Reklama

Reklama

Ryan Bingham pracuje pro kariérní přechodové poradenství se sídlem v Omaze, jehož specializací je podnikový downsizing. Jinými slovy – propouštění lidí. Ryan létá po celých Spojených státech přes tři sta dvacet dní v roce a létání je podle jeho názoru nejlepší část jeho práce. Snaží se stát členem exkluzivního klubu častých letců, ke kterému potřebuje nashromáždit určitý počet letových mil. Zároveň se vyžívá v přednášení motivačních projevů o tom, jak si ulehčit život o fyzickou i emoční zátěž. Sám v tento způsob života věří, žije jen se svým příručním zavazadlem, se svým bytem má společné jen jméno na smlouvě, není si blízký se svou rodinou a nemá ani žádnou jinou blízkou osobou. Jeho život se ale obrátí vzhůru nohama, když jeho společnost najme Natalii Keenrovou, mladou ambiciózní ženu, která firmě doporučí, aby přešla k propouštění lidí „online“. Ryan věří, že Natalie tak docela nechápe, jaké to je někoho propustit z mnohaleté práce. Jejich šéf tak navrhne, aby Ryan a Natalie vyrazili na další pracovní cestu spolu. Ryana k přesvědčení Natalie vedou i osobní záměry, protože při svých pracovních cestách se stýká s Alex, která stejně jako on oceňuje elitní status jejich leteckého klubu. (Viacom)

(více)

Diskuze

lukasK1995

lukasK1995 (hodnocení, recenze)

Ja by som tomu dal skôr 3*ale zato že mal scenárista gule a nebol z toho klasicky happyend si to tu 4zasluzi 😁

ondrin

ondrin (hodnocení, recenze)

Kolik inteligetních komedií vzniká? Tato je jedna z mála, je to vybraný pokrm vedle něhož se ostatní krčí jako jednohubky vedle královské pečeně. Skvěle vypointované!

Kass

Kass (hodnocení, recenze)

Z těchto čecháčkovských překladů mě chytá husina... když už si ten název distributor vycucá z prstu, tak proč nepoužije spisovné "Létám v tom"??

lucifer66

lucifer66 (hodnocení, recenze)

dajte si vsetky svoje veci do rupsaka... vsetko vsetko vsetko... a dajte si to na plecia... no... a mozete ist? ... (je to namahave byt slobodny... co? ;))

Gmisiycs

Gmisiycs (hodnocení, recenze)

Neuvěřitelný film. Roky nebylo natočeno nic, co by mne dojalo. Po neskutečně dlouhé době dávám 5*. Už jsem si myslel, že tato chvíle snad ani nepřijde. Děkuji tvůrcům za příběh, který podle popisu patří do odpadu, ale co z toho banálního příběhu bylo vytvořeno... Neskutečné, neuvěřitelné, hodno shlédnutí!

Hydr0gen

Hydr0gen (hodnocení, recenze)

Tak se po delší době podívám na profil tohohle filmu a...78%? Děláte si p***l???

Freemantle

Freemantle (hodnocení, recenze)

Jo, Avatar je svým způsobem někde úplně jinde. Je to jistě zajímavý počin, který se ovšem už na hony vzdálil tomu, co je film jako takový. Hru počítačových grafických programů a efektů už bohužel nepovažuji za film...

Ryan97

Ryan97 (hodnocení, recenze)

Já bych Avatara na Oscara neviděl ani náhodou a důvod je prostý .. Ten film totiž jako akční sci-fi pohádka nemá konkurenci, ale pokud ho beru jako film, který aspiruje na cenu jako je Oscar - který by pořád měl být udílen hlavně za kvalitu zápletky, nikoli za kvalitu vizuálního pojetí - tak ten film už drhne a to docela dost .. Hurt Locker možná není lepší film než Avatar, ale na cenu jako Oscar se hodí mnohem líp .. Tak, či onak, po shlédnutí Up In The Air jsem si udělal jasno, kdo měl dostat Oscara, páč tolik úvah o životě v jednom filmu najednou jsem snad ještě nezažil .. A scénář zatím z toho, co jsem z loňských filmů viděl, nemá konkurenci .. =)

Freemantle

Freemantle (hodnocení, recenze)

Souhlas, The Hurt Locker bych na Oscara vůbec neviděl, spíš jsem čekal Avatar nebo lépe Up in the Air. Inu, co už...?

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Ryan97: taky si myslim, Reitman nedokaze natocit spatny film a tohle urcite nebyla vyjimka potvrzujici pravidlo :-D

Ryan97

Ryan97 (hodnocení, recenze)

TOHLE mělo dostat Oscara, je to lepší jak Hurt Locker a Avatar dohromady! .. =)

Gortyna

Gortyna (hodnocení, recenze)

Ale vždyť to byly jen tuctové bezduché žvásty lidí s krásně vyčištěnými zuby a perfektně uvázanými kravatami. Pustá vykalkulovaná komerce, vůbec nerozumím osmdesátiprocentnímu hodnocení.

 (hodnocení, recenze)

Velmi dospelé, inteligentné, na Americkú Krásu to u mna nemá ale nesie to velmi podobnú filozofiu co je plus. Podla mna výborný film. Jason Reitman sa týmto dostal hore.

Revoc

Revoc (hodnocení, recenze)

Film, který se točí kolem současných problémů, nutí zamyslet se. Vtáhne a dvě hodiny nepustí. Reitman po "tabákovém průmyslu" a "těhotenství v mládí" naservíroval další zajímavý film, tentokrát o tom, že každý potřebuje místo kam se může vrátit, nějaké útočiště,povídat o tom celém by bylo na dlouho... Jeden z nejlepších filmů co jsem v poslední době, točící se kolem Cameronova Avatara, viděl.

Jincom

Jincom (hodnocení, recenze)

Po dlouhé době americký film, který člověka nutí k zamyšlení nad tím, jaké hodnoty jsou pro nás v dnešní době důležité...

EdaS

EdaS (hodnocení, recenze)

na product placement jsem alergický, ale tady to být muselo. hilton i hertz ty postavy definují.

KuZd

KuZd (hodnocení, recenze)

ale prece v kazdem druhem zaberu byl Hilton, minibus Hiltonu, hlavni hrdinove sedeli v luxusnim pokoji v zupanu s logem Hilton... potom reklama na Hertz atp. atp... rozhodne se nejednalo jedno jedine jmenovani.

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

Ale to je přece nesmysl. v Up In The Air žádný nevkusný product placement není. Když někdo srovnává dva hotely, tak je prostě musí jmenovat, na tom není nic rušivého. Ten film je zasazený v konkrétní době v konkrétních reáliích.

KuZd

KuZd (hodnocení, recenze)

tak ja proti Product placementu nemam temer nic. A vim, ze u na se resi PS zakon regulujici toto tema... nicmene je na filmarskem umu (a samozrejme dohode se zadavatelem), aby ten Product placement udelal snad nejak vkusne a zaroven aby tedy splnoval reklamni ucel... a k tem Bondovkam - ano to je ucebnicovy priklad Product placementu, kazdopane uz i tam mi prisel product placement lepe zakomponovan, nez zde. Zde to bylo vylozene tak rvave az nevkusne.

CheGuevara

CheGuevara (hodnocení, recenze)

Na druhou stranu už nebudeme vídat trapné přelepování a rozmazávání značek na oblečení hostů a u dalších případů. Taky už neuslyšíme: "Koupil jsem si mobil. Ale značku říct nemůžu, že? To by byla reklama."

Phoenix999

Phoenix999 (hodnocení, recenze)

Velmi suché, velmi komerční,velmi americké, přímo nepodařené. Příběh o americké krizi, kdy přicházejí o místo tisíce dobrých a slušných lidí, ale jsou peníze na lítající vyhazovače.., přímo neuvěřitelné. A co byto bylo za americký film, bez ódy na rodinu..bez ní nejsme nic. Film o ničem. Těžké, převeliké zklamání.

KuZd

KuZd (hodnocení, recenze)

teda fakt nechapu, cim koho tenhle film zaujal na hodnoceni 82%... no, otazka vkusu.. ale co me na fimu vadilo hodne byl ten nesetrne zvoleny Product Placement...je to vsude, ale zde to bylo az nechutny... Hilton, Hertz, atp. atp... clovek se uz prestal pak soustredit na film, ale na hledani znacek, ktere na tenhle film prispely nejakym dolarem.

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Byla to nuda. Clooneyho nesnáším, ale chtěl jsem mu dát šanci. Z nabídky v kině jsem viděl skoro vše, tak jsem to tedy zkusil a byl to průser. Hotová katastrofa. Průměr jak vyšitý. 3* a to mě svrbí ruka na 2.

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

tak konecne sem se k filmecku dostal a musim rict jedine - absolutne me dostal. Clooney se pro tuto roli narodil, Farmiga i Kendrick jsou skvele a uz dlouho me film nezahral tak jako dnes vecer... nejednou sem se prichytil, ze se mi na tvari objevuje priblbly spokojeny usmev, hlavne v scenach, ktere jsou pokryty skvelym soundtrackem. cameo Zacka Gal... potesilo

durina

durina (hodnocení, recenze)

eeriness- byla jsem v kině a scénka s plechovkou byla přeložena hrozně i v titulcích. Pointa se úplně stratila. Mě by také utekla, ale miláček mi dvojsmysl vysvětlil. Nechcete rakovinu pane? Film od Reitmana mě nesklamal a splnil co jsem od ukázek čekala. Anna Kendrick mě příjemě překvapila. Jak říká můj oblíbený autor, je dobré sedět na správné straně stolu. Je lepší být zaměstnavatel než zaměstnanec. Clooney si oscara určitě zaslouží.

moviefilm

moviefilm (hodnocení, recenze)

silolampa:Ja som neodcudzoval. Mňa len mierna naštvalo, keď si film odsúdil len kvôli zaškatuľkovaniu. Ja napr. po istých zlých skúsenostiach väčšinou profil filmu tu, na csfd predtým, ako si ho pozriem, nepozerám. Je to tak lepšie a vyhneš sa tak zbytočnému sklamaniu z dobrého a tiež nebudeš určite nijako ovplyvnený inými názormi...!

eeriness

eeriness (hodnocení, recenze)

Trochu se bojím pustit českou verzi, přeci jen.. strachuji se toho, jak byly přeloženy některé situace, například ta s plechovkou v letadle.. :)

siloalampa

siloalampa (hodnocení, recenze)

Pozrel som si tvoj profil, v ktorom máš medzi obľúbenými filmami napr. aj "Život je krásny". Takisto mám ten film veľmi rád a myslím, že spojenie komédia a dráma sa k nemu hodí...Nuž a napriek tomu som sa pri ňom po zemi neváľal, ani som si nemusel dať sveter do prania. Zato, že sa mi tento film až tak nepáčil sa predsa ešte nemusíme odsudzovať, radšej riešme veci diplomaticky...

moviefilm

moviefilm (hodnocení, recenze)

pololampa:Komédia neznamená, že sa od smiechu musíš váľať na zemi a dráma neznamená, že od plaču máš premočný sveter!!!!!!!!!!!

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

O čem přesně to mluvil Clooney při první sekání s Vera Farmiga na baru? Letadlo, zafáčované ruce...

siloalampa

siloalampa (hodnocení, recenze)

Pod pojmom dráma si predstavujem dramatickosť a tá by mala zväčša diváka dojať, alebo prinajmenšom prinútiť zamyslieť sa...A komédia? :) Pardon, ale tak to určite nie. Zbožňujem komédie cez francúzsky humor, woodyho allena, chápem akékoľvek európske komédie, české od tých 30. až po súčasné roky, sem tam ma rozosmeje aj Amerika, ale každé ráno nájdem viac humoru ako v tejto "komédii" v zrkadle... Stále je tam 60% a ***, len to spojenie komédia/dráma a tomu vysokému hodnoteniu nejak nerozumiem...

Joannka

Joannka (hodnocení, recenze)

Zajímavá film, ale zas tolik mě nezaujal.. nadprůměr řekla bych

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

sakra uz si na tohle dilko musim najit cas, ne a ne se k nemu dopracovat, misto toho jen cumim jak blby na prispevky tady.. :-))

KuZd

KuZd (hodnocení, recenze)

taky nechapu, proc okolo toho filmu je takovy povyk. Prumernejsi snimek snad ani neslo vytvorit...

swe

swe (hodnocení, recenze)

asi jsem natvrdlý, ale mohl by mi někdo sdělit, čím je tohle dílo nadčasové? :)

swed

swed (hodnocení, recenze)

Ach jo, už mě nebaví přehodnocovat svoji TOP1 za rok 2009. Fakt díky, Reitmane ;)

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

Shut up!
-------------
První polovina filmu mě fakt nijak zvlášť neoslovila a upřímně jsem se lehce zhrozil, když jsem zjistil, že jsem teprve v půlce. A od té doby se tam konečně začal zjevovat příběh - to, co jsem od filmu čekal. Ano, je to lidské drama, ano, je tam vskutku kopa sentimentu (někdo řekne sentimentálního patosu), ale výsledný pocit z filmu kladný. Bohužel si ale nemyslím, že bych si z toho filmu za pár týdnů pamatoval něco víc. Rozhodoval jsem se tak mezi 3 a 4 hvězdičkami, nakonec 3,5, což tady není, takže 3. A nemyslím tím nic špatného. Třeba, až to uvidím později znovu a třeba ne sám, hodnocení zase upravím - ovšem jedině výš, níž ani omylem :)
Ještě jsem chtěl zkritizovat ten patos rozhovorů na konci, než jsem si přečetl, že se jedná o skutečné "recently fired". I tak bych se bez toho asi obešel.

CheGuevara

CheGuevara (hodnocení, recenze)

Tsunami_X: Propána krále. Jakýpak hodnocení? Copak nejde poznat z té tuny příspěvků, o co mi vlastně jde? O procenta na CSFD asi těžko. Ale to máte jedno, hlavně že se sejdeme v kině ;).

Tsunami_X

Tsunami_X (hodnocení, recenze)

CheGuevara: Já jsem nic nečekal. A už přestaň brečet jenom proto, že máš k nějakýmu filmu osobní sympatie. Až se to propadne v hodnocení, a to se stane protože ten film je určitě 25+ a ještě vyžaduje nějaké životní zkušenosti, tak budeš dělat co?

Satan

Satan (hodnocení, recenze)

Já jdu do kina určitě. Jenom jsem prostě nevydržel čekat.

CheGuevara

CheGuevara (hodnocení, recenze)

H34D: Čímž bych naši dabatu a rozpravu nad chozením do kina uzavřel.
PS: Lítám v tom by se v ČR mohlo přiblížit i úspěchu Milionáře. Počítám s kladnými recenzemi, oscarovým haló a navrch Clooney. Bonton to má dobře spočítané.

H34D

H34D (hodnocení, recenze)

CheGuevara: Já si taky přeju, aby Lítám v tom zarobilo co nejvíc, už jen proto, aby se ukázalo, že se vyplatí točit i lidská dramata a myšlenkově/psychologicky propracované filmy, nejen blýštivé blockbustery...

CheGuevara

CheGuevara (hodnocení, recenze)

H34D: Chápu, že se dostáváme do dvojí debaty. Jen bych dodal, že na své oblíbené filmy si rád zajdu do kina. Beru to jako adekvátní tečku po tom všem čekání (první info, obsazení, plakát, trailer, recenze apod.). Prostě kino řadím k správnému fanouškovství. Ale toto mé staromilské povzdechnutí o tradičním pojetí kina tedy nechme stranou. Samozřejmě že budu rád, když takový film v naší distribuci zadělá, co možná nejvíc. A v tvé situaci bych se nezachoval jinak. Ještě beru, že jsou někteří nedočkaví. Ale místo toho, aby si zašli do kina za barákem (v době multiplexů to není nic těžkého), tak jsou líní a stáhnou z netu. To mi fakt nepřipadá košér. Ani k filmům, ani k tvůrcům natož k distributorům.

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Karlík a továrna na mrtvoly

Karlík a továrna na mrtvoly

17.09.2012

Rozhodnutí čím dál úspěšnější kabelové stanice A&E (letos masivně zabodovala westernovou detektivkou Longmire) natočit seriálový prequel k slavnému Hitchcockovu Psychu zpočátku neznělo jako… (více)

Vera Farmiga v kovbojce

Vera Farmiga v kovbojce

18.04.2010

Byla oslňující v Lítám v tom (za které získala nominaci na Oscara) a snad ještě víc v hororu Orphan. V dalším filmu si pořádně zastřílí. Půjde totiž o nezávisle financovaný western A Thousand Guns, v… (více)

Mezinárodní filmový festival Cinema Mundi

Mezinárodní filmový festival Cinema Mundi

08.02.2010

Město Brno a Jihomoravský kraj budou mít konečně velký filmový festival. Cinema Mundi 2010 se uskuteční 24. 2. – 3. 3. 2010 v Palace Cinemas Velký Špalíček. Přichází nejen s unikátní dramaturgií, ale… (více)

Reklama

Reklama