Reklama

Reklama

Jejich romanci poznamenala válka. Jedinou naději na společnou budoucnost představují milostné dopisy... Americký spisovatel Nicholas Charles Sparks patří mezi nejúspěšnější autory současnosti, na svém kontě má celou řadu mezinárodně úspěšných bestsellerů. Sparks bývá označován za krále romantiky, podle jeho románových předloh už bylo natočeno jedenáct celovečerních filmů. Mezi ty nejoblíbenější patří Vzkaz v láhvi (1999), Zápisník jedné lásky (2004) nebo Milý Johne (2010). Jak název posledního uvedeného titulu napovídá, ústřední motiv představuje milostná korespondence. Ta se stává jedinou formou komunikace mezi členem speciální jednotky americké armády Johnem Tyreem a jeho dívkou Savannah. Společensky nesourodá dvojice se do sebe bláznivě zamiluje během letních prázdnin v Jižní Karolíně. Po ročním odloučení vyplněném vytrvalým dopisováním ale jejich naději na společnou budoucnost naruší teroristické útoky z 11. září 2001. Loajální John se přesouvá na válečnou misi na druhý konec světa, kvůli nejistému vývoji navíc vnímá jako svou povinnost službu znovu prodloužit. Dobrosrdečné Savannah ale život bez jeho blízkosti nedává smysl, proto se jednoho dne rozhodne udělat nejtěžší krok ve svém životě a odesílá poslední dopis, který má představovat definitivní tečku za jejich osudovou láskou. Ústřední milostný pár ztvárnili hvězdní herci Channing Tatum a Amanda Seyfriedová. (Česká televize)

(více)

Recenze (452)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Podobných filmů o lásce dvou lidí, ale nemožnosti být spolu, je už tolik, že nebýt něčeho výjimečného nebo originálního, už skoro nemá smysl na to koukat, pokud se v tom vysloveně někdo nevyžívá. I tento film spadá spíše do průměru nebo podprůměru, ale naštěstí jsou zde aspoň dva sympatičtí herci, především Amanda Seyfried, na kterou se stačí jen dívat a může vám být skoro jedno, jestli hraje nebo nehraje dobře. Plus se mi ještě docela líbil vložený příběh o sběru mincí, i když se nejednalo o hlavní dějovou linii. Aspoň něco tam tak působilo netuctově a to je dobře. ~(3,0)~ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Milý John má v mojich očiach jednu veľkú výhodu. Tatum aj Seyfriedová hrajú pomerne uveriteľné postavy a hrajú ich pomerne prirodzene. Takto nejako sa ich vzťah mohol vyvíjať aj v skutočnosti. Lenže sme vo filme a ten potrebuje nejaký zaujímavejší konflikt. Jeho absenciu Hallstrom nahradzuje kvázi puzzle hrou, keďže sa dej odohráva behom niekoľkých rokov a tak môžeme trochu aj skákať v čase. Bohužiaľ to filmu nijako zvlášť nepomáha. Ďalším dôvodom krčenia pliec je samotný Hallstrom, ktorý posledných pár rokov (s výnimkou Hačika) točí na autopilota a akoby ho ani nezaujímalo, akú látku. Jeho filmy tak strácajú jeho ľahko charakterizovateľný rukopis a stal sa z neho remeselník. Dear John je celkom fajn filmík, ale viac mu svedčí televízia ako plátno a neviem si predstaviť, že by som ho mal celý vydržať v kine. 50%. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

V rámci možnosti znesiteľné... presladené romantické... a tak dalo sa. Menej epické ako kolega "Notebook", možno dokonca menej presladené, avšak z jedného cesta a ešte o niečo slabšie 5/10 ()

oje 

všechny recenze uživatele

Jen a pouze romantická citovka, u které se nemusíte obávat, že nabídne víc než cukrování a lámání srdcí. Ani skutečnost, že Tatum je voják, nenechá nahlédnout do války na víc, než jen pár minut. Zato se ale prostřednictvím jeho postavy můžeme seznámit s dokonalostí samou. Je to tvrďák i citlivka zároveň, zábavný i vážný současně, milý a přesto rebel. Kdyby to slečnám přecijen nestačilo, ovládá rovněž bojová umění, ukáže se v uniformě a třešničkou na dortu je, že se stará o svého nemocného otce. Objektivně musím ale říct, že úplně hrozný to nebylo a i kluk to může přetrpět bez újmy. Výraznější šrámy na filmové duši to ale neudělá ani náhodou. Alternativou romantického příběhu je Zápisník jedné lásky. Alternativa: Notebook. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Začalo to docela zajímavě (až na divně ťapkajícího Tatuma), ale poté to začalo sklouzávat k šedému a nudnému průměru řádně okořeněného prvotřídním patosem. Když si udělám zpětnou reflexi, nejzajímavějším byl zcela jistě Richard Jenkins v roli Johnova otce. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Romantika ve stylu Notebooku, akorát že tady mi absolutně chybí kouzlo nebo aspoň špetka originality. Film jede podle typického mustru. Tatum a Seyfried se zamilují, ale Tatum musí do války. Posílají si láskyplné dopisy, jenže jednoho to brzo přestane bavit. Načež se film protahuje a protahuje až skončí asi tak, jak každý čeká. Herci jsou sice fajn, i když Tatum se opět tváří jako ublížené štěně. Na jedno zhlédnutí to šlo, nicméně nejde o nic, co by zůstalo déle v paměti. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Svatá šnorchlino! Celkem dlouho jsem byl ušetřen takovýchto citově vypjatých pokřivenin a parodií na romantické filmy a stejně tak jsem tušil, že jednou to zas přijde, jako se vrací rýma nebo komáři. Milý Johne je tak předvídatelný a nehorázně tupý, až to skutečně bolí. V jistých chvílích jsem opravdu čekal sitcomový smích, čestné skautské. Tatum, ta krychle s ušima, je absolutní neherec a Amanda Seyfried vypadá, jako by jí někdo vrazil násadu od smetáku do řitního otvoru. Lásce dvou takto poškozených a vyšpulených lidí sice je lehké uvěřit, ale ne okolnostem, jakými se to přihodilo. Protrpěl jsem to peklo až k závěrečným titulkům a zapřísahal se, že tohle dobrovolně už nikdy pouštět nebudu. 30% ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Milý Johne, starosti, které řešíš v tomhle filmu bych chtěl mít. Závidím Ti ten Tvůj pěkný filmový život. Ale taky mě nudí. Neměnil bych. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Romantický film bez nápadu ozvláštněný armádní odbočkou. Na Amandu Seyfried se pěkně kouká, Richard Jenkins dokonce umí hrát, ale jinak nuda, nuda, šeď, šeď... ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Která holka by čekala takovou dobu po víkendovém románku? Která? Spoiluji, když řeknu, že jsem příliš heterosexuální na takový film...? ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Americká verze Líbaš jako bůh. Jen místo smsek jsou zde citovány dopisy. Snímek natočený na jistotu výdělku. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Netvárme sa, že ZÁPISNÍK JEDNEJ LÁSKY bol veľdielo - klišovitá (a pri tom zdrvujúca) romantická záplatka obohatená o citlivú líniu zo starobinca. A tak podobne je to aj tu. Romantika je romantická, rodinná téma a téma autizmu je dojímavá. Tentoraz však škodí fakt, že tu ide aj o Afganistan a americké valstenctvo (čítaj: šírenie slobody). Napriek tomu "to niečo navyše" je pomerne zaujímavo podané a miestami tak trochu rúca zaužívané klišé romantických príbehov. Slabšie ako Notebook, ale nie zase o toľko... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Libor Terš - 27 rolí. Tvůrčí skupina Josefa Petráska a HCE - to je zaručený způsob, jak dorazit umírajícího. V originále bude o dost lepší, i když celkově se asi nezbavíte dojmu, že natočit tenhle film, sledovat tenhle, a dokonce prožívat tenhle film - to (by) byla naprostá zbytečnost. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Hallstromovi kýčovité romance s pokusy o přesah, mám docela rád, protože jsou příjemné na pohled, dobře zahrané a chytré. V případě snímku "Milý Johne" však musím většinu zmíněných přídavných jmen odebrat, protože tentokrát se jedná opravdu jen o kýčovitou a ne moc dobře zahranou romanci, která netrpí na režii, ale hlavně na hlavní představitele, kteří nejsou dobrými herci a jejich postavy jim neuvěříte ani na minutu. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nemám rád vojnové filmy, ani ruské z druhej svetovej, ani tie americké patriotistické. Tu to našťastie nešlo až do umelého pátosu a tak som to prežil aj vďaka Amande Seyfried, ktorá sa do podobných rolí hodí a ktorej to z Tatumom aj sedelo. Ale scenár nepustil a neprial tým, ktorí by očakávali sladký film. Romantického nánosu je tu tak poskromne, vojenského rabovania na Strednom východe tiež, takže sa priestor odovzdáva línii so sympatickým otcom a jeho mincami. Očakával som, že tvorcovia viac citovo pritlačia, ale neprišlo to. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s uživatelem Cejny. Jedná se o velmi hezky natočený příběh o jedné velké lásce. Začátek i konec je našlapaný klišé, ale romantický film bez klišé není romantický film, takže částečně promíjim. Co však nelze prominout je délka, která je na tak jednoduchý příběh příliš velká. Herci hrají sice dobře, ale já nemusím v každé romantice koukat na to nejllepší, co holywood nabízí. Klidně to mohlo zahrát úplně neznámé herecké duo, čímž by film asi pro spoustu diváků kvalitativně stoupl. Tak či onak, je to romantika, holkám se to bude líbit. Já osobně bych tam mohl mít i víc emocí, protože se mnou toho moc nehnulo. 60% ()

mcb 

všechny recenze uživatele

I když stokrát okopírujete jeden koncept, bude pořád stejně tak silný jako minule. Láska na dálku je nevyčerpatelné téma, které dokáže svou jednoduchou premisou vždy vydolovat to pravé emocionální rozpoložení. Milý Johne disponuje sympatickou ústřední dvojicí, chytlavými songy a bezvýchodnou situací a Hallstrom ji jako vždy dokáže přenést na plátno tak hřejivě a nenuceně jako z omalovánky. Ale jedná se o pozitivum, když víceméně ohlodává nejen svou předchozí (a lepší) tvorbu, ale i podobně zaškatulkované filmy, které jsou v podstatě naprosto o tom samém? ()

Reklama

Reklama