Reklama

Reklama

Dorian Gray

Trailer

Lidé se odjakživa bojí stárnutí, ovšem někteří více. Představte si, že byste si navždy mohli zachovat krásnou mladou tvář a místo vás by stárnul váš portrét. Jak tento proces ovlivní lidskou duši a charakter? Příběh Doriana Graye byl již mnohokrát z filmován a stal se legendou. Dorian Gray byl mladý anglický aristokrat, kterému v životě nic nechybělo. Měl hezkou tvář, peníze a věděl, jak na ženy. Jenže se bál stárnutí. Až jednoho dne si nechává udělat portrét a vysloví tajné přání - chce aby za něj stárnul jeho obraz. A přání se splní. Dorianu Grayovi zůstává tvář nevinného mladíka, zatímco obraz nese stopy času i všech hříchů a zločinů, kterých se dopustil. Ale žádné tajemství se nedá udržet navždy a minulost ho po letech dohání v podobě Hallwarda i bratra dívky, jejíž smrt kdysi způsobil... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (466)

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Dorian Gray má problém - je věčně mladý, ale duši mu trhá na kusy samotný ďábel ve formě obrazu. Já mám také problém - Doriana Graye. Ač jsem četl předlohu, tak se ve filmu ztrácím, nechápu samo účelově intelektuální dialogy či nutnost natočit grandiózní finále v "hollywoodském" stylu. Z Wildeovy knižní klasiky zbyl jen přebal a základní kostra děje, zbytek budiž překopán a pozměněn, aby vyhovoval nárokům konzumního diváka. A právě proto snímek nezachrání ani vynikající obsazení a místy opravdu nervy drásající atmosféra. Vidět, užít a zapomenout.. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ze zacatku se nic moc nedeje a ani me to nebralo, ale jakmile se Dorian po namalovani obrazu "zkazi" tak to zacne bejt aspon docela zabavny. Pozdejs jeste film prida nejaky ty hororovy prvky, ale nejaka strasidelna atmosfera se i pres tech par zabiti bohuzel nekona. Konec uz je pak zase trochu otravnej a zbytecne natahovanej, ale tady sem tam ta hororva atmosfera probleskne. Co se tyce hercu, Barnes ukazuje, ze neni jen ta pekna drzka Kaspian, ale umi i docela slusne hrat, i kdyz o tridu ho prehrava paradni Firth. Po vsech smerech prumer a prumer je za 3*. ()

Reklama

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Literární Dorian Gray Oscara Wildea je dílo s obrovským potenciálem pro zfilmování, avšak hned v úvodu musím podotknout, že jeho nejnovější filmová adaptace ho využila maximálně tak z poloviny. Všechna ta opojná dekadence, kterou námět sliboval, je bohužel utopena ve finančně podvyživené vizualizaci na hranici televizní inscenace a nespočetněkrát se mi při sledování filmu drala na mysl úvaha o tom, jak skvěle by ten film mohl vypadat, kdyby se ho chopil můj oblíbený Tim Burton. Takhle jsem se dočkal pouze sterilní rutiny, přičemž výjevy, které potěšily mé oko, by se daly spočítat na prstech jedné ruky. Ne že by film vypadal odpudivě, to ne, avšak nic výrazněji opojného od něho rozhodně nečekejte. Kromě tradičně výtečného Colina Firtha filmový Dorian Gray postrádá i výraznější herecké osazenstvo a vzhledem k ústřední dramatické premise nemohu pochválit ani práci scénáristů – jednoduše řečeno se z této adaptace dalo vytřískat o mnoho více, a to jak po stránce audiovizuální, tak i z hlediska vyprávění. 50% ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Asi bych i tusil o co reziser usiloval, ac toho dosahl tak napul. 'Opijejici' atmosferu, fajn nedobovou hudbu, i jeden dva dobre herecke vykony do filmu dostal, osudovost a silne momenty temer vubec. Ke vsemu mu kameraman vsechno pokazil levnym tv-stylem, kdy i ta spina vypada navonene. Presto musim film ocenit. V mnoha smerech je krasne cynicky a podvratny. __ Knihu jsem necetl a v nahledu na film to dela asi jen plus. Budis trochu nepravem 4 hvezda za story, z ktere jsem znal jen nejzakladnejsi myslenku. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

To byly krásné časy, když jsem v ca 11 letech počal zkoumat rodičovskou knihovnu a objevovat v ní třeba povídky E.A.Poea, příběhy Sherlocka Holmese, detektivky Agathy Christie... a třeba i knihu povídek Oscara Wildea, která nesla název Cantervillské strašidlo a jiné prózy. Obraz Doriana Graye se mi tehdy zalíbil hned napoprvé a vryl se mi dobře do paměti, takže jsem byl netrpělivě zvědavý, jak dopadne jeho současné filmové zpracování. A věru nejsem vůbec zklamaný, naopak. Má přitažlivou dekadentní atmosféru mé oblíbené epochy "fin de siécle", slušné herce, hezkou výpravu, a i když je film možná trochu zbytečně dlouhý a knižní předlohy se nedrží úplně věrně, nenudil jsem se a líbil se mi. Určitě víc, než tématicky trochu podobný The Raven s Johnem Cusackem. ()

Galerie (344)

Zajímavosti (10)

  • Film sa začal natáčať v lete roku 2008 v Ealing Studios a mestských častiach Londýna, dokončený bol v októbri. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama