Reklama

Reklama

VOD (1)

Rytíř John Gregory (Jeff Bridges) byl posledním žijícím členem řádu válečníků, kteří po staletí chránili svět před silami temna. Byl to on, kdo jim mohl zasadit smrtelnou ránu, když ulovil Královnu čarodějnic (Julianne Moore). Stačilo ji zabít. On se do ní místo toho zamiloval a místo smrti pro ni zvolil vězení, z něhož nebylo úniku. Pouze zdánlivě. Mocná čarodějka hnaná nenávistí se dokázala dostat na svobodu a teď shromažďuje armádu svých věrných, aby se pomstila za své pokoření, a to nejen Gregorymu, ale všem, kteří stojí na jeho straně. Aby Gregory nebyl na svůj boj sám, musí najít mýty opředeného Sedmého syna, muže s mimořádnými schopnostmi. Měl by jím být Tom Ward (Ben Barnes), jenže mladý farmář jako legendární válečník rozhodně nevypadá a moc toho na první pohled neumí. V jeho rodokmenu se však skrývá tajemství, které Gregorymu naznačuje, že se přece jen nemýlil. Společně se vydávají na pouť po podivuhodných krajích, během níž čelí čím dál těžším nepřátelům, které proti nim Královna čarodějnic posílá ve snaze získat čas. Čas k tomu, aby její rostoucí moc byla neporazitelná. (CinemArt)

(více)

Videa (24)

Trailer 4

Recenze (615)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Klasická fantasy jednohubka, ktorá ničím nevybočuje z radu. Ale ten pocit premárneného potenciálu bol v tomto prípade ešte silnejší ako obvykle. Siedmy syn má viacero charizmatických hercov, slušné tempo a viac než obstojnú trikovú stránku. Ale k čomu je to dobré, keď chýba zmysluplný a dobre napísaný príbeh, ktorý ani nemá jasnú cieľovú skupinu a tvári sa mimoriadne osudovo. Aj preto som možno o niečo tvrdší ako obvykle. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Ty vole to bylo ale neskutečně přímočarý a dost sterilní.Námět filmu není vůbec špatnej, efekty jsou super a herci dobrý, ale scénář je strašně primitivní, ale fakt brutálně a Bodrov je prostě mizerný režisérský vypraveč.Připadalo mi to místy jako demo Pána Prstenů nebo tak něco.Nedivim se těm malejm výdělkům a bídnýmu přijetí, tohle bylo prostě jednoduchý i na vypnutí, ale jelikož jsem za poslední tejden potřeboval vypnout jako nikdy v životě, docela jsem si to užil a miluju čarodějnické fantasy, tak tomu Sedmýmu vocasovi prominu tu jeho dialogovou retardaci.Podobně špatný byl i Jack a obři, ale v tomhe filmu je díky bohu i akce.Hodně nepovedené, ale zvláštním způsobem stejně v celku zábavné.49%. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

V kronice řádu rytířů, kteří po staletí chrání svět před temnými silami, filmaři našli vděčnou látku pro další standardní fantasy. K počítačovým trikům náleží pochopitelně formát 3D a předimenzovaná zvuková stopa, zkrátka ukrutný randál, nicméně nic vyloženě novátorského tvůrci efektů nepředvedou. Například Mooreová se vyloupne z trychtýře zvířených částic, pronese pár jedovatých výhrůžek, tu a tam někoho přiškrtí svým dračím ocasem, načež se v podobě saně vydá povětřím na svůj královský hrad v horách nad vodami. Pak už jen vítá posily a čeká, až vyjde rudý měsíc, který zlu nadělí mocnou sílu, zatímco dobro pořád putuje, zdržováno příšerkami všeho druhu. Vyskytne se tu například zlosyn pod ohnivým brněním, zákeřný Asijec v podobě obřího medvěda nebo slepý maxikrtek s dokonalým čichem. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

No nebylo to nic moc. Ani Jeff Bridges tomu moc nepomohl. Dneska je vážně těžké natočit kvalitní fantasy... Prostě to není v ničem zajímavé. Aspoň Julianne Moore si svou roli královny čarodějnic pořádně užívala. Na svůj věk vypadá pořád skvěle. :) Kit Harington se tam taky moc dlouho neohřál. Kouzelná Alicia Vikander to tam trochu zachraňuje jako hodná čarodějnice. ;) Děj je docela předvídatelný. Ale triky docela ušly. "Jak se s ním bojuje? Nebojuje, utíká se." :D ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Podnapilý Dude Lebowski a jeho vyvolený nohsled jdou po krku matce ruského útočníka ve službách Pittsburghu? Óčeň charóši, taváryš Bodrov, ale co ta chatrná mytologie, křečovitá snaha o humor, nevyužití kreatur a vůbec celé to bezbarvé nic proti ničemu? Amerikanskiye proizvoditeli? Zaujaly maximálně dvě věci. Že Bridges od True Grit neslezl z koně (v té souvislosti bych chtěl připomenout, že kůň nesmí do maskérny) a povedená vizáž čarodějnice J.Moore. Nejspíše pocta nedávno zesnulému H.R.Gigerovi.. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (11)

  • Hora vo filme sa volá Pendle Mountain podla Pendle Hill, hory v Anglicku, z okolia ktorej pochádzali dvaja ľudia, ktorí boli v roku 1612 súdení za čarodejníctvo. Malkin (Julianne Moore) je s najväčšou pravdepodobnosťou pomenovaná po Malkin Tower, dome, v ktorom žila Demdike, jedna z čarodejníc súdených v roku 1612 v Lancashire. Malkin bolo v tomto období a v tejto oblasti tiež synonymom pre slovo "exkrement". (Astonko)

Související novinky

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

02.02.2015

Super Bowl je každoročním svátkem nejen pro fanoušky amerického fotbalu, ale také filmu. Studia totiž utrácejí miliony dolarů za to, aby mohla mezi reklamy procpat své půlminutové TV spoty, obvykle… (více)

Legendary a Warner: Velký hollywoodský rozvod

Legendary a Warner: Velký hollywoodský rozvod

19.08.2013

Produkční společnost Legendary Pictures založil v roce 2000 „vlk z Wall Street" Thomas Tull poté, co shromáždil 500 milionů dolarů z kapes soukromých investorů. Legendary podepsalo smlouvu se studiem… (více)

Reklama

Reklama