Reklama

Reklama

Ve snímku Únos vlaku 1 2 3 si Denzel Washington zahrál dispečera newyorského metra Waltera Garbera, jehož rutinní pracovní den je neočekávaně narušen odvážným zločinem – únosem jednoho z vlaků. Ten má na svědomí John Travolta coby Ryder, zločinec, který hrozí popravováním cestujících vlaku, pokud nedojde do hodiny k zaplacení vysokého výkupného. Garber se za pomoci svých dokonalých znalostí systémů podzemní dopravy pokusí o nemožné – vyzrát nad Ryderem a zachránit rukojmí. Hlavou mu ale stále vrtá jedna nevyřešitelná otázka: jak se zločinci hodlají s výkupným z metra dostat? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (712)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Zbytočný film. Keby to bola len nejaká televízna alebo direct-to-dvd produkcia, tak zdvihnem palec, ale letný akčný trhák s Washingtonom? Toto? Niekto tu bohapusto plytvá talentom. Tony Scott ide na pol plynu, nemá sa čoho chytiť, kde sa predviesť (film neobsahuje ŽIADNE akčné scény - to, čo je nastrihané v traileroch, je jedna náhodná havária policajného auta), videoklipový vizuál je v tomto prípade totálne samoúčelný, niet napätia, niet tempa. Washington a Travolta hrajú slušne, majú napokon slušne napísané postavy (na "letný akčný thriller"), ale inak pusto a prázdno. Skončilo to pred hodinou a už som pol filmu zabudol. 5/10 ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Čistá žánrovka, která nevěnuje expozici ani minutu a vztahy s okolnostmi vykresluje až v průběhu, čímž si udržuje svižné tempo, napětí a správně thrillerovou atmosféru po celou dobu stopáže, aniž by přitom ošidila film o fungující interakční vztah jeden na jednoho mezi překvapivě excelujícím Travoltou a Washingtonem. Tím však končí výčet kladů, neboť scénář je nepříjemně shématický a to téměř v každém detailu + Tonyho režii bych přirovnal možná až k nevkusné exhibici. Přehnaně cool styl, ošklivé zpomalovačky, přílišné záběry na detail, postradatelná akce, která mimochodem společně se všemi výstupy mužů zákona dělá z policie idioty... Mno, brácha to prostě umí líp :) 5/10 ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Tak to dopadá, když chce Tony Scott natočit něco civilního a dramatickýho. Jenže jakmile mu ve filmu nemá co vybuchovat a nemá dost pohybu, kterej by mohl sestříhat do ultrakrátkejch záběrů, je bezradnej. Ve výsledku si pak musí pomáhat právě berličkama v podobě nelogickejch akčních vsuvek a jiskřivě líbivejch záběrů, který naprosto bouraj tu trochu komorní civilnosti, která se tam nesměle přišla podívat. Ve výsledku to pak neni ani akční záležitost ani drama. Bez chuti, bez zápachu. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Uznavam, ze Tony Scott natocil aj lepsie filmy, ale bavil ma aj napriek tomu, ze je to vlastne akoby dialogovy film medzi zlocincom a dispecerom, pricom az v druhej polovici filmu postupne pridaval reziser Tony Scott na plyn. Travolta uz ma dost zapornych uloh, spomeniem napriklad OPERACIA: ZLOMENY SIP (1996), TVAROU V TVAR / FACE/OFF (1997) kde si ale skutocneho zloducha zahral Nicolas Cage, SWORDFISH: OPERACIA HACKER (2001) alebo KAT / PUNISHER (2004), takze si zaporaka v tomto filme zahral lavou zadnou:-) Denzelovi sa tieto ulohy dobrakov proste hodia a este o nieco viac sa mi pacil NEZASTAVITELNY (VLAK) (2010), myslim ze tymto filmom to uz bola piata spolupraca s reziserom Tonym Scottom. Unos vlaku som si pozrel po druhykrat s Madison a tym sa potvrdilo moje hodnotenie na 4 hviezdicky. ________ Denzel Washington - (Walter Garber) +++ John Travolta - (Ryder) +++ John Turturro - (Camonetti) +++ James Gandolfini - (Primátor) +++ Luis Guzmán - (Phil Ramos) +++ Victor Gojcaj - (Bashkim) +++ Michael Rispoli - (John Johnson) +++ Ramon Rodriguez - (Delgado) +++ Produkcia: Tony Scott +++ (Videl v kine 29.09.2009) +++ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Naprosto, ale naprosto NECHARISMATICKÝ film, což je v případě projektu, který stojí a padá s konverzačním napětím dost velký průser. Klipová exhibice Tony Scotta v akčních scénách naprosto selhává a Pelham si to tunelem skřípe pěkně těžkopádně. Mít řemeslo v malíku a dobré herce na place nestačí. Celkově solidní nadprůměr, ale od filmaře Scottova formátu lze právem očekávat víc. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (24)

  • Na konci volá Walter Garber (Washington) z auta núdzové číslo 911. Použitý telefón je Sony Ericsson w760i. Jedná sa o prvé nasadenie tohto modelu vo filme. (sellsakul)
  • Nakrúcanie v metre trvalo štyri týždne. Jedná sa o rekord v dĺžke nakrúcania v newyorskom metre za celé obdobie jeho existencie. (drake31)
  • Říká se, že Ramos způsobil srážku metra, když začal používat sirup na kašel – odkaz na Mr. Greena, stejnou postavu ve verzi z roku 1974, pro kterého je typický chronický kašel. (CrypzzXD)

Související novinky

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Hvězdné nábory i útěky

Hvězdné nábory i útěky

19.07.2009

Máme pro vás spoustu castingových novinek, tak se nezdržujme úvodními řečmi a přejděme rovnou k věci. Robert De Niro si prý zahraje v Rodriguezově krváku Machete, jehož natáčení startuje už 29.… (více)

Tony Scott chce opravdové gangstery

Tony Scott chce opravdové gangstery

07.06.2009

Kam? K sobě domů asi ne. Ale do svého remaku drsňárny Waltera Hilla The Warriors rozhodně ano. Na filmu už prý intenzivně pracuje a v rámci příprav se osobně setkal s představiteli všech… (více)

Nezastavitelný Tony Scott

Nezastavitelný Tony Scott

31.03.2009

Tentokrát doslova. Ridleyho mladší brácha a pořád jeden z nejlepších akčních režisérů na planetě natočí pro 20th Century Fox thriller Unstoppable. Možná si vzpomenete, že film původně dostal na… (více)

Reklama

Reklama