Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film o drsném životě na střední škole Suzuran sleduje jednu životní epizodu madého Genji, který nastoupil na nejtvrdší japonskou střední školu proto, aby dokázal otci, že na to má, a že po něm bude moci převzít vedení klanu Ryuseikai. Nejdřív ale musí porazit zdejšího favorita Tamaa Serizawu. V tom mu pomáhá nejneúspěšnější absolvent Suzuranu Ken Katagiri svými radami. (Draugen)

(více)

Recenze (89)

prome 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem nečekal. Úplně mě to přišpendlilo k obrazovce. Vychutnával jsem si tenhle akční nářez od začátku až dokonce. Má to snad vše, co od takových filmů očekávám. Od parádní atmosféry, kterou podporuje ještě výborná hudba, která má šťávu a říz, přes zběsilé souboje až po herecké obsazení. A ten závěr. Ten mě opravdu navnadil na druhý díl a to čekání na něj bude opravdu dlouhé. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Drsné a zaujímavé. Ale vzťahovo nedostačujúce a okrem finále v rámci postupne budovaného napätia pre mňa aj nefunkčné. Pričom začiatok, ktorý bol značne odľahčený pôsobil veľmi osviežujúco. Po pol hodine sa to zvrtlo na ťažkú drámu a postupne som tomu prestával veriť. Na to ako som mal Miikeho rád mám pocit, že je strašne nesúrodý. Strašne povrchný a strašne pozlátkový. Ale bez presahu. Filozofia na ktorej mal byť postavený príbeh sa objaví v posledných 2 minútach a pôsobí strašne samoúčelne. Pri Ichi the Killer bolo aspoň to nepríjemné násilie. Tu je to také tancovanie v blate. Priemer. Ale už sa k tomu asi nikdy nevrátim. ()

Pishin 

všechny recenze uživatele

Banda vystailovanych typku souperi o post ''king of the hill'' na nejtvrdsi stredni skole kde jedinym dorozumivacim prostredkem jsou tvrde pesti a par pesaku v zaloze. Velice se tesim na druhy dil. 80% ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Miike dokázal přetavit bandu šklebících se japonnců, hromady rvačkového patosu a přepálenou minutáž v něco co chytne a nepustí. Kdo nebude nadšen bude minimálně pobaven...A kdo nebude(náhodou)ani pobaven, bude aspoň vědět, že právě viděl jedny z nejlépe natočených rvaček v historii filmu. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Takashiho nemám moc v oblibě, ale tohle mi přišlo jako od někoho úplně jiného a daleko daleko lepší. Jde o boj studentů o ovládnutí nejdrsnější školy. Ovládnutí ne pilným studiem umění a skvělými výsledky v matematice, ale v boji na blízko. Scénář je jednoduchý, ale v pohodě to stačí. Na tohle se asi budu snažit lákat lidi, co se z nějakých důvodů bojí asijských filmů. Není to tak umělecké, je to nabité akcí a spád to má taky výborný. Nebude hrozit, že by si někdo pletl herce, protože každý má jiný účes, zuby nebo dokonce masku přes ústa. V těchto parametrech se to daleko víc podobá současným blockbusterům, jen je to víc kompaktní. No a taky bych to odhadl na 15+, což mají lidi radši. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

A zase ten Takashi Miike. Jak on dokáže natočit některé cool scény, za to by se nestyděl nikdo. Jeho závěrečný souboj je nadupaný, a to jak stylizací, tak díky hercům a nakonec i díky všemu ostatnímu - střeh, který není tak rychlý úhly, které jsou promyšlené, a hudba, která je kulervoucí. Mám pocit, že slovo kulervoucí jsem ještě nepoužil, tak doufám, že tohle je jediná příležitost, kdy jsem tak učinil. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Schwarzkopf- vlasové přípravky, uvádí Klub rváčů: Teenage Edition. Stylovej, ale vyprázdněnej a nagelovanej Rock’n Roll po miikeovsku. ()

dawe04 

všechny recenze uživatele

Dynamická, akční a stylová jízda, tadashii. Přesto mě pořád napadalo srovnání s Blue Spring. Narozdíl od "Vran" má Blue Spring i trochu poetičtější stránku věci, což je u mne konkrétně ku prospěchu věci, ale zpět k Serizawovi, Genjimu a jejich povedeným partičkám. Celý film pozorujeme přípravu na bitvu o nejvyšší postavení ve škole (no, někdy se o té rozmlácené betonové barabizně jako o škole dalo dost pochybovat) mezi dvěma "armádami" pěkně nasr***ch studentů. Ačkoli nejde o nic převratného, závěrečný "street fight" v dešti a blátě, to bylo něco. Masochisticky mě napadlo něco takového uspořádat u nás v.......Uvidíme, jaké zvrácenější choutky vyvolá dvojka:-) ()

hunty 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní stylové bitky... skvělá akce. Jak z tak mladých Japonců může jít takovej respekt a věrohodnost : ) Bál jsem se, že bude těžké se zorientovat, ale po chvíli už nic nebránilo si ten film užít do poslední kapky (..krve). Výborná hudba po celý film (Street Beats prostě umí) a ještě navrch jsem se skvěle zasmál. Neuvěřitelné, že se mi zamlouvaly všechny postavy v takové škále herců. To byla atmosféra sakra! ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Trochu nestandardní škola řekl bych :-) Pak už jen parádní kamera, dobře zvládnuté téma přátelství, vztahů, respektu, oddanosti, odhodlání a úcty (i k ženskému pohlaví) - no ale především obrovská porce kvalitní řežby s trochou humoru k tomu (hromadné rande :-)). ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Příběh je většinou co ve filmu preferuju. Tady je vytěsněn úplně na okraj (naštěstí,protože story--jsem tvrďák,abych fotrovi dokázal ,že jsem lepčejší než von a nebudu takpak muset velet nějaké té jakuza divizi,ale budu moci být třeba zdravotním bratrem,když se mi zachce....-- je opravdu nosný),ale pro tu neuvěřitelnou porci vzájemných kvalitních nakládaček mezi chlapci (furt lepší než by po sobě cákali vodou) hodnotím vysoko.Stalo se však,že mi permanentní fackovaná asi nestačila a já se občas nudil . Ale jen trochu-začal jsem na to koukat kolem půlnoci a končil kolem druhý aniž bych jedinkrát usnul. Takže vlastně dobrý. (Jak to ale funguje v japonským školství nám Miike už poměrně přesně popsal ve Fudo,nebo když Takashi Kitano skotačí se svou třídou v Battle Royale:-).)-Mám pocit,že tohle snese škatulku Yakuza film mnohem lépe,než spousta jiných jakoby Jakuza filmů.Nu což,-Miike už určitě zpracoval lepší příběhy, ale natočil i mnohem horší filmy. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Japonsku uchylnu osipanu menom Takasi Miike {Ichi the Killer} nemam rad, ale tento film zo skolskeho prostredia sa mu vynimocne podaril. Najma hudba a suboje sli dobre, takze 50 % ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Výborný akční film s nádechem dramatu, nečekejte sice žádný fajty typu Jacky, Jet nebo Donnie, ale spíš klasický pouliční bitky asijských chuligínů :). Bohužel sem se na chvíli ztratil v postavách (což asi není u asijskýho filumu nic mimorádnýho) a v tom kdo je vlastně s kym a proti komu, ale pak sem si to zase dokázal dát dohromady. Musím uznat že být holčina orientovaná na Asii asi bych si šla právě vyměnit kalhotky. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Takaši Miike vytvoril neskutočne akčný film plný old-style bojových scén, humoru a napätia. Zároveň je to však aj o priateľstve, súdržnosti, lojalite a ceste za naplnením snov a očakávaní. Scenár je do detailov prepracovaný, viaceré momenty som si po zhliadnutí filmu pozrel znova a až potom zapadli na svoje správne miesto v rozprávaní. Geniálne. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Miike mne překvapil. Jeho úchylárny jako Ichi The Killer moc nemusím, ale tady nejsou přítomny. Dobrý soundtrack, stylové bitky, stylizace do černé a mírně otevřený konec. Takže se těším na další díl. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Zábavné, stylové ale na tak přímočarý příběh zbytečně rozvleklé. Nevyrovná hudba od naprosto božských The Birthday a podobných přes příšerné a nehodící se R&B. Po šesti letech od prvního shlédnutí původní nadšení výrazně vyprchalo. Skvělé a trefné obsazení nicméně stále baví. Bez Yamady a Oguriho by film byl poloviční. ()

Reklama

Reklama