Reklama

Reklama

Americké biografické hudební drama vypráví o vzestupu a pádu legendárního afroamerického rappera Christophera Wallacea, který se proslavil jako „The Notorious B.I.G." Film sleduje jeho závratnou cestu k úspěchu - od mládí, jež strávil v 70. letech v Brooklynu, až po tragickou smrt v roce 1997.  Malý Christopher získal stipendium na soukromé katolické škole a jeho matka udělala všechno pro to, aby ho uchránila před nástrahami ulice. Bylo to však marné. Už jako teenager začne prodávat drogy, ale jeho život se změní, když přítelkyně Jane otěhotní. Narození dcery ho nasměruje k rozhodnutí vydělávat a být nezávislý - ať už legálně nebo jinou cestou. Jeho rappová nahrávka se náhodou dostane do rukou hiphopového impresária Seana „Puffyho" Combse a ten z něho doslova přes noc vytvoří senzační afroamerický kulturní fenomén. Zároveň s úspěchem však přicházejí nové tlaky a osud má s Christopherem jiné plány... Wallaceho v mládí ztělesnil jeho vlastní syn Christopher Jordan Wallace, v dospělosti ho hraje Jamal Woolard, režie se ujal George Tillman Jr. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (101)

forkys 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem se "přiučit" nečemu ze života raperů, tak jsem zapl biggieho.. Filmík se mi líbil, ale pravdou je, že nejzáživnější část byla, když dealoval na streetu a řešil ty lowlife problémy. Ještě by to chtělo nějakej film o 2pacovi, protože tady byl vykreslenej jako hroznej imbecil, hlavně ten dabing, to by se pac otáčel v hrobě, kdyby to slyšel.. ()

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Marně vzpomínám proč jsem to chtěl vlastně vidět? Protože se jedná o téma, které mě absolutně nejen že nebaví, ale ani trochu nezajímá a rap je mi široce ukradený. Z toho všeho vyplývá, že jsem se u toho filmu opravdu moc bavit nemohl. Prostě příběhy, i kdyby podle skutečnosti, o tom, jak tlusný černoch přes svůj "talent" ke štěstí přišel, obtáh milion ženských a skončil tak, že to ani jinak dopadnout nemohlo, mě prostě neberou. 50 % ()

Reklama

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Perfektne spracovana a natocena zivotopisna drama o jednom z najvacsich rapperov vsetkych cias The Notorious B.I.G.,ktory sa zavratnou rychlostou stal slavnym,no nebolo mu sudene si to dlho uzivat,musim pochvalit herca Jamala Woolarda,zahral to vyborne,ale celkovo je tento film skvostom a samozrejme nemozem zabudnut na genialnu hudbu,ktora to cele len umocnila...:-) ()

tomikan 

všechny recenze uživatele

Lepsi pokus nez GRoDT nebo 8mile. Co mi ale fakt vadilo bylo predstaveni Tupacovy postavy, ..(zamerne Tupacovy postavy, ne Tupaca).. at byl jakejchtel, a at sem jakkoli zaujatej, tak sem presvedcenej, ze mu dost ukrivdili a ztvarnili ho az prilis negativne. Minimalne scena z listopadu 94.. ale nebyl sem tam.. moc by me ale zajimalo, jakej mel na celej snimek vliv Diddy. Kazdopadne z tohohle tria mi Biggiho pribeh prijde nejmin krecovitej, mozna prave proto, ze on sam uz do toho nemel sanci promluvit. ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Byl to takový podivínský grázlík, který si šel za svým a prostě dokázal to, co jiní ne. Zajímavý způsob života teda, a ty buchty, co se na něho lepily, byly asi taky dost tvárné. Každopádně mi rapper "Notorious B.I.G" moc blízký nebyl, tudíž jsem si to hlavní z celého filmu moc neužívala. Proto ***. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Chlapec, který hraje dětskou roli Biggieho, je skutečným synem Christophera Wallace. (oLí)
  • Rappeři Beanie Sigel a Guerilla Black byli zvažováni do role Biggieho. Do role tvůrci zvažovali obsadit také zpěváka Seana Kingstona, ten dokonce veřejně prohlašoval, že roli získal. (henrycruel)
  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 154krát což je 1,25krát za 1 minutu. (Dixxx)

Související novinky

Festival nad řekou se blíží

Festival nad řekou se blíží

17.07.2009

Zhruba před měsícem vás Terry Gilliam touto originální upoutávkou pozval na filmový Festival nad řekou. Terry se do Písku dostaví osobně. Festival začíná 31. 7. a potrvá až do 9. 8. 2009. Na co se… (více)

Reklama

Reklama