Reklama

Reklama

Ohnivý národ se téměř sto let snaží ovládnout celý svět a ostatní národy – národy Větru, Vody a Země. Nedávají svým sousedům na výběr, buď se jim zcela podrobí, nebo je jednou provždy vyhladí. Vesničané, kteří se marně snaží bránit, jsou ochraňováni jen několika málo vyvolenými, kteří mají schopnost ovládat živel svého národa podle vlastní vůle. Plně vyzbrojení příslušníci Ohnivého národa už zlikvidovali posledního mistra Větru a nyní se chystají zničit hlavní město Vodního národa. Pak ale jednoho dne sourozenci Katara a Sokka objeví malého chlapce jménem Aang. Jak se projevují Aaangovy „větrné“ dovednosti, ukáže se, že mladý bojovník je víc než poslední vládce Větru. Je to vyvolený Avatar – jediný tvor, který ovládá všechny čtyři živly. Jedině on může zastavit celosvětový nepokoj a znovu nastolit tolik postrádaný mír. (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (891)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Ale jo, těším se na pokračování... ^^ Nečekaně se mi to docela líbilo. Je mi jasný, kde to může drhnout a je mi jasný, jak to asi vypadá v seriálu, a tak nějak, protože je mi to jasný, se mi to líbí, protože si prostě ten neukázanej zbytek domyslím. To je jedno, co tím chtěl básník říct. Divnej komentář. Prostě to má něco do sebe. Lepší 3*. Ale chci pokračování... :-D ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bolelo. Pomalu až neuvěřitelný důkaz toho, jak se může z talentovaného režiséra, který kdysi uměl točit atmosférické a vypointované pecky, na který se každý těšil. Teď už aby se každý opravdu každý bál, s čím Shyamalan přijde příště. Tady totiž přišel s naprosto po všech střánkách nezvládnutým blockbusterem o protivném plešatém chlapci, který je celý potetovanej a má v tyči zabudovaný rogalo. Tady opravdu nefunguje nic. Jednoduchý příběh by ani tolik nevadil, ale to že některé scény na sebe pomalu ani nenavazují, postavy jsou naprosto ploché, na nějaký jejich vývoj se tady kašle a jejich chování mezi jednotlivými scénami je totálně nelogické. Navíc je to extrémně pomalé, kamera průměrná a akční scény, i přes výborné efekty, naprosto odfláklé a bez nápadu. Shyamalan tady opravdu zkazil co mohl, podobný žánr mu vůbec nesedí a místy to, dokonce vypadalo, jak kdyby to točil nějaký debutant. Aspoň, že ten Dev Patel potvrdil, že má charisma. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

A jeje...Toto od skúseného M.N. Shyamalana čakal asi málokto. Po neúspešnej Žene vo vode to je ďalší prúser. Film nedokáže zaujať, snáď ešte divákov do 10 rokov, ale nie som si istý, či chcel Shyamalan robiť film výhradne pre túto kategóriu. Je to samoúčelná prehliadka trikov kolísavej kvality, s detskými dialógmi, ktorá je spojená s dosť nezáživným i primitívnym príbehom. Ten sa iba tvári, že má naviac. Nie, bohužiaľ nemá...40%. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem, jak se měsíc zbarvil do ruda. Ohnivý národ ukradl z Velké knihovny vědění našeho druhu. Mají v plánu tyto vědomosti zneužít pro zlo..... Sto roků v šachtě žil… vlastně v ledu. To je jedno. Spojení fantasy, kung-fu a duchovního světa ve filmu pro děti má celkem ucházející vizuální stránku, ale scénář je brutální zhovadilost. VODA, VÍTR, ZEMĚ, OHEŇ v příběhu, který je stylem vyprávění zaměřen na skupinu do 12-ti let. Alespoň tak soudím podle sebe a dětí. Výpravný a zábavný je to asi jako druhá Narnie. K čemu tu kritizovat choreo, stupiditu slov, když děti budou spokojený? K ničemu! Takže já dávám 1*, mladej 4*, výsledek jsou 2*. Ale nejvíc mě dostalo, že bude – MUSÍ BÝT!(?) – pokračování. To mě poser boty! Shyamalan se pomátl! S takovouhle brzy skončí u Teletubbies!!! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Mám doma svitek a neumím ovládat živelnou manželku. 2.) Hledám film, kterej rychle a dobře uspí. 3.) Jsem 8mi letej ,,piškot“. PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne Víte, že? Poslední vládce větru je natočen podle seriálu Avatar: The Last Airbender který vytvořili MICHAEL DANTE DiMARTINO a BRYAN KONIETZKO? ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

- Knock, Knock! - Who´s there? - Sense. - Sense who? - Sense you can´t see. Už Happening ve mně občas vyvolával záchvaty smíchu, ale stále v něm bylo možné vyčíst některé Shyamalanské trademarky a zčásti jsem si myslel, že si z nás onen vykutálený Ind dělá sofistikovanou srandu. U Last Airbendera tahle možnost bohužel odpadá. Ten příběh je tak mizerně vystavěný, až se to rozumu příčí. Horší dialogy jsem letos asi ještě neslyšel a pravidelně se objevující vypravěčské monology mě zabíjely. Za celých 103 minut mě atmosféricky zaujal jediný moment (obří vlna), což je dost smutná bilance. Směšný film a Shyamalana je mi líto. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (35)

  • Noah Ringer se kvůli roli musel naučit pohyby několika stylů bojového umění kung-fu. (Beckett51)
  • První verze scénáře obsahovala všech 20 epizod první série seriálu. Celková délka filmu tak narostla na sedm hodin. (HellFire)
  • Doposiaľ najdrahší film, ktorý režíroval M. Night Shyamalan. (Greenpeacak)

Související novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (více)

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Willis a Shyamalan potřetí

Willis a Shyamalan potřetí

31.01.2014

Po zániku Země a Poslední vládce větru rozhodně nepatří mezi filmy, za které by M. Night Shyamalan sklidil příliš chvály. Pověst mistra napětí si vysloužil spíš Šestým smyslem a Vyvoleným, takže… (více)

Shyamalan, Smith, Smith a výpravná sci-fi?

Shyamalan, Smith, Smith a výpravná sci-fi?

06.04.2011

Manojovu kariéru může spasit jedině zázrak. Na jeho poslední filmy už se téměř nedá koukat, a když to náhodou někdo udělá, tak spíš pro tu srandu, jak moc špatné jsou. Poslední vládce větru na sebe… (více)

Reklama

Reklama