Reklama

Reklama

Britská tajná služba je znepokojena, zločinecká auta z celého světa se spojila a plánují kriminální akce. Závodní auto Blesk McQueen se vrací z vítězného tažení po světě zpět do Kardanové Lhoty, aby strávil prázdniny se svým nejlepším přítelem, starým odtahovým autem Burákem, ale i s přítelkyní, sporťákem Sally. Okolnosti ho však přimějí zúčastnit se celosvětového závodu Gran Prix, kde se má rozhodnout o nejrychlejším autě na světě. Na cestě ho doprovází Burák, který se v Tokiu zaplete do mezinárodní špionáže. Stane se z něj tajný agent s důležitým posláním, kterého čeká náročná jízda plná nebezpečí. (TV Nova)

(více)

Videa (99)

Trailer 2

Recenze (625)

vteco 

všechny recenze uživatele

Druhý díl tohoto automobilového animáku je spíše průměrným nástupcem skvělého prvního dílu. Co se týče příběhu, není tak špatný, ale již není tak zajímavý a originální. Jenže přesně tohle je ten hlavní bod, který pokračování dobrodružství Bleska McQueena nejvíce chybí a ubírá mu na hodnocení. Vše ostatní od postav, přes vtipy, animaci, až k hudbě je na docela dobré úrovni, jenže to není kde pořádně využít. /60%/ ()

mcb 

všechny recenze uživatele

To, že bude nový film od Pixaru otravný a téměř nesnesitelný, to jsem nečekal. Propracované gagy a vyváženost jedničky je fuč, zbyla jen naleštěná óda na buranství a primitivní humor pro pětileté. Potenciálně nejakčnější pixarovka je tak nejen nejnudnějším přírůstkem neprůstřelného studia, ale zároveň také tupým konzumním zbožím, ze kterého se všem racionálně uvažujícím divákům musí zákonitě dělat špatně. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jednou to přijít muselo a i megalomanský Pixar musel potvrdit, že i mistr tesař se někdy utne. "Auta" byla mnohými považována za jednu z nejslabších Pixarovek ale stále měla to ojedinělé kouzlo, které můžou získat jen v Pixaru. Pokračování (po Toy Story se jedná o jedinou Pixarovku, která má pokračování) se vydalo úplně jiným směrem a z dobrodružné komedie se stává dobrodružný akčňák kopírující a zároveň parodující staré bondovky. V hlavní roli Burák a infantilní režie, kterou bych očekával spíše u konkurence. Vizuálně stále bezkonkurenční ale .... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Těžko říct proč je druhý díl nejslabším Pixarem. Snad chybělo větší napětí a nosná konfliktní myšlenka založená na tom, že si o vás někdo myslí že jste blbec a přitom jím opravdu jste, je nejvíce odfláknutá a nejméně originální jakou kdy tvůrci tohoto studia použili. Přitom animace je jedním slovem skvělá a pohledy na závodní dráhu dávají jednoznačně za pravdu. Jen ten děj je takový chatrnější. Toy Story a jeho pokračování byly někde trošku jinde. Z Cars se podobně kvalitní trilogie udělat nedá. Ty postavy prostě nemají takové charisma jak Buzz a Woody. Mé hodnocení 50%. PS: Minimálně ve dvou scénách byl použit fekální humor, to mě trošku zamrzelo. Beru pixarovský humor jako zábavu pro inteligentnější. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Na poměry Pixaru krutý deklas, i když teoreticky má ten film všechno, co má produkt od neposedné lampičky mít. Jenže poskládané tak hloupě, nesnesitelně a nudně, že mu absolutně chybí univerzální magie nejlepších pixařích kousků. Co je nejhorší: nemluvíme tu o nějaké milé dětské naivitě, ale o filmu opravdu hloupém a místy neuvěřitelně otravném, který z mého pohledu i dětského diváka leda otupí a zkorumpuje tou nejposlednější garážovou šmírou. Je smutné pozorovat, jak prázdně může jindy precizní vesmír Pixaru působit, když je dělaný na klíč a bez vynalézavosti. Tudy ne! ()

Galerie (99)

Zajímavosti (51)

  • Rod "Turbič" Redline (Bruce Campbell) má poznávací značku M1911A1, což je označení slavné pistole .45 Colt, kterou vyráběla americká armáda v letech 1911 až 1985. (Mr.Hudson)
  • Hlavní hrdina Blesk McQueen (Owen Wilson) je pojmenován podle Glenna McQueena, animátora Pixaru, který zemřel v roce 2002. Pracoval na filmu Hledá se Nemo (2003) a byl i u počátku výroby prvních  Aut (2006). (dandislav1991)
  • Jedno z aut po boku britské královny je legendární vůz české výroby Tatra 87 ("Tatraplán"). (Milan25)

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Pixar si se ženami nerozumí

Pixar si se ženami nerozumí

20.10.2010

Brenda Chapman (foto), která debutovala Princem Egyptským, měla být první režisérskou pracující pod značkou Pixar. Nakonec k tomu nedojde a produkce studia zůstává „pánskou jízdou“ (nebo spíš… (více)

Reklama

Reklama