Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Clint Eastwood v roli tuláka z doby velké hospodářské krize 30. let., který se vydává na dlouhou dobrodružnou cestu z Oklahomy do Nashvillu společně se svým synovcem (hraje ho Eastwoodův syn Kyle). (oficiální text distributora)

Recenze (63)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prijemnej a pohodovej film, neco mezi roadmovie, dobrodruznym a komedii. Zadnej slozitej dej necekejte, Clint se s kytarou vydava na konkurs a nez se tam dostane, musi se vyporadat s hromadou problemu, vetsinou jsou toho typu, ze je Clint ozrala a tak se dostava z maleru do maleru, z kteryho ho musi tahat jeho synovec, kteryho fajnove zahral Clintovo syn, docela se divim, ze se vic nevenuje herectvi. Jinak Clint tentokrat nema svoji typickou roli, sice je to porad frajer, ale zadnej velkej drsnak. No a film je taky o hudbe, sem si skoro jistej, ze ty pisnicky zpival samotnej Clint a i kdyz je na nem videt, jak se musi desne premahat, silene se u toho zpivani xichti a zpiva dost potichu, tak to zvladnul docela obstojne. Proste takovej pohodovej film s prijemnou hudbou a smutnym koncem. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Nevim, nevim, pořád nevim, jestli mám dát tři nebo čtyři. Mám rád Clinta, dám čtyři, ale bude tam jedno velké ale. Tím je prostřední část filmu, která skutečně tak nějak zaostává za zbytkem. Přijde mi, že Clint tam chtěl dát hodně žánrů, nejdřív je to taková road movie, potom komedie, ke konci zase čistý drama. Ale Eastwood umí ždímat emoce, ale ví, kdy skončit, takže to neni nic lacinýho a na konci by to mohl být prostě solidní doják, ale to Eastwood zaplaťpánbůh nedopustil. Sice country nemusim, ale uznávám, že sem nějak sedlo. Jinak herci byli v pohodě, ale žádnej nevyčníval. Clint si to svý odehrál, jeho syn mu přihrával a je to takový příjemný. Prostě film o boření americkýho snu. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Clintu Eastwoodovi se osm let po natočení filmu "Breezy" opět zachtělo natočit něco, co se vymiká jeho obvyklým žánrům - westernu a akční krimi. A uplatnil zde svoji druhou lásku - hudbu. A tak se zrodil "Honky Tonk Man" nádherné melodrama o těžce nemocném muži, který si chce splnit svůj sen, jeho synovci, který v životě chce něčeho dosáhnout a nejen hloupě česat bavlnu jako jeho rodiče a hlavně o hudbě. Ve filmu zazní několik nádherných písní přímo v Clintově podání. Herecky se o něm snad ani zmiňovat nemusím, ale za zmínku stojí jeho syn Kyle, který byl skvělý, škoda že nedostal více příležitostí. Režie je také naprosto dokanalá. Clint tam dal humor, ale jen trochu. Clint tam dal lásku, ale ne sentiment. Je to dojemné, nikoli však kýčovité a už vůbec ne hloupé. Závěr je neodolatelně smutný s tou nádhernou písničkou. Po skončení jsem si ji šel hned zabrnkat na kytaru. "Honky Tonk Man" má srdce. Pro mě, jako pro muzikanta, dvojnásobně veliký. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood se narodil pro role všemožných tuláků. Ať už má u boku pistole nebo kytaru, tak mu to náramně svědčí a sluší. Dokázal tak udělat z road movie, která by byla nanejvýš průměrná, velice solidní divácký zážitek. Velice příjemný výlet na divoký západ do doby, kdy už přestal být divoký. Vůbec nesouhlasím s nominací na zlatou malinu pro nejhorší píseň. Naopak se mi ústřední píseň moc líbí, vždyť má neuvěřitelně chytlavou melodii. Těžko říct, zda si kluci strkali své šulínky jinam než se mezi homosexuály sluší a poškodili si tak sluch, ale nedovedu si jejich nominaci jinak rozumně vysvětlit. Nahlédnutí na hospodářskou krizi z pozice pouličního zpěváka je velice zajímavé. Dojde na loupeže, zatčení a sexuální zaučení nezletilých, které si člověk tehdy mohl koupit za dva dolary. Dnes už si člověk musí za pohlavní chorobu řádně připlatit (co tak vím z doslechu). V závěru se trošku zbytečně tlačí na vlnu sentimentu, ale jinak by to asi nebyl Clint Eastwood. Lepší 3 kousky. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Nečekaný a snad o to příjemnější zážitek byl pro mě Clint s kytarou, těžce nemocný a ještě jako svérázná chůva. Laskavost a do osvěžujícího vtipu zahalené prosté lidské pravdy o tom, že sen je mocnou hybnou pákou činu a taky že s přítelem jde leccos líp, to jsou obrovská plus tohoto filmu. Jen doufám, že počin, jakým je vydání Eastwoodovy kolekce, pomůže probrat diváctvo k hodnocení, jaké si Honky Tonk Man (ještě aby v ní byl) ZASLOUŽÍ !!! ..... (6.6.2006 - 59 nestydatých %) ()

Galerie (55)

Zajímavosti (7)

  • Eastwood si předlohu od spisovatele Clancy Carlila přečetl krátce po jejím vydání a autora osobně požádal, aby sám napsal filmovou adaptaci své knihy, přestože Carlile do té doby žádný scénář nenapsal. Práce na scénáři trvala 6 týdnů. (ClintEastwood)
  • Clint Eastwood jako Red Stovall ve filmu zazpívá písně „When I Sing About You“, „No Sweeter Cheater Than You“ a „Honkytonk Man“. Na originální soundtracku k filmu je ještě písnička „In The Jailhouse Now“, kterou s Eastwoodem zpívají Marty Robbins (zahrál si v malé roli jako Smoky), John Anderson a David Frizzell. (Rominator)
  • Snímek se natáčel v deltě řeky Sacramento v Nevadě, v Kalifornii a také v Nashvillu. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama