Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uprostřed deštivé noci v jedné ze slepých washingtonských ulic dochází k úkladné vraždě navenek bezvýznamného pouličního feťáka. Vlastně nejen jeho. Za oběť padne i náhodně jedoucí cyklista, který se, jak už to v podobných případech bývá zvykem, ocitl v nesprávný čas na nesprávném místě. Tutéž noc v metru najde svou smrt i mladá ambiciózní žena - osobní asistentka prestižního kongresmana Stephena Collinse. Do celého případu se okamžitě obuje charismatický investigativní novinář Cal McAffrey, který je blízkým přítelem zmíněného politika. Jeho novinářskou objektivnost a střízlivost pečlivě hlídají jeho kolegyně Della a šéfredaktorka Cameron Lynneová. Vzhledem k tomu, že pátrání míří do nejvyšších míst vrcholné politiky, měly by mít spíš strach o samotného Cala než o jeho práci. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (632)

POMO 

všechny recenze uživatele

Škoda, že novinárskej linke kladú scenáristi toľký dôraz, keď v potrebách diváka hrá až druhé husle. Postava šéfredaktorky Helen Mirren a jej snaha vydať čo najlepší článok je tu iba brzdiaci element. Divákovi predsa nejde o noviny, ale o odhalenia tajomstiev, vývin vzťahov medzi výborne zahranými postavami a obavy o ich životy v nebezpečnej vysokopolictickej hre. Nestačil snád ako vlajková loď žurnalistiky sám výborný Russell Crowe? Ináč ale veľmi slušné, Ben Affleck v pohode a emócie medzi Croweom a Robin Wright Penn cítite na vlastnej koži. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Nějak mě to nevtáhlo do děje, nudil jsem se u toho a námět se scénářem mi přišel zbytečně moc komplikovaný, víc než je zdrávo. Už jsem pár snímků viděl, kde dělali z komára velblouda, a tento se k nim může hrdě zařadit. Ben Affleck vypadal a nezahrál špatně, Russell Crowe měl ovšem dlouhé vlasy, zarostlý fousama a to se mi k němu moc nehodí. Herecky to ovšem vynahrazuje. Režie taková průměrná, neoslní a ani snímek nekazí. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Kdy byl hodný a kdo zlý? Kdo udělal chybu a kdo ne? Politika je svinstvo a novinařina většinou taky a když se dobří lidi přimíchají do jednoho nebo do druhého podepíše se to na nich většinou tím nejhorším možným způsobem. Zhruba o tomhle celé tohle výtečně zahrané detektivní drama je. Crowe předvádí svůj standard a Ben Affleck je čím dál tím lepší. Jediné co nechápu je český název filmu. Tenhle snímek totiž rozhodně není na odstřel. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Konečně tu máme bez příkras natočenou investigativní novinařinu aneb dvojnásobná vražda může směřovat do mnohem vyšších sfér, než by se původně zdálo. K duhu jí jde velice žádaný scénárista Tony Gilroy (Bourneovská trilogie, Dvojí hra nebo Michael Clayton), který se svými kolegy nad palčivými otázkami neuhýbá. Kreativně strukturovaný scénář tak nabídne nakouknout do nejvyšší politiky, kde se kuchtí něco nekalého. Škoda jen, že je až příliš mnohovrstevnatý a na jeden film až přespříliš ambiciózní. Pokud bych měl něco pochválit, tak je to neustálá permanence napětí, se kterou skotský režisér Kevin Macdonald úchvatně pracuje. Velmi trefně se mu navíc do projektu podařilo zašmodrchat otázky paranoie a všeobecné nedůvěry, s kterými se četně pracovalo v letech sedmdesátých. A musí to být opět NEAMERIČAN, který rozpráší neměnnou zaoceánskou naivitu. Je sice pravda, že některé dějové linky už byly zbytečně navíc a mnohdy se i pozorný divák ztrácí v mase informací, nicméně několik drobných klopýtnutí zachraňují herci. Pět, šest hereckých hvězd různé svítivosti, z kterých vyčnívá do profese doslova zažraný Russell Crowe, staromódní novinář nedbající o svou image, který jen touží dohrabat se pravdy. Ostatně celé je to herecký koncert (jen kvarteto Crowe, Affleck, Mirren a Daniels má na svém kontě 18 hereckých nominací na Zlatý glóbus), dirigovaný režisérovým vytříbeným citem v oldschoolovém balení, možná trošililinku bržděný promarněným potencionálem. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Poctivě natočený thriller s (ne)šokující pointu, kde nečekaně kraluje ve vedlejší roli překrásná Rachel McAdams. Bohužel, film místy ztrácí tempo, kratší stopáž by určitě neuškodila. I přesto se na to díky brilantním hercům a chytlavě gradující hudbě (že by Jason Bourne?) dobře kouká. Není to sice na Oscara, ale také to určitě není na odstřel. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (28)

  • V úvodní scéně si v autě Russel Crowe zpívá písničku "The Night Paddy Murphy Died" (ta noc, kdy zemřel Paddy Murphy), starou lidovou píseň pocházející z Newfoundlandu. V roce 2008 kapela Gaelic Storm nahrála skladbu "The Night I Punched Russel Crowe" (ta noc, kdy jsem praštil Russela Crowa), údajně založené na skutečné události, kterou má na svědomí zpěvák této kapely. (Othello)

Související novinky

Ridley Scott a rozparovač

Ridley Scott a rozparovač

16.10.2009

Hollywood našel nový zdroj inspirace (nebo kradení námětů, chcete-li). Po Na odstřel a Edge of Darkness (právě vyšel nadupaný trailer a Mel Gibson je navzdory hlubším vráskám opět za drsňáka) se… (více)

A režírovat bude...

A režírovat bude...

26.04.2009

Catherine Hardwicke, Chris Weitz a... David Slade?! Cože?! Po „nějaké ženské“ a režisérovi Prciček a Zlatého kompasu nekompromisní tvůrce V pasti a 30 dní dlouhé noci, který nemá problém nějakému… (více)

Starověký Řím na plátnech i obrazovkách

Starověký Řím na plátnech i obrazovkách

01.04.2009

Nikdo neví, odkud ta móda najednou přišla (vždyť posledně tady byl průšvih s názvem Poslední legie), ale najednou filmové a televizní tvůrce ohromně zajímá antický Řím. Kromě plánovaného… (více)

Crowe jako kontroverzní komik?

Crowe jako kontroverzní komik?

20.08.2008

Russell Crowe měl právě v těchto dnech honit Robina Hooda po Sherwoodském lese, ale projekt Nottingham byl přesunut na příští jaro (jedním z důvodů je prý požadavek Ridleyho Scotta natáčet v svěže… (více)

Reklama

Reklama