Reklama

Reklama

Po třech letech strávených za mřížemi, Mitchel (Colin Farrell) opouští věznici s dobrými úmysly. Ale když potká starého přítele Billyho (Ben Chaplin), gangstera, který se zrovna ohlíží po nějaké práci, Mitchel se k němu připojí, výměnou za místo k bydlení. Když se znovu zaplete se svou minulostí, je vtažen do života Charlotty (Keira Knightley), filmové hvězdy která se schovává před hordou fotografů a reportérů. Přitahován její krásou a zranitelností, rychle se ujímá role jejího ochránce. Začínají spolu plánovat nový život v Los Angeles, ale plány jim zkříží gangový boss Gant. Mitchelovi je jasné, že před Gantovým hněvem není v bezpečí nikdo z jeho blízkých a rozhoduje se vyřešit věci mezi nimi jednou provždy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (534)

Madison 

všechny recenze uživatele

Divák by očakával, že keď sa na plátne mihnú také herecké esá ako sú Colin Farrell a Keira Knightley, tak film musí zanechať aspoň nadpriemerný dojem, ale prekvapivo sa tak nestalo. London Boulevard sa bezmocne snaží ísť v šlapajach svojich omnoho schopnejších bračekov, ale v žiadnom prípade sa mu to nedarí. Na jednej strane v ňom absentuje sarkastický nadhľad pravých štipľavých gangsteriek, na strane druhej sa bezvýsledne snaží diváka strhnúť jednak postavou nevyrovnaného Farrella a jednak Keirou, ktorá je ostro sledovaná dotieravými novinármi - no v podstate je psychológia hlavných hrdinov nevyrovnaná, slabá .... a nezaujímavá. Čo na to povedať? Divák sa teší na tarantinovsko-ritchieovské krvavo-mafiánske dobrodružstvo a dostane neucelený komplot povrchnej romantiky a ,,gangsterčiny". ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Nudný a zmateně natočený patvar, ve kterém se přes hodinu nic neděje a na konci se nesmyslně všichni postřílej. William Monahan to celé natočil ve velice pomalém tempu a s cílem natočit cool gangsterku s nadhledem. To se však moc nedaří a Monahan navíc tentokrát zklamal i jako scénarista, protože děj je docela chaotický. Výsledek tak vypadá, že Monahan z knihy zadaptoval každou 10 stránku a moc to nedává smysl. Herci se docela snaží a hrají svůj standart, ale oni vlastně nemají moc co hrát, protože jejich postavy nejsou vůbec zajímavé. Jediný, kdo dokáže pořádně zaujmout je tak David Thewlis, jehož postava a herecký výkon je tak wtf, až to ve vás prostě nějaký dojem zanechá. Jinak ale zklamání, které nesahá ritchieovkám ani po kotníky. 50% ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Čestný a spravedlivý mukl Kolín dělá Kostnera anorektické miss ploché tričko s krysím obličejem, která mi poslední dobou hyzdí každý druhý film! Ještěže mají v patách zlého teplouše, jehož výtečná kreace mi v podstatě umožnila udržet prst od tlačítka STOP, které jsem první půlhodinu jemnými, kruhovými pohyby dráždil ukazováčkem. "Originalita" scénáře z toho jen čiší a až na homozápletku, volanty vpravo a kopřivku z Kejry se neubráním dojmu, že jsem po téhle cestě už kdysi šel a náramně mě to bavilo. Doufám, že za to debutující plagiátor dostane od Palmy alespoň kokosem. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Aby bylo jasno, mám rád Keiru, sedí mi Colin a mám rád Thewise a Winstona. A taky mám rád gangsterky. Anglické gangsterky. Ačkoliv řada znalců tu právem namítá, že vše co ve filmu viděli tu už někdy bylo (a mají pravdu) a že film je prachsprostou vykrádačkou jiných gangsterek (opět mají trochu pravdu) nemohu si pomoc , mě se to líbilo a to sakra! Pravda ve scénáři byly opravdu díry a chování některých postav jsem moc nechápal (např. vyhořelého hipíka Thewise v závěru nebo jen pro rvačku na 3 roky zavřeného Colina, který si to po návratu z lochu rozdá s mafiány o deset levelů hustčími a nebo ježdění v RR Ghoustu jen tak po městě... ) přesto to s klidem přecházím. Mně se ta dějová zápletka i postavy samotné moc líbila. Ano takových filmů, kdy zločinnec jde z kriminálu s dobrou vírou, že si najde byt, šichtu a za minulostí udělá čáru a kdy jej najdou staří známí nebo dostihne minulost - těch je spousta. Ale jen pro to, že někdo s tím příšel první se to nemá používat už navždy? Líbila se mi i ta romantika a láska ke Keiře v dávném anglickém venkovském sídle... Akorát tedy Keiro, to že co se týče vnad to není nic moc, to my tvoji fanoušci víme od pradávna, ale tady musím souhlasit s verbalem, ta vychrtlost byla až nezdravá. Ta žebra prokukující kůží dekoltem... Doufám, že Keira nemá opravdu nějaký problém s anorexií. Ale abych se vrátil k filmu samému. Nenudil ani minutu. Amíci nám naservírovali čistokrevnou anglánskou záležitost a to tak, že tam z toho nejsou vůbec cítit. Vše spojuje a umocňuje dokonalý a skvěle sestavený soundtrack, kdy v závěru jsem opravdu ani nedutal. Už dlouho jsem u filmu nezažil takhle skvělej doprovodit hudbou a to se ani nejedná o nic symfonického ale povětšinou jsou to staré dobré hity, které tu opravdu sedly jak hrnec na prdel. Hlavně skladby britských Kasabian. Fakt jsem si to užil a nenechte se odradit nízkým hodnocením! 4 obrazy řvoucích papežů. * * * * ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

bla bla bla ... kecy kecy kecy ... Sice si už moc nepamatuju samotný příběh (který mimochodem vůbec není důležitý), ale z tohoto filmu bude kultovka. Není důležitý obsah, jde tu o formu a Londýnský gangster je víc britsky cool než všechny filmy Ritchieho dohromady. Casting na jedničku, hudba ze snu ... P.S. Jsem fakt rád, že na tohle nemusím psát "objektivní recenzi", nešlo by to :-) ()

Galerie (90)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo od 19. června 2010 v Londýně, Hammerwoodském parku a v Los Angeles. (Kuzmik)

Související novinky

Colin, Keira a londýnský bulvár

Colin, Keira a londýnský bulvár

26.01.2009

Nebojte, nebudeme tady vytahovat žádné klepy a lechtivé nechuťárny. Ani se nezrodil další suprehvězdný pár. Tak se prostě bude jmenovat film, ve kterém se spolu objeví čerstvý držitel Zlatého glóbu… (více)

Reklama

Reklama