Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při stavbě nového Las Vegas se stane Fryovi nehoda, při které se naučí číst myšlenky, díky přívěsku, který se mu zabodne do hlavy a tedy do mozku. Poté, co Fry objeví své nové schopnosti, ho vyhledá skupina lidí se stejnými schopnostmi. Tuto skupinu vede tajemný muž č. 9, který Fryovi řekne, že jen on může zachránit vesmír před zničením. Fry se dává do služeb pana Wonga, který chce zničit celé jedno rameno Mléčné dráhy, kvůli stavbě největšího minigolfového hřiště ve vesmíru. Této stavbě chtějí zabránit ekofeministky, ke kterým se přidá i Leela a další ženy z Futuramy a Planet Expresu. A tím se rozpadne celý Planet Expres...... Dalším vedlejším příběhem je příběh Bendera, který se zamiluje do ženy Don Bota, šéfa robomafie. (artuš)

(více)

Recenze (202)

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Celkovo má posledný film všetko to, čo robilo seriál kultovým (skvelé postavy, hlášky, odkazy na sci-fi, nejaké tie životné múdra, ekologický podtón, optimizmus a výbornú atmosféru), no ubíja ho dĺžka (a s ňou spojené ďalšie problémy) a malá snaha ukončiť neukončené záležitosti. Napriek tomu ho beriem ako druhý najlepší Futurama film (prvý zostal neprekonaný Bender´s big score). Škoda len toho, čo sa odohrávalo medzi Fryom a Leelou, vôbec sa to nehodilo do deja a takmer som zvracal keď som počul, aké sračky im strkajú scenáristi do úst. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Futurama se (asi) rozloučila v jiném duchu, než v jakém se nesly předešlé filmy. Méně potrhlé, více zaměřené na (potrhlý) příběh a serioznější (?). Příjemně pomalé tempo možná byla jen moje iluze, protože jsem si chtěl maximálně užít každou scénu (už čtvrtá závorka ve třetí větě!), a protože snad závorka odvedla pozornost, nemusím dokončovat větu, jejíž smysluplný konec mě nenapadá... Futurama vždycky stála na vtipu vycházejícím z postav, ten asi poprvé patří přirozeně i do příběhu, a tak je ITWGY "nejfilmovější", ale i nejsušší a nejuměřenější, a při podrobném pohledu i snad v něčem lepší. Ne nejlepší, ne nejhorší, jen krapet jiná. Možné loučení se obešlo bez patosu (který by si ale zasloužil a škoda že nebyl, chci si zaslzet!) a já si jen přeju, aby někdy došlo na naznačený nápad, který celý film ukončuje. A na spin-off Dr. Zoidberga! Huhuhuhůů! Takže: Jeden o jeden zbytečný komentář k Futuramě více, znamená větší počet komentů pro... (6x!) ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zatím poslední (?) film Futurama je na jedné straně dobrý. Jsou tam staří známí, je tam zajímavý příběh i ty hlášky tam jsou. Ale co se vtipnosti týče, je to už trochu níž, než v předchozích 3 filmech. Takže, ač mám seriál rád, tomuto filmu musím udělit pouhé 4. A ten zajímavý otevřený konec jen naznačuje, že se možná ještě nějakého toho pokračování dočkáme, takže se ještě uvidí, zda Futurama řekla své poslední slovo, nebo ne. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ani by mi nevadily časté odkazy na fantasy, kdyby ale byl film i o něčem jiném. Je tu jen několikaminutové kopírování jednotlivých scén z například Lotra. Není to ale rozhodně vtipné! Děj je naprosto stupidní. Člověk málem ani neví, proč hrdinové dělají, co dělají. Film ubíhá, ale jakoby trval dvakrát tak dlouho. První Futurama film byl příjemný omyl, ale od něj jdou věci k horšímu a horšímu. Film od filmu je to trapnější a nepovedenější. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Smutné, nejlepší americký animovaný seriál všech dob... a musí skončit tak špatně. Film sice na rozdíl od těch starších vcelku drží pohromadě a má jakýs takýs sledovatelný děj, ale ten není ani trochu originální a vlastně ani vtipný. Genálních gagů, které se staly pro serii trademarkem, satiricky si utahujících z lidských vlastností, historie, či celé společnosti, je tu poskrovnu a vlastně se smrskly na pouhou zelenou agitku. Ani ten Nixon radostně nařízující odposlechy nemá až takový drajv jak by mohl... zato hloupých pádů a dalších mnohokrát opakovaných rádoby-vtipných scének je tu spousta. A mohl bych i pokračovat: Bender je nevýrazný, Zoidberg skoro nemá prostor, Farnsworth není šílený, atd. Není to extrémně nudný film, jen starší Futuramě nesahá ani po kolena... ale co je v něm největší ZLOČIN - vynikají romantická linie mezi Leelou a Fryem, která táhla celý seriál už od začátku a je na ní postaveno mnoho a mnoho vynikajících dílů, se tady celou stopáž řeší jen minimálně a není ani trochu emotivní... aby pak najednou skončila tím nejstupidnějším klišé jaké se ve filmech objevuje. Prostě smutné. 5/10 ()

Galerie (7)

Zajímavosti (7)

  • Členkou Vrchního soudu je také žena jménem Sagal. Jedná se o Katey Sagal, neboli hlas Leely. (HellFire)
  • Název filmu je odkazem na název hymny amerického letectva Into the Wild Blue Yonder a dokumentární film The Wild Blue Yonder. (artuš)
  • Na snímek navazuje 1. epizoda 6. série seriálu s názvem „Znovuzrození“. (722018954)

Reklama

Reklama