Reklama

Reklama

Život superpsa Bolta je plný dobrodružství, nebezpečí a nástrah – přinejmenším tehdy, pokud běží kamery. Když se hrdina hollywoodského hitového televizního seriálu souhrou náhod ocitne ve studiu v New Yorku, začne se Boltovo dosud největší dobrodružství – cesta napříč skutečnou Amerikou za jeho majitelkou a hereckou kolegyní Penny. Vyzbrojen pouze iluzemi o tom, že jeho fantastické dovednosti a schopnosti jsou skutečné, a dvěma bizarními společníky – apatickou toulavou kočkou Mickou a křečkem s televizní závislostí, Bivoj – Bolt zjišťuje, že k tomu, aby se stal hrdinou, nepotřebuje superschopnosti. (HBO GO)

(více)

Recenze (633)

duklak2 

všechny recenze uživatele

Superpes Bolt netuší, že je stvořen pro show. Tento animák mě bavil od začátku až do úplného konce. Animace je na velmi dobré úrovni, i když to už v dnešní době málokoho překvapí. Filmu nechybí dynamika, akce a rychlost. Ještě někdy chci vidět Boltův superštěk. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Příjemná animovaná podívaná. Trochu lepší průměr, který rozhodně mezi podobnými nezapadne. Nedobrovolné spojení kočky a psa funguje dobře. Když k tomu připočteme šiblého křečka v kouli, máme o zábavu postaráno... ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Zdravý nadpriemer. Tento pomýlený superagent má veľa čo do seba a jeho spoločníci taky tak, ak nie ešte viac. Aj keď je jasné, kam to celé smeruje, s vyjadrením pozitívnych hodnôt sa tu nikto extra neponáhľa, prekotný dej to ostatne ani nedovoľuje (akčnejší animovaný film pre deti som snáď ešte nevidel). Partnerstvá (dobrovoľné aj nedobrovoľné) sa naväzujú za pochodu, rozhovory vedú čo najkratšie (i tak nikto nikomu nerozumie a každý si melie a hľadí to svoje), plán (ak o dačom takom môžeme vôbec hovoriť) je úplne jednoduchý - utekať čo sily stačia. Moralitky preto ustupujú menej korektným momentom, chvíľami je to drzé, dokonca celkom drsné. Pes a škrečok si ale jeden druhého zaslúžia ako nikto a mačku (bez preháňania najlepšia ženská postava za posledné mesiace) by sme možno aj poľutovali (má čo dočinenia so skutočnými bláznami a naviac si to plne uvedomuje), keby to len aj v tom jej prípade nebolo trochu dosť, vlastne plne zaslúžené... Povinné finále nestratí švih a ja (i keď to nemá na pravé pixarovské perly) nemám kvôli čomu uberať (naopak, polku hviezdičky ešte pridávam). Pokiaľ nový Disney bude točiť takéto animované filmy (napríklad ako šancu pre mladých autorov), dobre nám bude! [90%] ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Disney jednoducho nemá šťastie na tie svoje filmy. Jediný, ktorý ma ako tak bavil bol dinosaurus a aj to len kvôli neskutočnej hudbe a vizuálu. Lenže s Boltom je to trocha iné. Po príšernej divočine ako keby si Disney uvedomil že parodovanie iných filmov na úkor iných filmov sa nevypláca, takže prišli s tým že najlepšie bude parodovať iné filmy na úkor svojich filmov a podľa mňa mu to tentoraz vyšlo. Nájdete tú veľa odkazov na Bayové filmy, Emmerichové a na klasické Disney filmy, ale aj napriek počiatočnej nedôvere a vetám ako WTF si na tento spôsob akosi zvyknete. aspoň ja som si zvykol. A od toho momentu sa pred vami odvíja síce všedný ale po čertoch dobre spracovaný príbeh o priateľstve a odvahe a bláznoch. Musím sa priznať že niektoré momenty boli tak silne spracované že som sa neudržal a naozaj mi stiekla nejaká tá slzička. myslím že to je hlavnou doménou Disneyho filmov. Zvieratá. Nič vo vás nevzbudí toľko emócií ako zvieratá. a nemyslím teraz levov a tigrov a ryby. Ale zvieratá ktoré poznáte. psy, mačky, škrečkovia. Každý z nás mal totiž alebo má podobné zvieratko a animácia je veľmi presná čo sa týka vyjadrovania zvieracích pocitov takže niektoré scény sú vám bližšie ako ostatné. Dabing nemohol dopadnúť lepšie. Dokonca aj postava Penny nadabovaná Miley Cyrus má emotívny charakter ale predsa len najviac vytŕča Travolta, ktorý ako keby sa týmto filmom vrátil do detských čias a z jeho Bolta je to doslova cítiť. Rozhodne to nemá na pixarovky ale u mňa tento film hravo strčil do vrecka celú produkciu dreamworks, pretože v tomto filme sa zrkadlí niečo čo u dreamworks nie a to ten pocit, prečo som pozeral filmy keď som bol malý. krásna nostalgická spomienka ktorú kazí len tá paródia iných filmov. ()

Fleur6 

všechny recenze uživatele

Konečne po dlhom čase Disney, ktorý ma naozaj potešil. Bolt je cute, cica je supiš (pripomína mi užívateľku Endlessly) a to morča chcem rozhodne doma! (BTW: Je nespochybniteľné, že producent, scenárista, režisér, proste niekto, výrazne frčí na How I Met Your Mother: výroky s "awesome", "legendary", "true story" pridávajú čaro). ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Musím se bohužel přiznat, že pro mne se jedná o mírné zklamání. Zejména v případě "seriálových" scén, které paradoxně chvílemi působí až rušivě. Také přílišná infantilnost některých okamžiků je na škodu, neboť řada vtipů a postav je takřka geniálních. Ať už jde o vtip s "vysláním kybernetických gymnastek do Pekingu", či o postavy holubů, scénu a celý nápad s "kryptonitem/polystyrenem" a řadu dalších, výsledek je bohužel srážen již zmíněnými nedostatky. Přesto jsou Bolt a jeho parta neuvěřitelně "cute" a krásná animace a ostatní drobnosti táhnou snímek téměř ke čtyřem hvězdám. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nechapem, ze mi tento animak o roztomilom psovi doteraz unikal. Ten pribeh mi trochu pripominal Truman Show alebo Last Action Hero, ked sa Jack Slater dostal do skutocneho sveta a zistil, ze nema ziadne schopnosti. Je to viac orientovane na detskeho divaka, takze to obsahuje aj hluche miesta s jednoduchsim trapnym humorom, ale to mi prilis nevadilo, kedze hlavny hrdina pes Bolt je taaak strasne roztomily. Najme ked žobre o jedlo, tak sa mu neda odolat. Prekvapivo prvykrat si moje srdce ziskala aj mačka. Zo zaciatku to je klasicka prefikana mrcha, ale postupne sa odhali jej smutny zivotny pribeh, takze nakoniec som fandil aj jej. No a bonbonikom tu su vedlajsie zabavne postavicky. Velky Boltov geekovsky fanusik škrecok alebo extremne bystre holuby. :)) Uvodna akcna scena je tak fantasticky vymyslena a zostrihana, ze by som ju chcel vidiet v nejakej bondovke. Takze vysledkom je pre mna maly zabavny klenot, ktory mi doteraz unikal. CZ dabing sa tiez vydaril. 7/10. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Po úvodu jsem na film koukal trochu skepticky... Nicméně čím víc film ubíhal, tím více mne zaujal... Dalo by se říci, že film pro mě začal nástupem Mittens na scénu... Ať byl Bolt sebevíce roztomilejší, ať křeček dělal sebevětší blbosti či holuby měli sebelepší hlášky, tak nikoho jsem si z filmu nezamiloval tak, jako Mittens... Její povaha, temperament, humor.. Krásné... Po animační stránce se mi film líbil, i když s lidi by šli ještě trochu líp, ale to čert vem... Příběh sice na zažité lince, ale zajímavě vyřešen, v místech velice hezky zpracován a celkově nástupu Mittens na scénu se mi to líbilo daleko víc... Až mi u některých scén ukápla slza.. A samozřejmě že hlavní postavou v těch scénách byla Mittens... :o) Líbilo se mi to, velice rád se k tomu kvůli Mittens vrátím... ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Bolt je v podstate výborný animák s jedným tradičným mínusom. Má výborné hlavné postavy- sympaťák Bolt (najlepšia scéna je učenie sa psiemu pohľadu), sarkastická mačka (najlepšia postava, až kým z nej tvorcovia neurobili prehnanú citlivku), televízny maniak škrečok (vtipne chrliaci jednu klišovú hlášku za druhou). Z vedľajších postáv potom vyniká najmä Pennin agent, samotná Penny je len akoby do počtu. A to mínus? Už to beriem takmer ako nevyhnutnosť- film je rozbehnutý, no keď sa blíži koniec, akoby chceli tvorcovia predĺžiť čas a tak rozhádajú hlavných hrdinov, aby ich na konci mohli znovu spojiť a zaváňa to presladeným sentimentom. Inak je ale Bolt svieži, vtipný a akčný (vynikajúca akcia na začiatku). Pre mňa veľmi príjemné prekvapenie. ()

Silence 

všechny recenze uživatele

Příliš upnutě působící animák s nevýraznými vedlejšími postavami, hlavním hrdinou s opravdu velmi dlouhým vedením a až kontrastně svižnou úvodní akční scénou, která je takovým svěžím a lehkým předkrmem, před fádním gulášem s příliš mnoho knedlíky. 6/10 ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Začíná to roztomile o pět let později je to zajímavé a pak je to jedna velká honička.Trojice holubů je dokonalá, ty pohyby a kreace, moc povedené. Křeček řečený Bivoj, žijící celý život v umělohmotné kouli je Božan. Scéna " První dotek se Zemí" je šokující. Cink, cink. Kdo je? Tvůj osud! Čekal jsem, že zavoláš!! Píseň "Nejlepší domov" je zazpívána úplně celá, což ve filmech není moc zvykem. ()

McClane 

všechny recenze uživatele

Kdybych nevěděl, že to je od Disneyho, tak bych si myslel, že je pixarovka, která ještě chtěla trošku doladit, což se mi zatím u žádnýho animáku nestalo. A hele v titulcích executive producer John Lasseter. Je opravdu málo toho, co bych vytknul, příběh připomíná v tom nejlepším pixarovky, všechny postavy (pes, kočka a křeček v plastový(?) kouli) se chovaj vzhledem k svý motivaci logicky, film nenudí, animace je téměř dokonalá, holubi jsou správně ujetý a "poselství" vůbec nevyzní trapně. I já jsem byl v poslední době potěšenej z How to Train a Dragon, ale Bolt je ještě o třídu výš. ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

S tímto animákem jsem nikterak nespěchal. Má očekávání byla nízká a už proto jsem mohl tušit, že výsledek bude nakonec jiný (a taky že byl) :) Bolt mě dokázal pobavit ať už srandovními průpovídkami nebo různými scénkami. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Tak trochu psí Truman Show, částečně dobrodružná road movie a hlavně hodně zábavná komediální jízda plná hlášek a vypointovaných momentů. Dějový oblouk je sice takový klasický a jednotlivé zvraty jsou jak z učebnice pro scénáristy, ale jako celek to šlape jak hodinky a bez hluchých míst. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Neviem čím to je, ale na tomto celom sa mi najviac páčila pieseň od Miley Cyrus. Mám pocit, že v časoch môjho detstva boli lepšie rozprávky, ale to je ťažko mi len takto hodnotiť. Pes Bolt ma jednoducho nezaujal, ani dejom, ani postavami, proste skoro ničím, pripadal mi ako tuctová rozprávka, ktorú však kampane nafúkli a urobili z nej megakomerčný produkt. Mám pocit, že Disney stratil kúzlo a ani tento prechválený film ma nepresvedčil. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ženie sa to dopredu závratnou rýchlosťou, dojme to na správnych miestach a ( nielen ) deti poteší zábavnými postavičkami. Ide ale o jedno veľké klišé, ktoré neprináša nič nové. ()

Související novinky

OSCARY – výsledky

OSCARY – výsledky

23.02.2009

Snad jen jednoho většího překvapení jsme se dočkali při vyhlašování Oscarů za rok 2008 v hlavních kategoriích: nejlepším hercem v hlavní roli se nestal Mickey Rourke za Wrestlera, ale Sean Penn za… (více)

Zlaté glóby 2009

Zlaté glóby 2009

12.01.2009

Slavnostní ceremoniál vyhlášení a předávání Zlatých glóbů pořádaný Asociací hollywoodských zahraničních novinářů je za námi a na nás je, abychom si to zrekapitovali. V oblasti filmu se stal jasným… (více)

Zlaté glóby 2009 – nominace

Zlaté glóby 2009 – nominace

12.12.2008

Ti, pro které je vyhlašování prestižních cen Asociace hollywoodských zahraničních novinářů svátkem, se přiblížili k očekávanému večeru mílovým krokem. Včera totiž Asociace vyhlásila nominace za rok… (více)

Pottera nahradí emo upíři

Pottera nahradí emo upíři

19.08.2008

Brečící fanoušci bradavických studentů už vědí, že Prince dvojí krve se letos nedočkají. Studio Warner Bros. z ne zcela pochopitelných důvodů přesunulo premiéru šesté potterovky (určitě jste si už… (více)

Reklama

Reklama