Reklama

Reklama

Hra o přežití

  • USA Surviving the Game (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý bezdomovec, černoch Jack Mason, vykrade s kamarádem Hankem sklad masa a obratně přitom odzbrojí člena ostrahy. Když je o den později jeho přítel mrtev, rozhodne se zoufalý Mason skoncovat se životem. Chce se vrhnout pod kamion, v poslední chvíli ho však strhne člen charitativní organizace Walter Cole a nabídne mu práci u bohatého podnikatele Thomase Burnse. Ten nejprve prověří jeho fyzickou kondici, pak mu nabídne pět set dolarů týdně s tím, že se zúčastní lovu v horách. Další den odletí do Ďábelského kaňonu v Oregonu, kde se setkají s dalšími lovci - Colem, psychiatrem Hawkinsem, Texasanem Johnem Griffinem a finančním magnátem Wolfem, který přijel s dospívajícím synem Derekem. Masona čeká šokující zjištění - štvanou zvěří, kterou se lovci pokusí ulovit, bude on sám. Pravidla jsou jednoduchá. Dostane náskok, a pokud se mu podaří dostat do města, přežije a nechají ho být. Zatímco prchá lesem, muži v klidu posnídají a pak vyrazí v terénních autech po jeho stopách. Vyzbrojeni puškami a vysílačkami prchajícího rychle dohánějí. Mason se však v poslední chvíli vzpamatuje a začne uvažovat. Místo bezhlavého útěku se vrátí do chaty, místo zbraní však najde pouze hrůzné trofeje z předchozích lovů. Také lovci pochopili, že se vrátil, a pokusí se ho dostat. Mason se však ubrání, dokonce jednoho z nich zabije a zapálí chatu. Tím však ostatní jen rozdráždí. Štvanice pokračuje, zemře další lovec a ostatní si uvědomují, že se role začínají obracet. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (122)

rublik05 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoct, ale Hra o přežití na mě působil neskutečně amatérsky, a to nemluvím o hrozně nesympatických postavách, což je při takovém hereckém obsazení velice zvláštní. Je jasné, že vzhledem k směšnému rozpočtu se asi nedalo natočit nějaké zajímavější a poutavější scény, ale dát si záležet na charismatu a charakteru jednotlivých postav si tvůrci mohli. Takhle je film celý takový plochý, bez nápadu, bez jiskry, bez jakékoliv atmosféry, akční scény taktéž ničím nezaujmou. Na druhou stranu se mi moc líbila nádherná příroda, chvílemi příjemná syrovost, občas nějaký ten zajímavý nápad, ale to je tak asi všechno. Podle mě se s takovými herci dal natočit mnohem kvalitnější survival akčňák, než je tento nepodařený pokus. 4/10. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Devadesátkový béčko, jakých existujou hromady. Ničím neoslní, ničím nepřekvapí, dokonce bych řekl, že i pobaví, protože chvílema se prostě musíte zasmát. Několik nesmyslů a blbostí se filmem mihne, ale tady se to dá čekat. Hlavnímu hrdinovi musíte fandit, i když chvílema dělá divný rozhodnutí... Televizní oddychovka pro vypnutej mozek. ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Zlatá devadesátá, kdy ještě filmy nepropadaly generičnosti a tudíž tu máme dost originální druh hlavního hrdiny a hlavně chytrý průběh děje, který původní oběť nakonec naopak postavil do role lovce. Postavy zajímavé, film se s nikým nepáře, hrdina jedná velice racionálně a rozhodně není v žádné výhodě. Ať už je to tu hodnocené jakkoliv nízce, podle mě velice dobře natočený, zajímavý a dostatečně napínavý film. ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

hodně levný béčkový film, nesympatické postavy, a příběh docela hloupý, připomínalo mě to když kočka honí myš, akorát tady lovili člověka, prostě všechno mě přišlo, že je to jen nějaká výpln času a že zrovna v tu chvíli neměli co točit, tak aby vyhodily peníze na film tak udělali toto, ale nepovedlo se režisérovi vúbec nic, ()

borohub 

všechny recenze uživatele

Průměrný film, který ničím příliš neoslní. Ze začátku to působilo zajímavě, ale po prvním mrtvém padouchovi mě už to příliš tak nebavilo. Ice-T mě na tuto roli příliš neseděl, ostatní postavy docela slušné. Film je docela krátký a příliš se netáhne, což je sympatické. Takový průměr. 50% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (11)

  • Film sa natáčal v Entiat a Wenatchee, ako aj v Lake Wenatchee a v národnom parku Wenatchee (Washington, USA). Obdobie natáčania trvalo od 13. augusta do 2. októbra 1993. (Arsenal83)
  • Film sa stal kasovým prepadákom. Ledva dokázal pokryť svoje náklady. (Arsenal83)
  • Hneď po tom, čo je Doc Hawkins (Gary Busey) zabitý, ho možno vidieť v zábere v pozadí so zvyškom skupiny, ako jazdí na svojej štvorkolesovej motorke. Na rovnakom zábere je vidieť aj veľkú skupinu členov filmového štábu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama