Reklama

Reklama

Úspěšný spisovatel ztratí při tragické nehodě svou milovanou manželku. Po příjezdu do rodinného venkovského sídla se mu však zhmotňují temné představy, které začnou odhalovat tajemství jeho ženy... Úspěšný spisovatel Mike Noonan dokončuje svou poslední knihu. Inspirací mu je jeho manželka Jo, se kterou ovšem kvůli Mikeovým zdravotním problémům nemohou mít děti. Po vydání nové knihy Jo srazí automobil a Mike se ocitá psychicky na dně. Pak zjistí, že Jo byla těhotná, a domnívá se, že měla mimomanželskou aféru. Ve snech se mu začnou zjevovat podivné představy o jeho manželce a on si myslí, že se mu Jo ze záhrobí snaží dávat nějaké signály. Rozhodne se vydat do jejich venkovského sídla v Dark Score Lake v Maine. Jo tam trávila mnoho času, když Mike psal, takže se Mike domnívá, že tam může najít jejího případného milence.
Mikeův agent Marty mu mezitím dá nabídku napsat novou knihu, na kterou ovšem bude mít jen tříměsíční termín. Mike nabídku přijme. Nejdřív nemůže přijít na žádný nápad, chybí mu inspirace v podobě Jo. Poté si ale vzpomene na jeden ze svých šuplíkových románů a rozhodne se jej přepsat...
Mike se seznámí s vdovou Mattií Devoreovou a její šestiletou dcerou Kyrou. Mattie zavraždila svého manžela poté, co zešílel a pokusil se Kyru utopit. Od té doby se Mattii snaží její bývalý tchán Max Devore znepříjemnit život a převzít Kyru do své péče. Mike zachrání Mattii před přejetím autem, čehož chce Max využít a povolat Mikea jako svědka proti ní. Jo však ve snech začne Mikea prosit, aby Mattii pomohl...

Spisovatel Mike Noonan se přestěhoval do venkovského domu v Dark Score, který zdědil po svém dědečkovi. Chce zde napsat svou novou knihu a zjistit, proč sem tak často dojížděla jeho těhotná žena Jo před sovu tragickou smrtí. Mike dále chrání svou sousedku Mattii, které chce její bývalý tchán Max Devore odebrat její šestiletou dceru Kyru do vlastní péče. Maxův syn se pokusil svou dceru Kyru utopit, ale manželka Mattie ho stihla zastřelit dřív, než se mu to podařilo...
Mikeovi se stále zjevují vidiny a má sny, ve kterých vidí nejen svou zemřelou Jo, ale také černošskou zpěvačku ze 30. let Saru Tidwellovou. Devore Mikeovi stále vyhrožuje, aby se přestal Mattie zastávat, po nějaké době však sám Devore zemře. Na jeho pohřbu se Mike setká s Edgarem Whitem, který se v mládí přátelil s Mikeovým dědečkem, Maxem Devorem a několika dalšími. V roce 1939 v Dark Score koncertovala Sara Tidwellová a tato skupina chlapců ji po koncertě znásilnila a poté utopila její dceru. Sara na ně uvalila kletbu, podle níž měli oni a jejich potomci provést to samé svým dcerám. Poté skupina Saru ubila. V průběhu let se ovšem Sařina kletba plnila a muži i jejich synové zabíjeli své dcery. Mikeovi dochází, že Jo jezdila do Dark Score, protože se chtěla o celém příběhu dozvědět co nejvíc, aby zachránila jejich dítě před případným Mikeovým prokletím. Posledním žijícím dítětem, na které se kletba vztahuje, je Kyra... (TV Prima)

(více)

Recenze (106)

webhead 

všechny recenze uživatele

Tak nějak se stalo rutinou, že pokud nedostane filmovou adaptaci Kingova díla schopný režisér, dopadne to opravdu špatně. Přestřelená stopáž, která téměr nuceně kopírovala každou scénu knihy byla úplně zbytečná. Některé střihy byly vyloženě vtipné. Neuvěřitelně špatný kontrast mezi děsivými scénami a Mikem Noonanem, který si právě za veselé hitovky vyběhl na jogging absolutně nedával smysl. Jediné, co můžu pochválit je fakt, že režisér nezměnil hlavní myšlenku knihy, jako tomu bylo například u Pavučiny snů. Pierce Brosnan hrál skvěle, ale z hovna bič neuplete ani on. Nejlepší část filmu byla bezpochyby pouť z minulosti v čele se Sárou Tidwellovou. A závěr filmu? "Oh, vy jste tu ženu zabil nůžkami před malou dívenkou? ale cože? ona byla zlá? tak to je ok, můžete jít a holčičku si vzít s sebou". ()

Spike23 

všechny recenze uživatele

Knižní předloha mě díky snad už nekonečnému čtení Dark Tower zcela minula, ale rozhodně je mi jasné, že se jedná o další špatné filmové zpracování. Jsou zde předlohy, které jsou pro zfilmování jako stvořené, což jsou předlohy Green Mile a Shawshanku, které podle toho také dopadly a řadí se mezi nejlepší filmy vůbec. Pak je tu ale druhá skupina, ze které je asi jediné opravdu povedené dílo The Shining a takové pecky jako například Dreamcatcher, zůstavají s filmovým zpracváním hodně pozadu, a právě sem bych zařadil i Bag of Bones. Tento Kingův styl je podle mě něco neskutečně těžkého na kvalitní zfilmování. Právě mysl hlavního hrdiny je tahoun všech těch scén, které by jinak byly nezáživné a zrovna tady mi to připadalo jako naprostá demence, v době, kdy bych z knižní předlohy umíral napětím, tak tady díky nezáživné gradaci mě to snad už ani nezajímalo. King je můj nejoblíbenější spisovatel a jak jsem tedy říkal, Bag of Bones jsem sice nečetl, ale hned po první akčnější scéně mi bylo naprosto jasné, že s tímhle zpracováním to bude totální blbost. A nebyl jsem daleko od pravdy, protože opravdu to jediné, co mě v pozdější fázi u filmu drželo, byla akorát představa, jak skvělé by bylo to původní psané zpracování. ()

chmíří 

všechny recenze uživatele

I když Stephena Kinga miluju a jeho knihy hltám ve velkém, tak předloha k tomuto filmu nepatří k nejlepším i když si pořád drží kvality jeho děl...Ovšem tenčí snímek se jim neblíží ani v nejmenším, chápu že je scénář jiný než kniha to patří k autorské licenci ale mě se film prostě nelíbil....40% ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele

"Compared to the dullest human being walking on earth, the most brilliantly-drawn character in any novel is nothing more than a bag of bones. The only problem is that sometimes I feel like nothing more than a bag of bones myself...a bag of bones without the energy or talent to do what I thought I was born to do." ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Už samotná Kingova predloha patrila k tomu slabšiemu čo maestro napísal, resp. ako už uňho býva zvykom, bola niekedy zbytočne nudná a naťahovaná. V tomto sa film opičil po nej, bol dosť vernou kópiou a pominiem -li niektoré nelogičnosti a nechcené úsmevy, filmu by skrátenie o štvrťhodinky taktiež prospelo. ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Pytel kostí je trochu melancholická mysteriózní kingovka. Podle mého názoru se její převedení do filmové podoby docela povedlo. Pokud někdo čeká akční film, tak bude ovšem zklamaný. Děj plyne volnějším tempem, protože ani život není v jednom kuse akčním příběhem. Ocenil jsem zvláště tísnivou atmosféru a citlivě odměřené dávkování napětí. Ideální počasí na sledování tohoto filmu je pošmourné deštivé odpoledne – přesně jako dnes. ()

Petullka.66 

všechny recenze uživatele

Na Pytel kostí jsem se těšila jak děcko na Ježíška, nemohla jsem ani dospat... A čekání se vyplatilo. Podle mě se jedná o solidní zpracování skvělého románu! Efekty působivé, herci sympatičtí, ale nejvíc mě zaujala ta malá holčička. Bohužel nemůžu dát všech 5 (nemám je pohromadě), kniha je hold kniha. Ale Pytel kostí doporučuji (třeba si pak někdo přečte i tu knižní předlohu). /Dávám 4 hvězdy z 5!/ ()

El_Rabbit 

všechny recenze uživatele

Opět se bohužel nic zásadního nedělo, další velmi roztažená a velmi průměrná televizní adaptace podle Kinga v řadě... ()

Gumrice 

všechny recenze uživatele

To bylo něco příšernýho.. nevím, proč si tohle dílo říká horor a proč to sakra udělali tak dlouhý? Ty 2 části teda tvůrci přehnali, nemohla jsem to dokoukat, čas se táhnul jak smrad a ten frajer Brosnan (kterýho mimochodem nesnášim) tomu taky moc nepomohl, prostě ztráta času. ()

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Nečetl jsem knižní předlohu, takže mohu hodnotit bez jakéhokoliv srovnání pouze samotný film. Ten se mi zdál nezvykle zdařilý na horor. S hereckým umem Pierce Brosnana jsem byl spokojen - předvedl solidní prácičku. Film se lehce podobá jinému Kingovu dílu - Tajemnému oknu (Secret Window, 2004) s Johnny Deppem v hlavní roli. Tento snímek má dobrý scénář a je napínavý. Téma strašidelného domu u jezera, kde se snaží spisovatel najít inspiraci pro svou další knihu je velmi lákavé. Opuštěné strašidelné místo u jezera v lese... Dobrý námět. Verdikt: 4* a 80 %. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Kdo četl knížku, která byla vynikající, nechť se raději nedívá. Protože z filmu je blábol, natáhlý, nudný, trapný s chudákem Brosnanem pobíhajícím kolem dokola a jehož motivy jsou navíc docela nejasné....škoda. Být z toho jen film a ne dvoudílný mišmaš, asi by to bylo lepší. ()

Aldanar 

všechny recenze uživatele

Některé chvíle jsou výtečné a atmosféra děsivá. Ty se však topí v neuvěřitelné demenci. Předlohu jsem nečetl, ale samotný film je občas hrozně natahovaný, hluchý a i Brosnan působí hodně strnule. Opět jsem nerad za pětihvězdičkový systém CSFD; Bag of Bones není tak zlý aby si zasloužil jen dvě hvězdičky, ale ani tak dobrý aby si zasloužil tři... ()

Illy 

všechny recenze uživatele

Škoda, v prvních minutách působí snímek nadějně. Potom přijde to co obvykle - to co na papíře u Kinga funguje díky jeho popisnosti perfektně, na obrazovce působí lacině až trapně. Nic proti výběru Brosnana a Georgeové, ale ostatní herci jsou mizerní. Občas špatný střih nepřidá a scénář jakoby slepený z momentů z knihy působí zmateně a nevěrohodně. Doufám že film neodradí budoucí čtenáře Kinga, všem ho mohu jen doporučit. I po tomto průšvihu. ()

jacksax 

všechny recenze uživatele

Pierce Brosnan by mohl dávat hodiny herectví maximálně ochotníkům ze Zadní Lhoty a jako další z Kingových postav spisovatelů vzbuzuje spíše rozpaky. Zatímco první polovina příběhu padla na kingovské dlouhotrvající budování prostředí vztahů a sounáležitostí, druhá patří k tomu nejhoršímu, co jsem kdy viděl. Neosobité, vyloženě odpudivé "postupné rozuzlování" si naprosto protiřečí s předchozím dějem. Konec dobrý, všechno dobré? tady je to spíš obráceně. ()

Maslord 

všechny recenze uživatele

Neviem co presne King napisal, ale takto si to urcite nepredstavoval. Totalna zlatanina s nezmyselne dlhym a nepochopitelnym dejom. Ani nechapem, preco som to vobec dopozeral. ()

IvcaSammet odpad!

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí tohoto ... pokusu o film? se mi chtělo brečet ... Opravdu chtělo, a to hodně. Bag of Bones je vynikající knížka, ale TOHLE?! Nejen, že je děj filmu naprosto překopaný, ale taky dost ubohý! Mattie vysmátá jako měsíček na hnoji i přes to, že mohla přijít o dceru?! Lance se pokusil utopit Kyru a Mattie ho zabila?! Mike během pěti minut zjistí, že je Jo duch a komunikuje s ním a hned na to pozná, že 'ten druhý duch' je Sara?! Mike Smející se Sáru ZDĚDIL?! Mike je naprostý génius a okamžitě všechno odhalí, aniž by ho k tomu cokoliv dovedlo?! Sára je prokleje za to, co udělali?! ... Ne, ne, ne, ne NE!!!!! Tento film nemá s knížkou skoro vůbec nic společného!!! ... Nejen, že herecké výkony byly neuvěřitelně PŘÍŠERNÉ, dialogy jsou na úrovni dětí ve školce, kamera a režie nestojí ani za jednu hvězdičku, ale těch chyb ve filmu!! ... HNUS, HNUS, HNUS!! Příšerně lituju, že jsem se na to vůbec dívala ... Tento film mi dokonale znechutil Pierce a vytvořil dokonalý odpor k 'Mattie'-Melisse a té malé uřvané d*vce. Pokud chtěl režisér natočit film podle knižní předlohy, měl se jí držet a takto nechutně zprznit výborné dílo ... ODPAD VŠECH ODPADŮ!!!!!!! ()

johnymdoe 

všechny recenze uživatele

Pytel hoven..tříhodinový vysloveně špatný film kde nefungovalo nic. Brosnan líbající o skoro 40 let mladší herečku mě připadalo na tom celém zázraku asi nejnechutnější...tudíž jediná hororová věc. Stephenu Kingovi se upřímně divím že to buď tak špatně napsal nebo že si alespoň nedal tu práci a nedohlížel na realizaci. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Správný název tohoto filmu by měl být: Nuda v Dark Score Lake. Jedna z těch pár knih co jsem četla, od Kinga a nelíbila se mi. Nicméně oproti filmu je zlatá. Já být autorem původní předlohy, tak na tvůrce uvalím nějakou drsnou kletbu. Odpad to není, ale kdy by tomu přidali ještě tak čtvrt hodiny, určitě by se do této kategorie dostal. ()

Reklama

Reklama