Reklama

Reklama

Alita: Bojový Anděl

  • USA Alita: Battle Angel (více)
Trailer 2

Svět vzdálené budoucnosti není ideálním místem k životu, přesto v něm žijí lidé, kteří nezištně pomáhají jiným. Tak třeba kyberdoktor Ido (Christoph Waltz) prolézá skládky, aby našel funkční součástky, které může implantovat lidem, co o část těla přišli. Takhle objeví Alitu (Rosa Salazar), poničeného kyborga se srdcem a duší dospívající dívky, a vrátí jí život. Po probuzení Alita vůbec nic neví. Nepamatuje si svou minulost, nepoznává svět kolem sebe, ale okamžitě nasává nepřeberné množství nových informací. Se životem vrstevníků Alitu seznamuje Hugo (Keean Johnson), mladý rebel s motorkou, který ji od prvního setkání mimořádně imponuje. Díky své zvědavosti pozná Alita i odvrácenou stránku města Iron City, v němž s doktorem Idem žije. Fyzickou konfrontací se zdejším podsvětím v sobě objeví mimořádné, smrtící schopnosti. V tu chvíli se dostane do hledáčku skupiny nájemných zabijáků, kteří terorizují město, ale teď dostali jediný úkol – najít a zničit Alitu. Z obyčejné kyberholky se stane bojový anděl. A konečně si vzpomene, jaké je její poslání. (CinemArt)

(více)

Diskuze

Mukade

Mukade (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

"Rosa Salazar undoubtedly wishes to reprise her role in Alita: Battle Angel 2. Last year, she acknowledged “harassing” Cameron about making the film, adding that the producer had always told her, “I’m so down.” She further expressed how much love she shares for the story with Cameron and Rodriguez. “All three of us have so much love for it. It’s never outside of our line of vision, ever,” she stated to CinemaBlend. “Everything we do, we’re just sort of like, ‘How do we get back there?’ … We’re trying like hell to get her back out there....." ..........  After years of speculation, producer James Cameron appears to have confirmed that Alita: Battle Angel 2 and a third feature are indeed in the works. ............ Alita's army drunk AF, continuosly !  xD  ♥

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

a to bylo tenkrát velké terno, ten kdo neměl tu rozšířenou verzi, prostě nebyl. 

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Jedno se Cameronovi musí nechat, svoji vlastní pílí a úsilím, se mi za ty roky znechutil. Protože když si vzpomenu, jak sem jako mladší běžel do trafiky, pro rozšířenou verzi druhého Terminátora a jak sem si až s dětskou radostí, ho poté pustil a doslova sem dvojku miloval, ještě o kus víc. Tak je to vlastně smutné, jak to dopadlo. 

Uživatel Yoshitsune smazal svůj příspěvek.

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

dragon94

Tolik k tomu, jak první Avatar nezanechal žádný kulturní dopad a nikdo nepotřeboval dvojku aneb kecy, které jsem četl téměř neustále min. posledních 7 let zejména na redditu. Nikdy si nesázej proti Cameronovi. 

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Vlastně se dost divím, že na Avatara 2 přišlo tolik lidí. Jasně byla to událost a bylo to o Vánocích, ale tolik lidí všude hlásalo jak už jednička nebyla nic extra, a že po tolika letech dvojka nikoho zajímat nebude.. A stejně to utržilo přes 2,3 miliardy dolarů. I přesto, že je to o tolik horší film.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Už mě ty přefouknuté stopáže docela štvou. To samé třeba 4. John Wick, který je o 3 minuty delší než první Avatar a jen o 3 kratší než Společenstvo prstenu. Na druhou stranu má dostatečně různorodou akci a prostředí, že to začne být natahované až někdy kolem 2 hodiny. Což se o Avataru 2 říct nedalo.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Myslíš těch 9 hodin co v současnosti má Avatar 3 ? :D

Ono i ta dvojka měla příběhu tak na maximálně hodinku a půl a trvala přes 3.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

3 hodiny jsou oproti Avataru 3 asi docela v pohodě. :D

Myslím, že by se Cameron měl spíš dát na seriály, když nedokáže udržet snesitelnou stopáž.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

W.Dow

Ano jako seriál, by to mohlo fungovat skvěle, já sem doufal že se toho chytne třeba Amazon, protože tomu celkem jdou tyhle adapatace. Tenhle film je dělaný ve stylu, v jakém se dělali a dělají Disney filmy ale třeba https://www.csfd.cz/film/368745-naslednici/prehled/ . A je to škoda, protože Alita jako ta manga, má skvělý příběh, vývoj a umí být jak krásná, tak i krutá. 

W.Dow

W.Dow (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Je to škoda, Alita by podle mě hlavně mnohem lépe fungovala jako seriál, kde by ani nebylo třeba nějakého astronomického rozpočtu, ale dalo by se to zmáknout s par desítkami milionů, trochou hravosti, a vynechat to otřené CGI, ve kterém jen zbytečně vyhodili dost peněz a nebylo to esteticky moc hezký, nakonec to ještě způsobilo, že to většina měla za naprostou pohádku pro děti.

Rodriguez s Cameronem z toho udělali jen takovou taškařici.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Nikdo jiný než Cameron se toho nechopí. Jsem přes svoje výhrady k první části rád, že si to vybudovalo na internetu takový malý kultovní status a možná i díky tomu to pokračování dostane :)

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

W.Dow

Mně také nevadí, když autor/ři, to dané dílo pojme/ou po svém, ale zároveň respektují tu předlohu a přistupují k tomu seriozně. A ano jinak souhlas se vším, co jsi napsala, Guryushika zde zpracovali jen jako magora, to že v manze má jeho postavu hloubku a jeho motivace má tragický podtext, to zde prostě vypustili. A jak sem řekl, nebráním se tomu aby Alitu někdo zkusil, znovu zpracovat na filmové plátno a nebo na stream, ale aby se toho znova ujal James Cameron, to je prostě sprostý. 

na příspěvěk reagoval W.Dow

W.Dow

W.Dow (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Přitom já sama nejsem někdo, kdo by potřeboval a chtěl jen adaptaci jedna ku jedné, kde jakmile se něco změní, hned bych nadávala a naopak nemám nic proti volnějším adaptacím, tady mi ale přišlo, že tomu nedali nic navíc, že by tomu dali vlastní vizi, reimaginaci, a když už vytvořili svojí postavu, tak byla mnohem horší než ta z předlohy, co měla tu samou roli. Například zaporák, zrovna mi vypadlo jméno jak toho z mangy tak toho tady, v manze funguje jako paralela k Alitě, stejně tak byl odhozený na smetí, prakticky mohla změnit v to samé, ve filmu je to jen labilní psychopat. Stejně jako si přidávají zbytečně věci z dalších svazků, které tam hlavně jsou naprosto zbytečně pro tuhle část příběhu.  

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Bylo to průměrný, ale přitom něčím velmi sympatické a s velkým srdcem (možná to něco byla Rosa Salazar :)

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Jasně, když se na to podívám očima někoho, kdo nečetl ani jednu mangu, tak jako fajn, byl by to i vlastně docela slušný film. Ale tak protože si někdo přečte mangu/komiks/knihu a pak se mu nelíbí filmové a nebo seriálové zpracovaní, tak to přece neni jeho chyba toho kdo si to přečetl. A pokuď dotyčný předkládá, normální argumenty, tak ta nenávist je zbytečná. Třeba taková kniha https://www.csfd.cz/film/236120-repo-men/prehled/ se mi špatně četla, byla nudná, ale film ? Naprosto skvělý a bavil mně, měl výborný postavy a skvělý děj. 

na příspěvěk reagoval W.Dow

W.Dow

W.Dow (hodnocení, recenze)

Musím souhlasit, že jako adaptace to bylo dost mizerný, kdybych neznala mangu asi bych si řekla, že to relativně ujde a není to nejhorší film ale tohle je strašně promrhaný potenciál, který aspoň podle mě většinu věcí dělá špatně.

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Merengues9

Tady nejde o to, že mně to nebavilo, tady jde o to, jak se to zpracovalo a zpracovalo, se to úplně debilně. Nebyla tam žádná úcta a respekt k autorovi a k jeho dílu, ale vše je dovoleno protože James Cameron. 

W.Dow

W.Dow (hodnocení, recenze)

alienemo

Tak myslím, že by to stejně jako první díl režíroval Rodriguez a Cameron by byl max na pozici producenta v titulcích :)

alienemo

alienemo (hodnocení, recenze)

Tak to by bolo super. Ale neviem, či sa Cameron pri svojich Avataroch zvládne venovať aj tomuto. 

na příspěvěk reagoval W.Dow

W.Dow

W.Dow (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Hádám, že si to musel dát jako podmínku k nějakému jinému projektu, nebo je to vstřícné gesto studia, protože jinak pochybuji, že by do toho investovali po tom, jak dopadl jednička. Proč ale ne, někoho to potěší.

Uživatel Yoshitsune smazal svůj příspěvek.

CarnTheNunya

CarnTheNunya (hodnocení, recenze)

Melios

Možný je všecko, když jsme my dva schopni se bavit v diskuzi, která se zabývá covidem o svíčkové, tak proč bychom se nemohli v diskuzi o filmu natočeném podle japonské mangy bavit o hře, jenž též pochází z japonské produkce? :)

CvokCZ

CvokCZ (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Tak já Zeldu hrál a zase až taková vykrádačka to není i když se to na první pohled nezasvěceným ze záběrů může zdát, upřímně mě to baví asi víc, Zelda je fajn ale až na Twilight Princess mi žádná vyloženě nesedla. Genshin má hodně zábavný souboják a průzkum světa je příjemný relax.

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

CvokCZ

Ten sem zkusil, ale vzhledem k tomu, že to je velice sprostě a naprosto bez nějakého pocitu viny, okopírovaná The Legend of Zelda: Breath of the Wild, tak sem to zase smazal. Já nemám Nintendo a nejsem fanoušek Zeldy, a beru určitou míru inspirace, jako něco co je v pořádku, tak u tohohle to prostě nešlo. 

na příspěvěk reagoval CvokCZ, Melios

CvokCZ

CvokCZ (hodnocení, recenze)

CarnTheNunya

Upřímně, já F2P hry do teď nehrál, tohle mě ale příjemně překvapilo a zatím jsem nenarazil na žádný paywall a to už jsem nahrál dost aniž bych do toho dal byť jen kačku. Jen se to chce mrknout na nějaký tipy a rady na začátek, na co se zaměřit a například neplýtvat zdroji na všechny postavy, zaměřit se jen na jedno DPS a do toho investovat primárně.

Jen je trochu nevýhoda, že by tomu měl hráč věnovat aspoň pár minut denně, aby udělal Daily Commissions(to zabere 10minut max) aby získal primogems.

CvokCZ

CvokCZ (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

KonoSuba, dobrá volba.

Ani ne, když mě to přestane bavit tak se většinou otočím a kašlu na to :D Prometheus69 je ztracený případ, to vím ale něčím se člověk bavit musí a nemůžu furt jen hrát Genshin Impact :D

na příspěvěk reagoval CarnTheNunya, Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

CvokCZ

Já teď sleduji......no zbývají mi jenom dvě epizody KonoSuba. Nicméně ty seš takový ten charakter, extrémně kladného hrdiny, co se snaží těm pitomcům který sou okolo, vysvětlit různé věci a vždycky je to marné. 

na příspěvěk reagoval CarnTheNunya, CvokCZ

Uživatel Yoshitsune smazal svůj příspěvek.

CvokCZ

CvokCZ (hodnocení, recenze)

Alita je podle mangy, GUNNM anime sloužilo jako reklama, proto byly jen dvě epizody. V Japonsku je to dost zvykem, že nechají udělat anime které adaptuje třeba první knihu aby přilákali čtenáře. Podobný osud měl mít i Overlord například, jenže ten si získal nečekanou popularitu i mimo zemi vycházejícího slunce a plány se změnili.

Na hraně zítřku není pořádně podle ničeho, jen čerpá inspiraci z mangy All You Need is Kill, která je adaptací light novely ale ve výsledku je příběh naprosto ale naprosto odlišný, stejně jako postav atd. 

Alita je spíš přinejlepším dost průměrná adaptace a s tou vlaštovkou bych byl opatrný, ten film snad ani nepokryl náklady, což mě nepřekvapuje. Fanoušci ztratili zájem hned ve chvíli prvního traileru a masy to měli za další film podle knížky pro teen holčičky :D

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Uživatel CvokCZ smazal svůj příspěvek.

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Tady je legrace, Alita je podle anime ? Vážně ? A vlašťovka ? Zajímavé, kde je jenom tu vlašťovku četl ? Hmmm kde to jenom mohlo být ? 

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

CvokCZ

Jo, na hraně zítřka to je fakt... Ale, to je spíš knížní novela. Podle anime to není tuším... Ale, dle mého je Alita je zatím nejlepší vlaštovka... Kde je snad všechno dobře a nebí to tak pitomně rozjuchané a přehrávané jako je u Asijských movie zvykem.

na příspěvěk reagoval CvokCZ

CvokCZ

CvokCZ (hodnocení, recenze)

Prometheus69

Špatně pochopeno :D

Tak Rurouni Kenshin série, Blade of the Immortal není rozhodně špatný, stejně jako tebou zmíněný Death Note, z těch novějších bych řekl že se povedl Sweet Home a Alice in Borderlands i když to jsou seriály. Jako rozhodně pár jich je, u Hollywoodu se povedlo jen Na hraně zítřku a to proto, že prakticky z mangy si vzaly jen ten nápad. Zbytek  

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Související novinky

James Cameron možná nenatočí další Avatary

James Cameron možná nenatočí další Avatary

05.07.2022

67letý režisér James Cameron (Titanic, Terminátor) čerstvě maličko překvapil filmový svět, když v posledním rozhovoru na téma Avatar prozradil, že nutně nemusí být režisérem čtvrtého a pátého filmu.… (více)

Dočkáme se pokračování Ality na Disney+?

Dočkáme se pokračování Ality na Disney+?

03.01.2021

Režisér Robert Rodriguez zakončil rok 2020 poměrně úspěšně. Jeho epizoda Star Wars seriálu The Mandalorian sklidila samou chválu, následně jsme dozvěděli, že bude produkovat (a nejspíš i částečně… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Třetí drak letí k rekordním ziskům

Třetí drak letí k rekordním ziskům

25.02.2019

Třetí a závěrečný snímek trilogie Jak vycvičit draka o minulém víkendu konečně přistál v kinech a jak už je nyní jasné, bude z toho rekordní rozlučka. Jak vycvičit draka 3 totiž za víkend v Americe… (více)

Reklama

Reklama