Reklama

Reklama

VOD (1)

Ve snímku Únos vlaku 1 2 3 si Denzel Washington zahrál dispečera newyorského metra Waltera Garbera, jehož rutinní pracovní den je neočekávaně narušen odvážným zločinem – únosem jednoho z vlaků. Ten má na svědomí John Travolta coby Ryder, zločinec, který hrozí popravováním cestujících vlaku, pokud nedojde do hodiny k zaplacení vysokého výkupného. Garber se za pomoci svých dokonalých znalostí systémů podzemní dopravy pokusí o nemožné – vyzrát nad Ryderem a zachránit rukojmí. Hlavou mu ale stále vrtá jedna nevyřešitelná otázka: jak se zločinci hodlají s výkupným z metra dostat? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (712)

H34D 

všechny recenze uživatele

Čistá žánrovka, která nevěnuje expozici ani minutu a vztahy s okolnostmi vykresluje až v průběhu, čímž si udržuje svižné tempo, napětí a správně thrillerovou atmosféru po celou dobu stopáže, aniž by přitom ošidila film o fungující interakční vztah jeden na jednoho mezi překvapivě excelujícím Travoltou a Washingtonem. Tím však končí výčet kladů, neboť scénář je nepříjemně shématický a to téměř v každém detailu + Tonyho režii bych přirovnal možná až k nevkusné exhibici. Přehnaně cool styl, ošklivé zpomalovačky, přílišné záběry na detail, postradatelná akce, která mimochodem společně se všemi výstupy mužů zákona dělá z policie idioty... Mno, brácha to prostě umí líp :) 5/10 ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Bylo to kůl, bylo to vtipný. Někdy to teda bylo cool, když to mělo bejt vtipný a jindy zase vtipný když to mělo bejt kůl, ale who cares. Rozhodně to ale nebylo napínavý. Já si doteď vlastně nejsem jistej, jestli se mi to líbilo a nebo jestli to byl fakt hroznej shit. Každopádně je dobře, že to po premiéře odcupitalo z červenejch čísel, páč tam to fakt nepatří.. 3.33 periodických hvězdiček ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Ach Tony, tohle né... Na stará kolena takto vstupovat mezi povrchní a pitomé >klipařiny< nějakých mladých a neklidných nýmandů, to si od takového mistra akce myslím divácké stádo nezaslouží... %-o . . . Třeba takové stylově podobné "Domino" mělo pointu a nadsázkový šmrnc, adoroval jsem a tleskal, pět hvězd s rozkoší, ale tady už jen kuckám a šklebím se a nechápu proč?!? Vývar z o(d)varu nadupaný nejpodbízivějšími klišé a ještě tak hloupé herecké (re)kreace - Travoltu chápu, Washingtona ne a u Tortura mám chuť na torturu - a celé je to nejen formou tak pitomé a ten >the happyend< , to bolí... - - - P.S. Ne, nemá to cenu, dvě hvizdičky s naprosto bezmeznou tolerancí, snad jen proto, že jednu jsem dal "Expozituře" a to je přeci jen ještě pořád o řád větší neřád... °-/ - - - P.P.S. Ale tak aspoň člověk při protrpění podobných spektáklů chápe, kam si chodí pro inspiraci a rozumy ta naša nýmandská čudlárna. A víc už se mi to ani nechce pitvat. - - - - - (Poprvé viděno s notným zklamáním 15.1.2011 na dvd /s původní zvukovou stopou a v orig. formátu obrazu/, hodnocení 6218., komentář zde rozmrzelý jako pětistýdevětatřicátý - 16.1.2011) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Žádné zklamání se nedostavilo, protože jsem si vědom faktu že s Tonym Scottem to začíná jít pomalu z kopce. Už jeho snímky Domino a Deja Vu mě moc neoslovily. Kde jsou doby Spy Game, Nepřítele státu nebo Muže v ohni. Tony Scott nám v Únosu vlaku servíruje dost nezvykle pomalou jízdu, která je založena na dialogu dvou mužů na opačných stranách barikády. John Travolta mi nepřipadal ani trošku charizmatický, jak by se na záporáka slušelo a tak se jeho návrat do první ligy na čas odkládá. Denzel Washington zase hraje pod Tonym Scottem tolikrát až z toho už začíná jít hlava kolem. Měl by si už taky Tony vybrat jiného dvorního herce. Ostatní postavy včetně Turturra jsou již krajně nezajímavé. Konec nám odpoví na otázku kdo z dua Denzel/John vyhraje. PS: Měl jsem možnost sledovat osekanější verzi, která trvala 105 minut, je možné že delší verze by v mém hodnocení dopadla hůře. 55% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem sice malinko víc, ale jako žánrová jednohubka je to velice fajn. Oplácaný Denzel Washington je fajn, John Travolta je zase jednou cool a potěšej i vedlejší role v čele s hodně dobrým Johnem Turturrem. Tony Scott taky neodvedl nijak špatnou práci a stačil se z toho vymáčknout co se dá. A tempo si to drží opravdu celou dobu a ani na chvíli jsem se nenudil. Což je u filmu, u kterého se většinu spíše kecá, hodně dobře. Jenom škoda, že scénaristicky je to tak nedotažený a místy až blbý, že to místy fakt bije do očí. Hlavně ke konci už to jde dost do kopru. Ale kouknout se na to dá, i když jsem čekal trochu chytřejší podívanou. To si asi budu muset sehnat originál. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (24)

  • Na konci volá Walter Garber (Washington) z auta núdzové číslo 911. Použitý telefón je Sony Ericsson w760i. Jedná sa o prvé nasadenie tohto modelu vo filme. (sellsakul)
  • Ryder (John Travolta) nosí hodinky značky Breitling Chronograph a Breitling Aeromarine Colt II Auto. (dyfur)
  • Denzel Washington musel kvůli své roli výrazně přibrat. Nabral zhruba 16 kilo díky nočnímu pojídání hamburgerů a dalších pamlsků. (don corleone)

Související novinky

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Hvězdné nábory i útěky

Hvězdné nábory i útěky

19.07.2009

Máme pro vás spoustu castingových novinek, tak se nezdržujme úvodními řečmi a přejděme rovnou k věci. Robert De Niro si prý zahraje v Rodriguezově krváku Machete, jehož natáčení startuje už 29.… (více)

Tony Scott chce opravdové gangstery

Tony Scott chce opravdové gangstery

07.06.2009

Kam? K sobě domů asi ne. Ale do svého remaku drsňárny Waltera Hilla The Warriors rozhodně ano. Na filmu už prý intenzivně pracuje a v rámci příprav se osobně setkal s představiteli všech… (více)

Nezastavitelný Tony Scott

Nezastavitelný Tony Scott

31.03.2009

Tentokrát doslova. Ridleyho mladší brácha a pořád jeden z nejlepších akčních režisérů na planetě natočí pro 20th Century Fox thriller Unstoppable. Možná si vzpomenete, že film původně dostal na… (více)

Reklama

Reklama