Reklama

Reklama

Rok 1945. V Norsku v okolí Oksfjordu trvá už několik let německá okupace. Obyvatelé, kteří jsou nacisty mučeni, se rozhodnou s nimi krvavě vypořádat. Vyzbrojeni takzvaně co dům dal, vyrazí na Němce. Jedině skupince pod vedením poručíka Herzoga se podaří utéct do hor, kde je však přemůže krutý mráz. O mnoho let později se na toto stejné místo dostaví skupinka osmi studentů medicíny… (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (688)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Hodinu děsnej vopruz, při němž jsem z nudy ani ne po půl hodině začala listovat jedním o dost zábavnějším filmovým časopisem, aby mi to alespoň trochu utíkalo. Posledních dvacet minut docela zábavná zombie řezničinka o pár hláškách, která to celé pozvedla alespoň na dvě hvězdy. Připadalo mi, že se Norové snaží napodobit styl britských komediálních hororů, ačkoli si s tím zřejmě pořádně nevěděli rady, protože takovým kouskům jako Soumrak mrtvých, Izolace, nebo Doghouse tahle pičovinka nesahá ani po slepé střevo. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

MOVIE: „Dle GPSky to měla být k lunaparku zkratka, však místo kolotočů prdele, vnitřnosti a jatka. Než pak stihl rozšlapat přístroj v návalu hněvu, vykonal bungee na svém tlustém střevu“ aneb krvavý steak na sněhu bez oblohy a spousta mražených nacistů k tomu. Až mi z toho byla zima člověče. O svébytném kouzle a chladné osobitosti severské kinematografie kolují zvěsti už nějaký čas. Skandinávie expanduje do všech žánrů a tentokrát vystrčila omrzlý půlky směr stoosmdesátihektolitrový gore shit. Nutno podotknout, že nemálo šmrncovní! Tommy Wirkola určitě nezapře inspiraci v Jacksonově nenapodobitelné klasice Braindead (1992) , kterou přetváří v obdobně bizarní, lokálně podchlazenou řež za zvuků podladěných kytar, vyřvávaných textů v norštině s malebnou kulisou půvabných severských hor a fjordů za zády. Kde jste vy zbabělý svině? Bojíte se vyjít na přímý světlo? Kurva nebylo to příliš? Myslíš, že je to nasralo?“ Jako horor úsměvné s pár příjemně atmosférickými momenty a dvěmi, třemi lekačkami. Jako nekompromisní úlet účinné, bláznivé, zapamatovatelné a do jisté míry originální. Jako nadšenecké béčko slušně odvedené, svižně nasnímané, maskérsky kvalitní a i přes velký počet klišé do budoucna jistě vyhledávaný kousek v dvd sbírkách. Pokud k Død snø přistoupíte s tou správnou porcí nadhledu a nebudete se ho snažit příliš srovnávat či řešit, pobavíte se. Pokud nadhled nevlastníte, zkuste dobře vychlazenou sedmičku finské vodky, třeba se dostaví. MUSIC: Hudba je tu jako přesně padnoucí frak. Energický, dynamický mix metalu, severského rocku i akustiky, svižné soudobé elektroniky a pitoreskní úvodní motiv k tomu. Christin Wibe namixoval k danému tématu přesně to, co ho nebrzdí a s čím příběh (nebo snad „příběh“) funguje. RATING: atmosféra: 7/10, realizace: 7/10, originalita: 8/10, obsazení: 6/10, hudba: 7/10, vizuál: 7/10 [final rate: 80%] ()

Reklama

666teen 

všechny recenze uživatele

Sahat nemrtvým národním socialistům na zlatý poklad je jasná vstupenka do masomlejna. Někteří lidé si ovšem nedají říct a tak se prázdninová idylka na sněhu zvrhne v zasněženou mutaci několika starších vyvražďovacích klasik (Modří už vědí). Motorovka, brokovnice, sekera a nově i srp a kladivo. To vše namícháno s láskou k předlohám a záblesky černočerného humoru. Norway, fucking Norway. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tak samozřejmě nejde přehlédnout že pro mě neznámý Tommy Wirkola ulítává na Raimim a Jaksonovi. Ta inspirace Evil Dead a Braindead je dobře čitelná. Právě fanouškům těchto hororových komedií je určen i počin Dead Snow. Akční závěr se změní v jednu velkou řežbu a nakonec nás čeká i jedno nečekané odhalení :) 70% ()

Radko 

všechny recenze uživatele

"Heil Hitler!" síce vo filme neodznie, no oddaní priaznivci tohto pozdravu šarapatia v nórskych horách aj dnes. Ich životnému štýlu uvoľnená študentská zábava na chate v horách plná alkoholu a vášní veľmi nevonia. A tak povyliezajú spod večne zmrznutej zeme a spôsobia menšie rošambo. Miestami vtipné, s vydarenými, krvou podliatymi tvárami esesákov. Ale - a vtom úplne súhlasím s MIMICom - bez akejkoľvek známky napätia, hrôzy (okrem jednej ľakačky). Na riadny horor slabota, na komédiu tiež, a ako insiderská záležitosť plná odkazov z rôznych ikon žánru to bolo len polovičaté. Pár perál by sa našlo, ale pod vrstvou šedivého snehu sa zalesknú len občas. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • „Pre mňa existujú dva typy zombie filmov. Staromódne, kde sú zobmie vytvorení z kliatby, a nové, kde vznikli kvôli vírusom a moru," povedal Tommy Wirkola. (Greenpeacak)
  • Režisér filmu, Tommy Wirkola, si ve filmu zahrál malou roli. Jednu ze zombie. (ČSFD)
  • Film se natáčel na Altě ve Finnmarku a na Malselvu v Tromsu v Norsku. (rafix)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Smrt čeká na Jeníčka a Mařenku

Smrt čeká na Jeníčka a Mařenku

11.09.2010

Jeremy Renner teď bude hrát ve všem. Ve čtvrté Mission: Impossible, v dobovém thrilleru The Raven, v komiksových The Avengers i v dramatu Paula Thomase Andersona The Master. A to zdaleka není všechno… (více)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (více)

Reklama

Reklama