Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co se stane, když si tvrdohlavá princezna Aneta odmítne vzít prince Jeronýma a královskou lest s nepravými čerty prokoukne sám Lucifer? Bude svatba, válka, nebo peklo na zemi? Bude legrace! A spousta falešných i pravých čertů, kteří umí pěkně zkomplikovat život! ... Jako v každé pohádce, ani tady nemůže chybět princezna. Jmenuje se Aneta (T. Voříšková), má svou hlavu – a hlavně se nechce za žádnou cenu vdávat! A už vůbec ne za nešikovného prince Jeronýma (J. Mádl) ze sousední země, kterému byla v dětství zaslíbena výměnou za ochranu rodného království. Jeronýmův otec, král Bedřich (V. Postránecký), ale na sňatku trvá, protože sní o velké říši, a porušení slibu by znamenalo vyhlášení války. Jak tedy princeznu zachránit a úmluvu neporušit? A tak dobrácký Anetin tatínek král Leopold (P. Nárožný) vymyslí geniální lest: že prý se o jeho dceru uchází sám Lucifer (M. Stránský)! Předpokládá, že Jeroným nebude chtít zachraňovat princeznu a Bedřich svatbu zruší. Aby byl jeho plán dokonalý, domluví se s potulnými komedianty, kteří mu v nedalekém polorozpadlém mlýně, kde skutečně prý kdysi přebývali čerti, vybudují „pravé“ peklo. To jen pro případ, kdyby se někdo chtěl přesvědčit, jak je to s tím Luciferem doopravdy. Netuší ovšem, že tím proti sobě popudí samotného vládce pekel Lucifera i jeho temperamentní snoubenku Muribanu (A. Stanková)… (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (563)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Člověk skoro neví, co kritizovat dříve. Jestli ty otřesné herecké výkony (jako vždy nablblý Jiří Mádl, skoro jako vždy trapný Jiří Pecha, nečekaně otravný Miroslav Táborský...), příšerný scénář (když jsem v titulcích viděl, že na něm spolupracovala Marie Poledňáková, pochopil jsem, kde se v příběhu vzaly ty "jakoby náhodné" situace, které všechno zkomplikovaly a zašmodrchaly až hanba) bez originality a jediného pořádného vtipu, jedno z nejhorších pekel všech dob a směšně levné masky čertů (chudák Martin Stránský), zbytečně naoko velkolepou a nevhodnou Maláskovu hudbu nebo režii bez nápadu? V úvodu filmu byla vidět snaha o natočení filmu ve stylu S čerty nejsou žerty. Pfff, tak to ani zdaleka, vážení. Pohádky mám rád, ale musí být dobré.Tahle nebyla. Dokoukal jsem ji jen kvůi Petrovi Nárožnému. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Možná zde budu za přehnaně vyhroceného kritika, nicméně Peklo s princeznou mě minulo svým příběhem i atmosférou velikánským obloukem. Při sledování jsem nebyl schopný se chytit na jakoukoli dějovou linii, ať už šlo o vztah princezny s princem, vyobrazení pekla, či plánování lsti ve mlýně. Přišlo mi to vcelku jalové a nedostatečně zábavné a akční (vzhledem k povaze příběhu). Měl jsem dojem, že se dívám na sled scén, které jen tak ledabyle plynou od začátku do konce, bez náboje a svěžesti. Herecké obsazení bylo rozpačité - od přesvědčivých výkonů až po ty suchopárné či otravné. Kolem a kolem - tato "čertovina" mi bohužel nesedla. ()

Reklama

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Voříííškováá... Byla to moc hezká Voříšková pohádka. Hlavně Voříšková pěkně hrála. Také postava, kterou hrála Voříšková, byla Voříškovou výborně vystižena. Rozhodně bych měl zmínit i to, jak to slušelo Tereze Voříškové. Jsem Voříškově objektivní a tak nebudu nadhodnocovat tuhle Voříškovou pohádku jenom kvůli osobním sympatiím k Terezce. Mám svou Voříškovou čest. Nebýt scén, ve kterých Tereza nebyla a toho, že se tam objevili i jiní herci než ona, dám Terezce Voříškové 5* :-) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tahle pohádka má v sobě náboj a není to jen tím, že nejvýraznějším zpestřením, jinak poslední dobou unylých pohádek, je sexy čertice Muribana v podání Alžbety Stankové. Ani ostatní herecké party nejsou k zahození a to navzdory tomu, že jsem dvojici Mádl-Voříšková moc nevěřil jejich zamilovanost a jejich postavy byly poměrně upozaděné. Tahle pohádka vlastně ani není klasickým soubojem dobra a zla, je to spíše veselá taškařice, která se ani nebere moc vážně a dokáže diváka bavit. Scény v pekle jsou skvostné, scény mimo něj už jsou horší, ale herci si nevedou špatně, nejlépe svou roli vystihuje Stanková, bavil mě i Blažek, na druhé straně Lucifer Martina Stránského nedosahuje takové démoničnosti, jaké by si zasloužil, ale dalo se to přežít, a navíc tahle pohádka je povedenější a sympatičtější, než některé Troškovy pohádkové opusy, ačkoliv je mírně přeplácaná a dějově neučesaná. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

O něco lepší než poslední Troška, ale že bych se nějak zvlášť bavil, to teda ne. Palec nahoru za odvahu jít částečně proti proudu klasických pohádek a nechat postavy mluvit alespoň trochu normálně (kdyby všichni mluvili jako Mádl, byla by to pecka), za vkusné kostýmy a místy hodně dobrou atmosféru. Ale co měly, sakra, znamenat ty bolestivé přechody od legrandy k vážnosti a naopak, TOTÁLNĚ přehrávající staří bardi Postránecký s Nárožným a impotence v případě vztahu ústřední dvojky? I Troška umí romantiku prodat líp. Tady se hodinu řeší pitomosti jako vyhlášení války, Luciferova svatba a mimózní léčka s divadlem a na budující se vztah dvou princátek zůstává pět minut čistého času. Což je s takovýmhle obsazením vyloženě na facku. Vtipy fungují jen v případě Mádlova Jeronýma, zbytek je buď křečovitý, blbě zahraný nebo vyloženě trapný. Nejlepší je ale stejně Bobííííík. ;) 5/10 P.S. Scenárista Panic je nanic se zlepšuje, ale ještě by měl do tý večerní školy chodit dál. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (29)

  • Režisérovým filmovým debutem měla být původně filmová adaptace textu Viktora Fischla Dvorní šašci. Náročný projekt se však nakonec musel odložit. (hippyman)
  • Tereza Voříšková trpí chorobným strachem z pavouků, proto trénovala několik dní se sklípkanem, kterého si nechala lézt po holé kůži. (blackrain)

Reklama

Reklama