Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Než se stal Drákulou, byl Vladem III., vládcem malé zemičky jménem Transylvánie, která se krčila ve stínu mocné osmanské říše. Dobře věděl, že jakýkoli odpor proti silnému sousedovi by znamenal jeho konec. Když ho však sultán „požádá", aby mu poslal tisíc chlapců včetně jeho vlastního syna coby čerstvé rekruty do armády, rozhodne se neuposlechnout. Aby porazil zlo a odvrátil nevyhnutelné, spojí se se zlem mnohem větším. Stane se Drákulou. Nezničitelným démonem, který je schopný porážet obrovská vojska, ale který zároveň ztrácí ty, jež svým zoufalým aktem zachránil. Své nejbližší. (CinemArt)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (755)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Od Drákuly jsem moc nečekal, jelikož originál nebyl můj šálek čaje. Novodobý Drákula mi sedl daleko více, jak příběhově, tak dějově. Po celou dobu se něco děje, celkem slušná atmosféra a efekty. Škoda jen toho, že měl 3 dny trpět a děj se tomu nevěnoval více prostoru, mohlo to být daleko brutálnější a mohl více trpět. Ten děj tuto podstatu docela vynechal, mohlo se divákovi ukázat, jak si sahá na úplné dno, jenže to bylo docela opomenuto. Žádnou velkou bolest jsem neviděl, což je jedna taková větší chyba. Přesto jako celek Drákula docela funguje a pokud by jednou mělo vzniknout pokračování, nebudu váhat návštěvy kina .. 7/10 = 75% ()

Mi Nü-Chai odpad!

všechny recenze uživatele

Film, který nemá dno. Pokaždé, když jsem si říkala, že hůř už být nemůže, dokázal překvapit. Ovšem, abych mu úplně nekřivdila, dozvěděla jsem tu pár věcí - třeba, že turecká armáda používala teleportační svitky a že když k warriorovi multiclassujete upíra, dostanete kromě žízně a shapeshiftu taky devítilevelová druidská kouzla na ovládání počasí. Hlavní hrdina to žel nevytrhl, neboť je nejen (jako ostatně celý film) makabrózně špatně napsaný, ale též vyhnuslý. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„DŘÍVE TA NESTVŮRA BÝVALA ČLOVĚKEM, KTERÝ PŘIVOLAL DÉMONA Z HLOUBI PEKLA, ABY S NÍM SMĚNIL JEHO MOC. DÉMON SPLNIL MUŽI PŘÁNÍ, ALE ZÁROVEŇ JEJ OBELSTIL…" /// Přímočarý, možná trochu naivní vyprávění o tom, jak se Bohu zželelo hraběte Drakuly a upíra z něj udělal. Studio Univerzal by prej taky rádo svoji superhrdinskou sérku. A jelikož u nich bydlej jen samý příšery… Vzkřísit frajerského hraběte, kterej vyměnil nabodávání hlav na kůly za hubu vod krve, není vůbec špatnej nápad. Navíc dát tý starý profláklý historce novou podobu… No jo. Jenže místo zkušenýho mazáka se režie chopil cucák, kterej měl sice vizi, ale ty války nevyhrávaj. Scénář je jednoduchej, povídání přímočarý a ozdobou starostlivej taťka Luke Ewans, kterýmu tuhle prďáckou roli přeju. Nakonec vznikla pohádková, nenáročná fantasy, která víc než na zábavu myslí na dramatičnost, což se asi moc nebude líbit mladšímu publiku, kterýmu je díky přístupnosti PG – 13 určena. Hoďka a půl mi utekla jako voda, Šejkspíra jsem nečekal… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) V okolí mi říkaj Napichovač. A manželce piju krev. 2.) Přemejšlím, jak zničit Islámskej stát. (neblbni, počkej… to byl žert… nestří…) 3.) Thx za titule ,,.Bac.“ a ,,Clear“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|50%| Tak a jak mám tohle dílko zhodnotit ? Co jsem od toho vlastně očekával ? Určitě mě to nějak moc nelákalo. Předpokládal jsem, že to bude ujeťárna typu Frankenstein a podobné nesmysly. No, jsem rád, že tohle nebylo až do takové hloubky ujeté a přehnané co se týče těchto fantasy blbůstek. Paradoxně výhodou byl fakt, že to bylo nudně a v celku obyčejně pojato. Takže mě ve výsledku nic moc neuchvátilo, ale zase nepohoršilo. Dal bych lepší 2 hvězdy, ale nakonec jsem tu 3 dal (nejslabší možnou tedy). Ani nevím proč, asi mě překvapilo, že to není úplná sračka na odpad či 1 hvězdu. Velkým kladem je herec Luke Evans, který mě v poslední dobou baví a ve všem, v čem se objeví, téměř exceluje, alespon mě to tak připadá. V thrilleru Nikdo nepřežije, zahrál skvělého psychopatického zabijáka, zápornou roli si teda užil. V šestém Rychle a zběsile mě bavil ještě víc, opět role záporáka. No a pak měl skvělou roli, tentokrát kladnou v druhém a třetím díle o Hobitovi. Zde moc neexceloval, ale byl určitým kladem, hrál dobře. Hudba ? Nic moc. Ostatní herci, nevím nevím, šlo to. Nějaký zázračný příběh to nemá. Začátek mě ještě celkem zaujal, bohužel se na konci moc dobře neodrazil. Válečné souboje jsou dobře natočené, ikdyž mě moc nechytly. No, asi nemá cenu k tomu něco dodávat. Místy jsem se nudil. Takže slabší průměr. Tot vše. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Silnější trojka. Ljůk je suprovej upír stejně jako Tywin Lannister a celý to má potřebnej spád a dobře natočenou akci. Co tomu ovšem chybí jako Hruškovi mozek je lepší scénárista (těch nesmyslů a nepozorností od tvůrců se tam pár našlo) a zkušenější režisér, který by navodil temnější atmosféru a dokázal by líp navodit skutečný dojem ze scén, který takhle vyšly trochu divně. Výrazně tomu uškodilo taky PG-13... chtělo by to víc utržených rukou, ukousnutých krků a useknutých hlav. Ale jinak docela líbilo. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (32)

  • Vlad III. si sice ve své domovině vysloužil přezdívku Napichovač až po své smrti, nicméně Turci mu říkali už za jeho života Kazikli bey – kníže Narážeč. Toto pojmenování je doložené v kronice otomanského historika Tursuna Bega, který byl Vladovým současníkem. (ethnarwe)
  • Když se ve filmu Dracula (Luke Evans) stane upírem, předává svého syna k vychování mnichovi. Tato scéna má historické základy, neboť Vlad III. Draculea Tepes měl ve skutečnosti 3 syny - Mihneu, Vlada a jméno třetího syna je neznámé. Ví se jen to, že žil s biskupem z Oradey a zemřel bez potomků kolem roku 1482. (BrianStorker)
  • Producent De Luca v rozhovoru přiznal: "Shore pojal celý příběh s velkou dávkou soucitu. Garyho vize toho, co by měl tento film zahrnovat, nás přesvědčila o tom, že je tou správnou osobou." (Zdroj: CinemArt.cz) (Geriel)

Související novinky

Luc Besson chystá vlastního Draculu

Luc Besson chystá vlastního Draculu

18.02.2024

Je tomu už pár měsíců, co do našich kin dorazil zatím poslední snímek režiséra Luca Bessona (Leon, Pátý element) pod názvem DogMan, v němž si hlavní roli zahrál americký herec Caleb Landry Jones.… (více)

Nový Drákula od režisérky Ničitelky

Nový Drákula od režisérky Ničitelky

12.03.2020

Studia Blumhouse a Universal chystají nového Drákulu. Po nedávné minisérii od Netflixu a BBC a snímku Drákula: Neznámá legenda nebo dřívějších známých adaptacích se tak jedná již o několikáté… (více)

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

18.10.2018

Steven Moffat a Mark Gatiss (Sherlock, Doctor Who) se plánují znovu spojit pro novou seriálovou adaptaci Drákuly na BBC One a Netflixu. Bude se jednat o třídílnou minisérii, kterou producentské duo… (více)

Hororová monstra nebudou děsit

Hororová monstra nebudou děsit

16.11.2014

Šéfka studia Universal Donna Langley ví, jak vydělat peníze. Nejprve jsme se od ní dozvěděli, že nás čeká minimálně deset dílů Rychle a zběsile. A hned záhy dala na vědomí, že filmy z budovaného… (více)

Reklama

Reklama