Reklama

Reklama

Vědec Rick Marshall se proslavil televizní debatou s ostříleným moderátorem Mattem Lauerem, ve které byl totálně zesměšněn před celým vědeckým i nevědeckým světem. Jeho bývalá studentka a obdivovatelka Holly mu říká, že pro ni byl vždy vzorem a že jeho kontroverzní teorie kombinující časoprostor a paleontologii ji inspirovala k tomu, že studuje paleontologii. Ukáže mu i zkamenělinu, na které dr. Marshall pozná svůj zapalovač, který byl zašlápnutý dinosauří tlapou. Má také náhrdelník s křišťálovým jehlanem, který vylučuje silnou energii trachyonu. Holly doktora přesvědčí, aby dokončil svůj trachyonový zesilovač a aby spolu zašli do jeskyně, kde fosilie našla. Když tam přijdou, trachyonový zesilovač se aktivuje a způsobí, že se oba i s jeskynním průvodcem dostanou do vodního víru a poté se ocitnou v úplně jiném časoprostoru. Seznámí se tam s opičím mužem, který jim v novém světě pomáhá přežít. Podaří se trojici najít stroj času, který je dokáže vrátit do současnosti? (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (340)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Trikový spektákel plný trápneho humoru, ktorý na moje prekvapenie funguje. Vizuálna stránka je viditeľne zámerne umelohmotná a gagy sú na infantilnej úrovni. Viacej záporov ako kladov, ale ako som spomínal sadne to. Možno síce tvorcovia nevedeli, komu chcú tento film vlastne servírovať, ale celkovo vzaté ponúkajú bizarnosť, ktorá určite nezapadne. Či už v dobrom, alebo zlom zmysle slova. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Silberling je mág. Ferrell je kráľ a tý ostatný tiež ujdu. Ferrell je kráľom humoru. Každý jeho vtip, každé jeho načasovanie, je jednoducho skvelé. Je tu neskutočne veľa podarených scén, ktoré naplno využívajú jeho potenciál. Silberling vytvoril rovnako kúzelný svet ako v prípade rade nešťastných príhod. Síce to nie je také čarovné, ale unknown číha na každom kroku. Jednoducho sa to nesie v štýle starých dobrodružných filmov, stratený svet a stroj času nevynímajúc. Všetko je to okorenené až príliš absurdným humorom, ktorý nie je zase tak ľahko stráviteľný, ale ak ste jeho vyznávačom, tak to bude pre vás lahôdka. Scéna z močom, finále s T- Rexom, alebo Chorus line pri pterodaktylých vajciach sú len jedny z desiatky perfektných scén, ktoré sú tu krásne natlačené a dávajú dokonalý mišmašovitý zmysel. U mňa nie ďaleko k dokonalosti a reprízu si určite dám. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

I když mne nikdy nevyprdnul dinosaurus řitním otvorem a volný čas zásadně netrávím cestováním časem, tak jsem se na další ferrellovský úlet tradičně těšil. Zábavy jsem však nedostal zdaleka tolik, kolik jsem potřeboval, ale Ferrell s McBridem to alespoň svými hláškami uhráli na průměr. Než bych se však na tohle podíval znovu, tak si raději půjdu zaběhat slalom mezi mapusaurovými zubisky. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tohle žádnej potenciál nemělo a podle mě z danýho tématu a hlavně z danýho příběhu to vytěžilo maximum, i když to ve výsledku neni nic extra. V podstatě bavit tady dokáže jedině Will Farrell a i když sem ho nikdy moc nemusel, tak mu začinám přicházet na chuť, je rozhodně srandovní a to, že tady z něj udělali profesora je ještě srandovnější, ostatní postavy za moc nestojí a jen výjimečně vyprodukujou něco vtipnýho, ale jako parťáci Willa, aby nebyl na všechno sám a aby měl být kdo zhnusenej, když na sebe lije dinosauří chcanky, ujdou a neotravujou. Jinak triky a hlavně masky samozřejmě otřesný, ale to k těmhle komediím už tak nějak patří a vlastně si myslim, že to je i trošku naschvál, hlavně co se týká těch masek, aby to bylo vtipnější. Zabavil sem se, ale nebylo to nic extra třeskutě zábavnýho ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Nerozumím zdejšímu hodnocení, kterému jsem vždy tak bezmezně věřil. Tenhle film je jasná čtyřhvězdička. Dovolím si vysvětlit. Jedna hvězda: Jsou tam skvělé triky. Neruší, nejsou kýčovité, jsou vtipné a uvěřitelné. Prostě dokonalé, viz rozlícený Tyranosaurus. Druhá hvězda: Duo Ferrell a McBride to prostě táhnou, kdo říká, že ne, nemá smysl pro humor. V každé jejich větě jde najít něco zábavného. Film navíc obsahuje minimálně čtyři top komické scény. Já vám nevím, ale například scéna s obřím komárem nebo co to bylo nebo jak se Ferrell polejvá dinosauří močí, jsou prostě vtipné. Třetí hvězda je za všechny ty nápady, za to zajímavě pojaté sci-fi. Za příběh odehrávající se v jiné realitě, kde je vlastně všechno možné i to, že primitivní opičáci mají za manželky dokonalé sexbomby. Čtvrtá hvězda je za všechno to ostatní, co se často hodnotívá. Napětí a dobrodružství, tempo a spád, nápady a inovace, herecké výkony, kamera, hudba apod. Za sebe mohu říct, že dlouho jsem se tak nepobavil jako u filmu Země ztracených. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (6)

  • Film získal v roce 2010 ocenění Zlatá malina v kategoriích nejhorší prequel, remake, rip-off a pokračování. (Pepinec)
  • Původní rating byl R, ale po sestřihu se film dočkal mírnějšího PG-13. (HellFire)

Související novinky

Neeson s bílou parukou a plnovousem

Neeson s bílou parukou a plnovousem

05.12.2010

Znamená to, že si zahraje Santa Clause? Ne, Slobodana Miloševiče. Přesněji řečeno fiktivní postavu, která bude osudy bývalého srbského prezidenta inspirovaná. V temném dramatu An Ordinary Man Liam… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno