ryan Reynolds, kteří se teď čerstvě upsali novému muzikálovému… (více)

Zemeckis a miniaturní druhá světová

Zemeckis a miniaturní druhá světová

20.06.2017

Legendární Robert Zemeckis (Návrat do budoucnosti, Forrest Gump) se po Vánoční koledě konečně vrátil k hraným filmům. Jeho nová dramata Let, Muž na laně a Spojenci se (alespoň v Česku) dočkala velmi… (více)

Zemeckisův vodní svět

Zemeckisův vodní svět

07.04.2010

Studio Disney sice po slabých komerčních výsledcích Vánoční koledy přestalo financovat Zemeckisovo ImageMovers Digital (a v lednu 2011, po dokončení Mars Needs Moms!, jej nadobro uzavře), ale… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Reklama

Reklama