Reklama

Reklama

Dorian Gray

Trailer

Lidé se odjakživa bojí stárnutí, ovšem někteří více. Představte si, že byste si navždy mohli zachovat krásnou mladou tvář a místo vás by stárnul váš portrét. Jak tento proces ovlivní lidskou duši a charakter? Příběh Doriana Graye byl již mnohokrát z filmován a stal se legendou. Dorian Gray byl mladý anglický aristokrat, kterému v životě nic nechybělo. Měl hezkou tvář, peníze a věděl, jak na ženy. Jenže se bál stárnutí. Až jednoho dne si nechává udělat portrét a vysloví tajné přání - chce aby za něj stárnul jeho obraz. A přání se splní. Dorianu Grayovi zůstává tvář nevinného mladíka, zatímco obraz nese stopy času i všech hříchů a zločinů, kterých se dopustil. Ale žádné tajemství se nedá udržet navždy a minulost ho po letech dohání v podobě Hallwarda i bratra dívky, jejíž smrt kdysi způsobil... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (466)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Po těch krvácích a potoků krve, je to zajímavá změna. Starý Londýn je opravdu ponurý a děsivý. Všude špína, na každém rohu kurva a zloději. Brrrr, nechtěl bych žít v té době. Mladý Dorian zaprodá svou duši obrazu. Jeho duše v obrazu stárne a on je stále mladý. A tak si užívá života. Grupáče s ženami, s muži, prostě ojede vše, co se mu připlete do cesty :-) K tomu chlast a opiové mejdánky. Všichni kolem něj stárnou a on má stále 20 let. Odjede a po delší době se vrací. Mladé kurvy jsou už babičky, přátelé staří páprdové a Dorian je stále mladý. A já mu závidím. Okamžitě bych zaprodal svou duši, abych měl stále 20 let. Jenže kolem Doriana jsou závistiví lidé (asi původem z Čech :-)) a ti mu jeho mládí nepřejí.... Za dobře natočený film dávám 50%. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Příběh o tom, jak se člověk může štítit odrazu vlastní duše. Nebo taky o tom, jak to může dopadnout, když se naše chování nereflektuje v nás, ale v něčem / někom jiném. To vše navíc ve dvou osách; té hlavní, kde Dorianův příběh zachycuje známý obraz, a i té vedlejší, kde si lord Henry "vychová" společníka, jakým je on sám, než mu dojde, že Dorian ve své nelítosti zašel ještě dál. Tyto dva paralelní příběhy pak zabaleny do látky ala příběh napsaný Oscarem Wildem, který se ale kvůli snaze zavděčit se divákovi s předlohou v mnoha momentech rozchází (kdo viděl Othella, ví, že to pro Parkera není zas tak netradiční). Nicméně vizuálně je to hezké a obrazy a Colina Firtha ja ráda. ()

Reklama

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. Podle traileru jsem čekal atmosférickou pecku s výtečnou hudbou, ale nenechte se zmást. Film je úplně jiný a mnohem horší. Výprava a kamera je pěkná, ale hudba je narozdíl od zminovaného traileru hodně nevýrazná. A málo klasiky. Celé mi to navíc připadalo podané tak nějak zkratkovitě a mám pocit že pozornost se věnovala jiným věcem než by měla. Například období snad 30 let, kdy byl Dorian pryč, trvalo na plátně asi dvě minuty a vlastně jsme se vůbec nedověděli kde byl a co dělal. A najednou hup a po Londýně jezdí místo drožek auta. Nebo naprosto zbytečná vsuvka s bratrem Jimem, kterého nakonec naprosto směšně srazí vlak, který byl asi na elektrický pohon, protože jel naprosto neslyšně. Ano, film měl i silné místa, především v první půlce. Naopak konec mě nadobro přesvědčil o tom, že na čtyři hvězdy to nemá. Ke cti režiséra musím přičíst, že bylo opravdu vidět, že se hodně snažil, ale na víc asi nemá. Škoda. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Zajímavý začátek - zhmotnění se obličeje, nůž, krev, molo a pěkná hudba, dodá snímku ponuré prostředí. CITÁT - O rok dříve........... Zajímavé jsou i dialogy. Zvláště ty mezi třema hlavníma aktérama. Dorian, Henry a malíř Basil mezi sebou rozpoutávají břitké rozhovory, které je zajímavé sledovat. CITÁT - V Anglii toužím změnit jen jedno - počasí.......... Vžijeme - li se do ponuré postavy Doriana Graye, zjistíme, že příběh se táhne v heslu sex, drogy a alkohol, přidejte ještě tamní novinku - cigarety a máme všech pět pohromadě. Hledáte tu pátou ? No tou je přece smrt. CITÁT - Máte tady gin ?......... Vše se začíná stupňovat. Sex je tvrdší, alkohol také, drogy zabírají a smrt je už kousek. CITÁT - Hranice neexistují.......... Jak zlověstné. A kdo ví, jak vůbec vypadá původní obraz Doriana Graye ( Ben Barnes ), který nakreslil malíř Basil ( Ben Chaplin ) a který by tak rád viděl přítel Henry ( Colin Firth )? CITÁT - Jsem Bůh.......... Drogy, sex, alkohol, utrpení i rozkoš a ...smrt. Natočeno podle novely "The Picture of Dorian Grey", kterou napsal Oscar Wilde. ()

Skrk 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se těšil už delší dobu a čekal jsem vynikající film, který skvěle přenese Wildeovo mistrovské dílo na plátno. Jelikož to režíruje Oliver Parker (kterému se tak skvěle povedlo natočit další Wildeovo dílo "Jak je důležité míti Filipa"), film se povede. - Řekl jsem si naivně. Bohužel jsem se zmýlil. Hůř se to natočit nedalo: Vymýšlí si jen co se dá. Tím myslím, že z Doriana udělali "kurevníka", homosexuála (v knize to rozhodně nebylo tak okatý); nové postavy a např. nalezení Basilova těla WTF?). Kromě parádní atmosféry je bohužel film příšerně nudný - měl jsem co dělat, abych vůbec vydržel. Téměř konec (metro) a závěr bylo snad to nejhorší ve filmu. Oscar Wilde se musí obracet v hrobě! P.S. -> Ben Barnes je dřevo a Colin Firth v roli Henryho příšerně nesympatický. Ovšem má to i své světlejší stránky a tou je dokonalá atmosféra doby, kterou jsem si představoval. Takže alespoň něco. ()

Galerie (344)

Zajímavosti (10)

  • Dorian Gray (Ben Barnes) hrá v scéne s klavírom jazzovú pieseň "The Crave" od Jelly Roll Mortona, ktorá bola prvýkrát nahraná v roku 1939 aj napriek tomu, že dej filmu sa odohráva okolo roku 1880. (mips_)

Reklama

Reklama