Reklama

Reklama

Britská tajná služba je znepokojena, zločinecká auta z celého světa se spojila a plánují kriminální akce. Závodní auto Blesk McQueen se vrací z vítězného tažení po světě zpět do Kardanové Lhoty, aby strávil prázdniny se svým nejlepším přítelem, starým odtahovým autem Burákem, ale i s přítelkyní, sporťákem Sally. Okolnosti ho však přimějí zúčastnit se celosvětového závodu Gran Prix, kde se má rozhodnout o nejrychlejším autě na světě. Na cestě ho doprovází Burák, který se v Tokiu zaplete do mezinárodní špionáže. Stane se z něj tajný agent s důležitým posláním, kterého čeká náročná jízda plná nebezpečí. (TV Nova)

(více)

Videa (99)

Trailer 12

Recenze (625)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $200miliónovTržby USA $191,452,396Tržby Celosvetovo $560,155,383Tržby za predaj Blu-ray v USA $69,034,683 //počet predaných kusov 2,725,084Tržby za predaj DVD v USA $108,854,254 //počet predaných kusov 4,811,808║ 007 Mater, presnejší by bol názov, Auta 2 idú v inej réžii než predchodca, tu ide o čisto akčnú záležitosť a McQueen tu je len sekundant, hlavne slovo má Mater a darí sa mu slušne ťahať dej a výdatne zabávať, samozrejme tým pádom tento diel nie je ani tak pre decká ako pre dospelých, lebo všetky tie agentské sekvencie, výdobytky, akčné pasáže im až tak moc nemajú čo povedať, toto si môžu dokonale užiť len dospelý a ja som si celkom užíval, videl zatiaľ len v Českom dabingu, takže sa teším na Slovenský, je možné že pôjdem aj na plné hodnotenie, animačne ako vždy Pixar dominantne. /85%/ ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Druhý díl animovaných autíček již není takový, jakým byl první. Vytratilo se z něj malinko kouzlo a přibylo pár nesmyslných a rušivých scén, na které jsem ve filmech háklivý, i když se jedná o film pro děti. Nicméně si stále drží vysoký standard a celkově se mi velmi líbil. Snad jen nebude natočen třetí díl, jelikož mám pocit, že by šla úroveň opět dolů. 70% ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Těžko říct proč je druhý díl nejslabším Pixarem. Snad chybělo větší napětí a nosná konfliktní myšlenka založená na tom, že si o vás někdo myslí že jste blbec a přitom jím opravdu jste, je nejvíce odfláknutá a nejméně originální jakou kdy tvůrci tohoto studia použili. Přitom animace je jedním slovem skvělá a pohledy na závodní dráhu dávají jednoznačně za pravdu. Jen ten děj je takový chatrnější. Toy Story a jeho pokračování byly někde trošku jinde. Z Cars se podobně kvalitní trilogie udělat nedá. Ty postavy prostě nemají takové charisma jak Buzz a Woody. Mé hodnocení 50%. PS: Minimálně ve dvou scénách byl použit fekální humor, to mě trošku zamrzelo. Beru pixarovský humor jako zábavu pro inteligentnější. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch slabších pixarovek, ale pro mě stále velmi zábavná a nápaditá. Jasný, to cílení hlavně na nejmenší publikum je někdy až moc evidentní a Buráka je tam místy fakt až moc, ale i tak jsem se smál dost a pár výborných nápadů tam je. Navíc je celý docela dost akční a všechny ty honičky a přestřelky jsou natočený hodně dobře a hlavně díky nim to celý hodně rychle a příjemně uteče. A to je u tohodle typu filmů přece to hlavní. U mě teda spokojenost a to i přes to, že se mi ta strategie typu "natočíme film, ať můžem prodat víc plyšáků a penálů" vůbec nelíbí. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ak ste najväčší macher vo svojom obore, pravidelne deštruujete konkurenciu, rok čo rok prinášate dokonalé príbehy, tak sa stane, že raz trochu musíte poľaviť. Cars 2 aj tak beriem. Ako nutnú spomaľovačku, šliapnutie na brzdu, aby zase nabudúce bolo možné poriadne šliapnuť na plyn. Ale ono to tak zlé nie je, pre mňa bol jediný výraznejší problém v tom, že Cars 2 nezačali tam, kde prvý diel skončil, ale išli vlastnou cestou. Stále je to hravé, vtipné, plné narážok, len sme všetci čakali niečo iné a o stupeň lepšie. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (51)

  • Ve snímku se oproti prvnímu dílu objevilo 926 nových postav, což odpovídá 145 různým modelům aut. (Holusacek)
  • Při jedné ze scén v Paříži můžete zahlédnout střešní upoutávku na restauraci s názvem Gastow's. Jde o parodii na restauraci Gusteau's z předchozího snímku Pixaru, Ratatouille (2006). (HellFire)
  • Údajně nejhorší motor, o kterém film pojednává, by měl být britský V8 s obsahem 3,9 nebo 4,0 litru, který byl montován do vozů Rover, Land Rover, Range Rover, případně do všech automobilů, vyráběných koncernem BL a následně Rover Group. V malém jej používaly i některé další automobilky (např. Morgan). Vyráběl se od roku 1960 až do r. 2006 v nejrůznějších modifikacích. (ajaxx)

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Pixar si se ženami nerozumí

Pixar si se ženami nerozumí

20.10.2010

Brenda Chapman (foto), která debutovala Princem Egyptským, měla být první režisérskou pracující pod značkou Pixar. Nakonec k tomu nedojde a produkce studia zůstává „pánskou jízdou“ (nebo spíš… (více)

Reklama

Reklama