Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Než se stal Drákulou, byl Vladem III., vládcem malé zemičky jménem Transylvánie, která se krčila ve stínu mocné osmanské říše. Dobře věděl, že jakýkoli odpor proti silnému sousedovi by znamenal jeho konec. Když ho však sultán „požádá", aby mu poslal tisíc chlapců včetně jeho vlastního syna coby čerstvé rekruty do armády, rozhodne se neuposlechnout. Aby porazil zlo a odvrátil nevyhnutelné, spojí se se zlem mnohem větším. Stane se Drákulou. Nezničitelným démonem, který je schopný porážet obrovská vojska, ale který zároveň ztrácí ty, jež svým zoufalým aktem zachránil. Své nejbližší. (CinemArt)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (755)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Oh, bohové, tohle je špatný, dokonce tak, že je tahle Neznámá legenda podobná Herkulovskému Zrození legendy a to je film, kde hraje hlavní roli homodlak ze stmívání, do háje a tohle má Luka Evanse! Naprosto nepochopitelně rozfrcaný rozpočet v nudných rumunských lokacích (tím neurážím Rumunsko, ale produkční neschopnost) s neskutečně hloupým obsazením, z kterého se vymyká naštěstí jen titulní Napichovač (ale sultán Dominica Coopra je neskutečně vhotafakální). S příběhem si tu asi nikdo taky moc práce nedal, je neskutečně nudný a dal by se popsat jednou větou, motivace přihlouplé, postavy ploché a přihlouplé... Z toho by jeden usoudil, že je to takřka odpadová záležitost, ale hle, Buddho div se, není! Je jen, žel, neskutečně promarněnou příležitostí, která by mohla trochu resuscitovat vampýrské záležitosti po tom, co ďábelské krvesaje do ucha znásilnilo stmívání, výsledek je proklatě podprůměrné fantasy hodné čtvrtinového rozpočtu a především mnohem větší práci scenáristického týmu. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Můžeme všichni souhlasit s tím, že udělat z Drákuly film se zaměřením na rodinu, byl špatný nápad? Drákula má být cool, charismatický drsňák, kterého málokdy trápí svědomí. Luke Evans je sympaťák a možná v tom je ta chyba - jeho Drákula má uspořádaný americký rodinný život (vůbec nečekejte středověkou realitu) a v životě mu neuvěříte, že nechal stovky lidí napíchat na kůly. Zlatý Gary Oldman! Ten v sobě temnotu, kouzlo, starosvětskost. Drákula: Neznámá legenda je jen vyprávěnka napsaná hloupými lidmi pro hloupé lidi. Kdy už se sakra někdo natočí film o opravdovém Vladu Tepešovi? To by byla sakra drsná a zajímavá podívaná! ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Dracula je pro mne ikonickou postavou spojenou s dětstvím. Dracula je pro mne navždy Ch.Lee (promiň, Belo). Samozřejmě jsem nečekal žádný áčkový film, jelikož znalci žánru vědí, že o Draculovi se točí jen béčkové filmy (béčkový neznamená v tomto případě hanlivý), jedná-li se o fantastický film. Velmi mě potěšilo, že tvůrci nevytěsnili mytologii, ani se ji nepokoušeli upozadit, jak tomu je ve filmech Trojou počínaje, přes pokračování 300 a posledním Herculem konče. Osobně bych do filmu dal více nahoty a krve, mlhy, mrtvol, vlky, zašpinil ho a ztemnil. Na druhou stranu exteriery jsou fajnové stejně jako příběh. Triky jsou standardní a nemohu mluvit o mizerných po té, co za otřesnosti předvedl druhý Hobit s obřím rozpočtem. Malé očekávání mi přineslo pěkný zážitek. Těším se na pokračování. Hra začala.... ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Překvapilo mě, jak mě vlastně tento odsuzovaný historický akčnák bavil. Nejsem úplně fanda Lukea Evanse, nevyhledávám ho a tento film z něj pravděpodobně hvězdu neudělal, ale má charisma a umí to prodat. Jednou by se hvězdnou stát mohl. Efekty lepší než jsem čekal, nejedná se o žádné terno, ale když bych Drákulu porovnal třeba s Já, Frankenstein, tak je tento snímek nesrovnatelně kvalitativně výše a celkem jsem se bavil, ba co víc, občas i z pusy vypustil prachyobyčejné...wow...71% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Neznámá legenda, co jest poplatňoučká současným antimuslimským náladám...jakoby z Rumunska někdy přišlo něco dobrýho. Ale ne, uplná mizérie to není, Luke Evans, jak ho nemám rád, hraje dobře, ale znovu bych ten film už nepustil. A přitom jsem se v první půli bavil i slušně....zapomnění hodná nicka. 49% ()

Galerie (51)

Zajímavosti (32)

  • Vlad III. si sice ve své domovině vysloužil přezdívku Napichovač až po své smrti, nicméně Turci mu říkali už za jeho života Kazikli bey – kníže Narážeč. Toto pojmenování je doložené v kronice otomanského historika Tursuna Bega, který byl Vladovým současníkem. (ethnarwe)
  • Ve filmu Dracula (Luke Evans) odvádí svůj lid před Turky do bezpečí hradu nad průsmykem Borgo. Je to narážka na román "Dracula" od spisovatele Brama Stokera, ve kterém je Draculův hrad umístěn právě na toto místo. Ve skutečnosti však v okolí průsmyku Borgo (anglicky Borgo Pass, rumunsky Prundu Borgoului) nikdy žádný hrad nestál. Jelikož však na toto místo díky románu "Dracula" jezdili turisté z celého světa a hledali Draculův hrad, nechala rumunská vláda hrad na tomto místě postavit. Jedná se o Hotel Castel Dracula, rumunsky Castelul Tihuta, který byl postaven přesně podle popisu Brama Stokera. Před hotelem tohoto světově známého hotelu-hradu stojí socha Brama Stokera. Hotel byl slavnostně otevřen v roce 1988, projekt schválil osobně rumunský prezident Nicolae Ceaucescu. Jedná se o jediný hotel v Evropě, který má recepci umístěnou v 1. patře. Návštěvníci z USA, Austrálie, Velké Británie a Německa zde každoročně slaví Halloween. (BrianStorker)

Související novinky

Luc Besson chystá vlastního Draculu

Luc Besson chystá vlastního Draculu

18.02.2024

Je tomu už pár měsíců, co do našich kin dorazil zatím poslední snímek režiséra Luca Bessona (Leon, Pátý element) pod názvem DogMan, v němž si hlavní roli zahrál americký herec Caleb Landry Jones.… (více)

Nový Drákula od režisérky Ničitelky

Nový Drákula od režisérky Ničitelky

12.03.2020

Studia Blumhouse a Universal chystají nového Drákulu. Po nedávné minisérii od Netflixu a BBC a snímku Drákula: Neznámá legenda nebo dřívějších známých adaptacích se tak jedná již o několikáté… (více)

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

18.10.2018

Steven Moffat a Mark Gatiss (Sherlock, Doctor Who) se plánují znovu spojit pro novou seriálovou adaptaci Drákuly na BBC One a Netflixu. Bude se jednat o třídílnou minisérii, kterou producentské duo… (více)

Hororová monstra nebudou děsit

Hororová monstra nebudou děsit

16.11.2014

Šéfka studia Universal Donna Langley ví, jak vydělat peníze. Nejprve jsme se od ní dozvěděli, že nás čeká minimálně deset dílů Rychle a zběsile. A hned záhy dala na vědomí, že filmy z budovaného… (více)

Reklama

Reklama