Reklama

Reklama

Zapálený policista Mike (John Cusack) je na stopě vraha řádícího v ulicích Buffala. Po té co Mikovi zmizí dcera, se tento případ stává osobním. Mike je ochoten udělat vše pro nalezení své dcery a ví, že pokud svou dceru nenajde do 48 hodin, tak už ji pravděpodobně nikdy neuvidí. (Intersonic)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

castor 

všechny recenze uživatele

Asi se shodneme, že vždycky přijde vhod látka, od které nic nečekáme, a nakonec nás velmi mile překvapí. Únos do téhle vzácné skupinky po celou svou stopáž zdatně směřuje, nicméně…? Ano, závěrečný twist. Ale musím přiznat, že jsem ho neprokoukl. A vlastně mě ani moc neotrávil. Životem a hlavně prací unavený (a brzy zdrcený) polda pátrá po unesených prostitutkách, až se v hledáčku úchyla ocitne také jeho dcera. Škoda, že je takovým spratkem, možná by se o ní jinak divák začal alespoň trochu zajímat. Karty jsou jasně rozdané, scénář si to pádí v už dávno prošlapaných cestičkách (i když sériový vrah ve sklepě ukrývá hned několik překvapení), ale i díky návratu k oldschoolové detektivce mi tohle zpracování bez zářivějších míst sedlo. Herci jsou fajn, permanentní sněžení v setmělých ulicích Buffala je také solidně prodané, jen té akce bych přeci jenom čekal o krapet víc. Možná bych pak tu hvězdu navíc přidal. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Factory se může pyšnit mrazivou zimní atmosférou, slušným castingem a především vynikajícím koncem, který mě dostal. Jinak se povětšinu filmu vlastně neděje nic, co by člověk neznal. Máme tu prostitutky mizející beze stopy, policistu s lehce rozhašenou rodinou a psychopata, pro kterého se vše začne komplikovat ve chvíli, kdy si víceméně omylem vyhlédne policistovu dceru. Pravda, to co hlavní záporák se svými obětmi provádí zase tak obvyklé není, ale i něco podobného už to bylo. Nicméně, jak už jsem psal výše, atmosféra a pomalu se stupňující tempo dělají své a celkový výsledný dojem je nadprůměrný. Cusack ukázal, že ještě není na odpis a Jennifer Carpenter také umí. Celkem neprávem opomíjený thriller. 80% ()

Reklama

jenik71 

všechny recenze uživatele

Mírně nadprůměrná kriminálka se solidním Johnem Cusackem a s opravdovým psychomagorem na druhé straně zákona, který vězní mladé ženy a dívky. Čili nic originálního. Přesto má Únos svoje kvalitní momenty a přiměřenou atmosféru, bohužel mě celkem zklamal konec. Jako kdyby tvůrci počítali s tím, že by natočili ještě pokračování, například s názvem "Únos - odplata". Nebýt tohoto závěru, hodnocení bych dal vyšší. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Skoda, ze tu nie je komentar od T2, ani doteraz neviem, ci to na seba zarobilo, alebo nie. kazdopadne John Cusack /Con Air 1997/ hrat vobec nevie, to vyssie je uz i povedzme pan Klec nez on. Dzenifer Karpenter bola otravna, ani jej som neveril ten herecky vykon. Film je sam o sebe len bezna reziserska rutina, zapadlo to hned po vydani, a rozhodne nejde o kvalitnu filmarinu, ne, ne - na to mam filmarsky cuch anapozerane toho dost : 30 % ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Nepředvídatelný a naprosto famózní závěr. Do té doby lehce nadprůměrný thriller, který se minimálně o stupínek zvedl díky skvělému závěru. John Cusack nebo-li policista Mike zahrál výborně, tak jako ve většině filmů. Dallas Roberts měl také zajímavou roli a jako záporák mile překvapil. Naopak mírné zklamání z hereckého výkonu a role Jennifer Carpenter, od začátku neseděla. Děj od prvních minut slušný, i když mohl být o něco lepší. Podobný příběh byl viděn několikrát v jiné podobě, ale to na kráse neubere. Za sebe mohu tento "dark" thriller doporučit.. 7/10 = 78% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Inšpirované sériovým vrahom Gary M. Heidnikom. (Real Tom Hardy)
  • Aj napriek tomu, že film bol natočený v roku 2008, k divákom sa dostal až v roku 2012. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama