Reklama

Reklama

VOD (1)

Filmová série těžící z našich nejhlouběji ukrytých strachů přidává novou, podivuhodnou kapitolu, která přináší to, co očekáváte – ovšem velmi napínavým a neočekávaným způsobem! Podivná předtucha donutí partu přátel, aby odešli z automobilových závodů krátce před tím, než děsivá hromadná srážka vozů rozmetá auta až mezi přihlížející diváky a rozpoutá ohnivé peklo. Podvedli Smrt, ale Smrt se teprve rozjíždí.... Režisér Hadů v letadle přichází s děsivým a vynalézavým příběhem zoufalého boje, který přátelé svádí, aby oni i ostatní zůstali naživu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (694)

castor 

všechny recenze uživatele

První polovina poměrně funguje. Divák toho s ohledem na klesající kvalitu přibývajících pokračování vlastně ani moc neočekává. Smrt si pro hrdiny přichází v relativně realistickém provedení, některá jsou dokonce skvostná (hlavně napínavé očekávání při návštěvě kadeřníka). Pravidla žánru se neporušují, což je dobře, opět ale šustěním papíru trpí hlavně druhá polovina. Přesto rozpočet je velkorysý, některé momenty mají skutečně švih a nápad, ostatně rozumná je celá délka filmu. To je ale asi tak všechno.. Každý díl měl něco, jednička i dvojka nabídly za málo peněz hodně muziky, po technické i dějové stránce šlo o rafinované jednohubky, spotřební trojka pak z pochopitelných důvodů těšila nejmíň. Čtyřce už hodně ubírá nesmyslná vata (kupříkladu hodně laciná zpověď černocha, varovné vidiny hlavního hrdiny) mezi jednotlivými úmrtími a také to, co předchozím dílům nechybělo. Nadpřirozený řetěz nejrůznějších náhod byl totiž alespoň trochu „uvěřitelný“, jenže tady se samy pohybují tuby gelu v kadeřnictví a postavy jednoduše naklušou někam, kde to pak už jen pohodlně schytají. Právě na postavy se tu kašle asi nejvíc, nikdo je neřeší a banda tuctových mladíků a mladic toho moc svým „herectvím“ nebo nedej bože „charismatem“ nezachrání. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Koukám, že 3D vrací kinematografii o nějakých sto let zpátky, kdy byla především atrakcí bez větších ambicí a málokdo ji bral jako nový umělecký směr. Jakmile tehdy ono okouzlení pohyblivými obrázky vyprchalo, bylo třeba diváky oslovovat novými věcmi a objevovat nové možnosti média - říkejme tomu přirozený vývoj. Okouzlení z 3D vyprchalo velmi záhy (Avatar je jen jeden a v kinech ho nehrají donekonečna...), a to především díky těmto urážlivým hnusárnám - přirozený vývoj? Z hlediska marketingu ano, z hlediska umění spíše degradace. Nezvratný osud 4 je odvarem již dvakrát provařeného a tentokrát mě už ani ty mordy nebavily. ()

Reklama

Claw odpad!

všechny recenze uživatele

Co mělo teda tohle znamenat, to mi hlava nebere??!! Naprosto příšerná kravina, která hraje jen na efekt, a i ten je neuvěřitelně špatný. Triky a gore, které tvořili zřejmě USA středoškoláci v hodinách výpočetní techniky mě opravdu nebaví. Děj... prostě neexistuje, ne že bych u hororů vyžadoval děj, ale tady je všechno naprosto stupidní, postavy, dialogy, závěr, chvíli humor k popukání a v tom tam tvůrci střelí srdceryvné scény!! Prostě úplný výplach... kdyby se pod tohle podepsala TROMA, tak to beru, ale takhle fakt ne... prostě neskutečná zhovadilost, která jen těží z prvních dvou špičkových dílů... /5%/ ()

predators 

všechny recenze uživatele

Další předtucha, další náhodná úmrtí, některá až s podivnou náhodou, ale i o tom to je. Samozřejmě jde o komerci, těžko za tím hledat něco jiného. Takže nemá cenu nic protahovat, toto zná každý. Některé nehody se mi sice zdály přitažené za vlasy, ale jedná se o klasickou popcornovou zábavu, tak proč si ji kazit... 60% ()

teutates 

všechny recenze uživatele

No neviem čo napísať, pretože toto pokračovanie neprinieslo žiadne oživenie a taktiež aj ta kvalita prevedenia mi pripadala dosť lacná... Final Destination vnímam ako len zašlú slávu prvých dvoch častí, ktoré sa ako tak dali. Celková myšlienka je fajn, ale v podstate to same dokola v trochu inej "deke"?! 4/10 viac určite nie... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (30)

  • Na koupališti hraje píseň „The Stoop“ od skupiny Little Jackie. (Duoscop)
  • První film ze série, který se nenatáčel v Kanadě. (Pumiiix)
  • Na začátku filmu se v depu převrátí kanystr s olejem a vznikne velká skvrna, na níž dostane odjíždějící auto smyk. Na všech následujících záběrech však na výjezdu z depa po skvrně není ani stopa. (pjotri)

Související novinky

Osud znovu udeří, Freddy a Jason ne

Osud znovu udeří, Freddy a Jason ne

02.02.2011

Pokračování úspěšných hororů je téma, které z nás dostane jen nešťastný povzdech. Když jsme se konečně zbavili Saw (na jak dlouho?), je tu Paranormal Activity – na podzim očekávejte trojku. Nezvratný… (více)

Raimi a horory pro celou rodinu

Raimi a horory pro celou rodinu

05.10.2009

Podivnou novou divizi vytvořil Sam Raimi v rámci své na horory zaměřené produkční společnosti Ghost House Pictures. Pod hlavičkou Spooky Pictures prý budou vznikat „thrillery pro celou rodinu“.… (více)

Reklama

Reklama