Reklama

Reklama

VOD (1)

Třetí díl série Underworld, která ve světě vydělala přes 200 milionů dolarů, se zabývá podstatou krvavého boje mezi aristokratickými upíry a barbarskými Lycany (vlkodlaky), který se táhne už po staletí. Mladý Lycan Lucian (Michael Sheen) se ujme role mocného vůdce a sjednotí vlkodlaky v boji proti Viktorovi (Bill Nighy), démonickému králi upírů, který je po stovky let pronásleduje. K Lucianovi se připojí i jeho tajná láska, krásná upírka Sonja (Rhona Mitra), aby se společně pokusili osvobodit Lycany z jejich krutého otroctví. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (582)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Cervenak má pravdu, zbytočné pokračovanie zbytočnej série. Napriek všetkému pri tejto časti som sa aspoň nenudila a zabúdala som hľadať chyby, čo je u mňa spoľahlivým znakom znechutenia. Kým prvému Underworldu som dala 1*, druhému 2*, tu som skončila na veľmi lichotivých troch - všetká tá gýčovitosť, pozérstvo aj štylizácia sa mi už zdá normálna - príčinou môže byť zvyk, akési otupovanie požiadaviek po tom, čo už divák strávil prvé dva diely... na druhej strane to bol aj slušný nářez, také akčné fantasy béčko (priznajte sa, že ste videli aj oveľa horšie) a rýchlo to odsýpa (milosrdných 92 minút poteší). Aj keď na čudne prerastený pršinos Michaela Sheena som si veru zvyknúť nevedela. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Jako prequel to není úplně zlé. Rhona Mitra byla sázka na jistotu a i zbytek hereckého osazenstva je víceméně pořád stejně kvalitní. Co se ve třetím upířím dobrodružství už tolik nepovedlo byla atmosféra a celkové výtvarné zpracování. Přece jen tma a dunivá hudba mi jdou spíše do moderního nočního velkoměsta, kde to působí mnohem přítažlivěji a atraktivněji, nežli do středověkého hradu s katapulty obehnaný zdmi. Ani triky nebyly zrovna výstavní, ale už od prvních momentek bylo jasné, že se šetřilo kde se dalo. Několik scén bylo originálních (scény s dřevěnými kopí) a překvapila závěrečná čtvrtina filmu jejíž dějové zvraty byly značně nečekané a dobře vpasované do příběhu. Jestli bude čtyřka, zajímalo by mne o čem. Působí to na mne jako uzavřená trilogie, která je kvalitativně tak tak ve standartech. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Neskutečně příjemný překvapení, který strčí do kapsy svý starší brásky a to dost hluboko. Příběh má v sobě emoce, hreci mají co hrát, ale současně nejsme ošízeni ani o sobouje a efekty a my pánove ani o pohled na hezkou ženskou v latexu, teď teda Rhona vystřídala Kate, ale já to ani nepoznal, protože stejně holkám čumím spíš na zadek než do obličeje a tady je třeba říct, že Rona je stejná kost jako Kate, takže z očního hlediska za pět, ale i z diváckého je to tentokrát taky hodně dobrý. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Brrr. Underworld potřetí a potřetí v bleděmodrém to samé a to doslova a do puntíku. I ta modrá tu straší znova. Nevím moc v tuhle chvíli co na tomhle pokračování mám hodnotit, jelikož se série vůbec nikam neposunula - rádoby cool obrázky hezké na pohled, nezvládnuté akční sekvence, nulové napětí, o hororovosti ani nemluvě, strašná kupa logických chyb, debilní chování postav. A pozitiva? No mělo to jen 90 minut, nudné kecy o mytologii vystřídali hloupé dialogy "rozvíjející děj" (ano to tady považuji za pozitivum) a ty vychrtlé modelky v kožených oblečcích alespoň občas trošku pobavili, jelikož nadhled je přesně to, co téhle sérii chybí ze všeho nejvíc. ----- A propo, co tu má znamenat ten zástup najednou se vyrojivších pětihvězdičkářů? ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Efekty 4/10/// +pěkná řezačka a krvavá, hudba, řev, kamera, příběh -především ve tmě laděné do modra toho opravdu není moc vidět a tak se návštěva kina kvůli obrazu zdá býti zbytečná (jednoduše řečeno:mohlo to jít rovnou na DVD), jinak standartní a ničím vyjímečný film nepřekonávající předešlé díly/// A příběh pokačuje. Tentokrát pěkně od počátku na něž příběhově navazují předešlé dva díly. A protože jsem v kině byl i na nich, tak mi návštěva třetího dílu připadá jako samozřejmost, nebo chcete-li povinnost. I když důvodu věru mnoho není. Původní herecké obzasení tu až na výjimku v podobě Victora (Bill Nighy) není. Půvabnou sexy Selenu (Kate Beckinsale) nahradila celkem průměrná Soňa (Rhona Mitra-více jí to slušelo v Soudném dni) a po technické stránce jsme zůstali na stejném místě jako před pěti lety. Je sice pravdou, že souboje sou promakanější a šťavnatě krvavé a slušná akce se tu taky najde, ale za 1. je to potřetí to samé, za 2. první dva díky se odehravali v moderní době a tento se ještě více podobá "vlkodlačím" filmům, a to je žánr, který nevyhledávám a za 3. díky šikovně laděnému obrazu do studené modré barvy je kulový vidět a divák si to na plátně prostě neužije. Třetí Underworld není zklamání. To proto, že jsem od něj nic moc nečkal a taky jsem dostal jen to, nic víc./// Celkem 65%/// ()

Galerie (70)

Zajímavosti (5)

  • V Severní Americe film utržil 45,8 milionu amerických dolarů, celosvětově pak 92,2 mil. (NIRO)
  • Natáčení probíhalo na Novém Zélandu. (Epistemolog)

Související novinky

Válka upírů s vlkodlaky taky ve 3-D

Válka upírů s vlkodlaky taky ve 3-D

11.08.2009

Třetí Underworld s podtitulem Vzpoura Lycanů sice nevydělal tolik jako předchozí dvě části, ale při rozumném rozpočtu 35 miliónů dolarů jsou i tržby v celkovém souhrnu 91 mega docela potěšující. Něco… (více)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (více)

Prezident v ohrožení. Už zase.

Prezident v ohrožení. Už zase.

17.11.2008

Len Wiseman se po úspěchu Smrtonosné pasti 4 vykašlal na sérii Underworld a třetí část za něj natočil trikový mistr Patrick Tatopoulos. Len očividně čekal na mnohem atraktivnější nabídky. Jedna… (více)

Reklama

Reklama