Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street

  • USA A Nightmare on Elm Street (více)
Trailer 1

Pětice dospívajících přátel, která žije ve stejné ulici, má sny o hrozivém muži se znetvořenou tváří, strašidelným hlasem a zahradnickou rukavicí s noži místo prstů. Jednoho po druhém terorizuje ve snech – kde platí jeho pravidla a jedinou cestou, jak před ním uniknout, je probuzení. Když ale jeden z nich zemře, ostatní pochopí, že se jejich sny staly skutečností a jediný způsob, jak přežít, je zůstat vzhůru. Kdesi v jejich minulosti se skrývá dluh, jehož splatnost právě vypršela. Aby se zachránili, musejí se ponořit do mysli nejzvrácenější ze všech nočních můr: Freddyho Kruegera. Legendárního zloducha hraje v současné verzi klasického hororu Jackie Earle Haley. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (622)

petero 

všechny recenze uživatele

Je mi zle pri pomyslení, že toto je remake klasiky z ´84. Nijak zvlášť som nebol na vetvy ani z originálu (za tri) ale čaro filmu a charizma Freddyho v podaní Roberta Englunda je neodškriepitelná. Remake je nudný (nezaujímavé postavy), ľakačky absolútne nefungujú a Jackie Earle Haley (s rešpektom k jeho Rorschachovi) veľmi zlou voľbou spolu s jeho prezentáciou Freddyho diametrálne odlišnou od originálu – jasné, je to šialenec, ale nie je s ním sranda... Ešte horšie ako biedny remake Friday the 13th. Tvorcovia remaku Hellraisera nech sa neopovážia preobsadiť Pinheada! ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Komerční znásilnění kultovní hororový série - který radši ani nemělo vzniknout - zachraňuje snad jen výborná hudba, kostýmy a solidní efekty. Tvůrci se spolíhali na lekačky, který jsou jasně předvídatelný, ale díky rázným decibelům se člověk i sem tam lekne. Ty 2* tomu nakonec dám, ale i remake Pátku třináctého mě zaujmul mnohem víc. ()

Reklama

CANNIBAL odpad!

všechny recenze uživatele

Opravdu mizerný remake. Předně je Krueger pitomě udělanej. Jeho ksicht, který spíš značně připomíná mumii (z filmu téhož názvu z roku 1999) je naprosto nedostatečný, ba dokonce s touto souvislostí i směšný. Oproti klasickýmu, který je nejen zjizvenější, ale hlavně jsou na něm perfektní detaily přiškvařené kůže a to na postavě Kruegera dělá právě ten správný šmrnc. Dále je ve filmu hodně mizerné a nízké napětí u kterého člověk jenom zívá a snad nejhorší na celém filmu je slabá brutalita. Pravý Krueger si oběť vždy maximálně vychutnával. V několika případech dokonce doslova. Také herci budí špatný dojem a to nejen svým výkonem. Jest-li to dělá to oblečení nebo opravdu jsou tak přestárlý (ve smyslu jakožto hlavních obětí) už přesně nevím a znovu se na to dívat mě opravdu neláká. Stačí mi to jednou a dost. Co, ale vím, že ve všech ostatních filmech byla jasně vidět minimálně doznívající puberta. Jedna z největších hovadin pak na celém filmu je, že by všechny oběti v pěti letech měli tak velké okno, aby si nic nepamatovali. To mi nejde moc na rozum. Celkově tak film opravdu nepřináší nic nového nebo převratného, že by to stálo byť za jednu hvězdičku. Nakonec musím dodat, že postavu Freddyho Kruegera si stejně budu vždycky spojovat s Robertem Englundem. Jemu se jiný herec v tomto směru nevyrovná. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Som veľkým fanúšikom horrorovej série "Nightmare on Elm Street". Pôvodný film Wesa Cravena a jeho následné štyri pokračovania doslova zbožňujem. Preto bude pre mňa navždy jedinou ozajstnou Nancy iba Heather Langenkampová, jej milým mladý Johnny Depp a zaručene nikdy nikto neprekoná Roberta Englunda v tom ako stvárnil postavu Freddyho Kruegera. Túto mienku už u mňa žiaden remake nezmení. Aj keď tento z roku 2010 vôbec nie je taký špatný ako ho tu opisujú niektorí uživatelia. Pre mladú generáciu divákov, ktorí sa s Nočnými múrami stretávajú po prvý raz, je to mrazivé, horrorové predstavenie. Pre starých, skôrnatených, vyznavačov klasík to bude asi naozaj len strata času. Ja to vidím tak na necelé tri hviezdičky. *** ()

Mahalik odpad!

všechny recenze uživatele

Freddy, dříve drsný assassin, nyní bez zrnka charismatu, žízní po teenagerské krvi a já u toho cedil pot horem-dolem. Hora nelogických scén se kupí jedna báseň (Kruegerovu minulost opravdu nepotřebuji znát) a režisérská bezradnost podtrhuje už tolikrát známý fakt, že natočit horor v dnešní době je velký kumšt. Jenže to i ten Lucio Malaver měl větší koule! Ach jo! ()

Galerie (101)

Zajímavosti (26)

  • Předseda školního představenstva Lenore Gonzales Bragaw nechtěl točit násilné scény ve školách. Povolil natáčení, až když mu štáb slíbil, že vynechá vraždy ve školním bazénu. (Chatterer)
  • Pôvodne sa malo jednať o prequel, v ktorom by sme videli, ako ešte živý Freddy Krueger vraždí deti, uniká spravodlivosti a na konci je zaživa upálený nahnevanými obyvateľmi mestečka. Nakoniec sa producenti rozhodli ísť na istotu a nakrútiť tradičný remake. (tron)
  • Freddy Krueger je role, kterou v předchozích dílech ztvárnil herec Robert Englund. Ale v tomto filmu hraje Freddyho poprvé jiný herec a to Jackie Earle Haley. (LEGACY)

Související novinky

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

26.12.2018

Noční můra v Elm Street už se jednoho remaku dočkala. Snímek z roku 2010 byl ale těžký propadák, a to jak po stránce finanční, tak i mezi diváky a kritiky. Studio New Line Cinema ale o pět let… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Vřískot pěkně postaru

Vřískot pěkně postaru

26.11.2009

To znamená se všemi, kteří přežili původní trilogii. Včetně Wese Cravena. Žerty stranou, v srpnu mu bylo rovných sedmdesát a pokud se naplní „hrozby“ scénáristy Kevina Williamsona, že Scream 4 bude… (více)

Rorschach z Elm Street

Rorschach z Elm Street

06.04.2009

Přes 100 miliónů dolarů na celosvětových tržbách, to je víkendové skóre Rychlých a zběsilých. Znamená to snad, že duben se pozvolna stává součástí letní blockbusterové sezóny? Možná. Zhruba za rok,… (více)

Reklama

Reklama