Reklama

Reklama

VOD (1)

Rok 117 našeho letopočtu. Římské impérium se rozprostírá od Egypta k Španělsku, na východě sahá až k Černému moři. Jen v severní Británii se nedaří dobýt území obývané divokým a krutým kmenem Piktů, bojujících proti organizovaným římským jednotkám partyzánskými metodami. Quintus (Michael Fassbender), který jako jediný přežil piktský útok na římskou pevnost, táhne spolu s legendární Devátou Legií pod vedením generála Virila (Dominic West) na sever, aby splnili jasně znějící rozkaz – sprovodit Pikty ze světa a zničit jejich vůdce Gorlacona. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (859)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Objektivně asi nejslabší Marshallův film, ale ve škatulce ‚krvavá historická řežba‘ pořád silný nadprůměr, který stojí hlavně na režisérově citu pro maximální krvavost (co na tom, že to cáká digitálně) a charismatických hercích. Na to, že se tam hodinu a půl vlastně nic neděje, to naplno vtáhne a dá pocítit fakt, že v jednoduchosti je někdy opravdu krása. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Marshall je dobrý režiser, ale není dobrý scénarista. Tento film si sám napsal a zrežíroval a dle toho to také vypadalo. Přenesl do něj skvěle vyglančené scény s geniálními prvky, ale nezapomněl přidat i scény naprosto trapné, nelogické a tak trochu stupidní. Feministky musely dostávat záchvaty orgasmů, když prsatá, geniálně namalovaná a upravená "nejobávanější bojovnice" nakopávala prdel římskému generálovi, který by sám rozsekal vlastní legii. Já u toho ale brečel smíchy. Samotná podstata filmu je předem zábavná - přeživší masakru utíkají domů, honí je bezcitní stopaři a chtějí je za každou cenu zabít. Kdyby se pouze tohoto Marshall držel, film by byl i na pět hvězdiček. Bohužel, Marshall chce být jednou v Hollywoodu, proto si neodpustil zběsilé odběhy od dějové linie. Z vojáků udělal pitomce, už jen proto, že všichni byli klaďasové a za tři vteřiny konec filmu z některých udělal svině a zrádce, naprosto nelogicky tím potopil celou dosavadní podstatu filmu. Úplný konec je ovšem totální výsměch, překombinovanost, trapnost. Dost kritiky. Marshall díky "Pádu do tmy" a "Psím vojáků" získal dobrý cit pro akci, krev a masky. Proto zde všechny akční bojové scény vypadají ŠPIČKOVĚ. Krev, useknuté končetiny, litý boj, vše naprosto skvělé. Postavy vojáků jsou až na chybu, kterou jsem zmínil, velmi dobří a sympatičtí, skvěle je doplňují vtipné dialogy. Oceňuju i detaily - mluva vojáků, když mrznou zní, jakoby fakt mrzli. Tenhle film jsem předem zatracoval, ale je skutečně dobrý ve všech směrech. Marshall ho udělal skvěle, ale ten samý Marshall do něj vnesl zbytečně moc chyb, které z naprosto dokonalého filmu, který v současnosti nemá konkurenci, udělal jen nadprůměrné survival drama. 80% 15. 08. 2010 ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Centurion není vůbec špatný film. Teda, není to nudný film a to se cení. Řekl bych, že to, co mi chybělo v Solomonu Kaneovi, mi dal právě tento film. Bitvy jsou zde sestříhaný skvěle, dočkáte se mnoha useknutých končetin a hlavně uvidíte tři skvělé herce. Z Fassbendera se klube prvotřídní herec, který konečně dostává šanci v lepších filmech, Jimmy McNulty (pardon, Dominic West :-)) byl generál, pro kterého by opravdu každý muž dobrovolně obětoval život, no a Olga Kurylenko tu sice moc nemluvila (resp. nemluvila vůbec) ale vynahradila to skvělými bojovými scénami a částečně i vzhledem. Je jasné, že příběh je "trošku" předvídatelný, ale i přes to, jak už jsem zmínil na začátku, nenudí a já opravdu prožíval tu cestu a boje s nimi. Navíc já mám slabost pro filmy, kde jsou opravdoví chlapi - silní, držící své slovo a ochotní i zemřít jeden pro druhého. Takže proto mírně zaokrouhluju nahoru. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Po ultimatnim Soudnym dnu me timhle Marshall trochu zklamal. Problem je, ze to je proste neco jinyho, nez jsem podle traileru cekal. Hlavni particka totiz neni zadna ultra nabusena banda, ktera by ve stylu Conana zmasakrovala, co jim pride pod ruce, ale vetsinu casu jsou na uteku. Coz zaroven znamena, ze tu neni moc souboju, nerek bych vylozene malo, ale proste ne dostatecne. Aspon, ze ty jsou svizny a hlavne krvavy, clovek se ani nezorientuje v bitve a uz je zem pokryta telama a krvi. Akorat mi prislo, ze Marshall netoci jakoze samotny souboje, ale vzdy se zameruje jen na jednotlivy zasahy, tudiz kamera rychle striha na ruzny bodnuti a podobne, takze to je na jednu stranu svizny a vtahne to do bitvy, ale na stranu druhou lehce zmateny. Co se tyce hercu, zadnej mi nepride jako typ nejakyho drsnaka, ale do svejch roli skvele padnou a to prekvapive vcetne Kurylenko. Takze celkove solidne natoceny, pekne krvavy, ale bohuzel nic vic. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Průměrnej masakr bez nějakých větších ambicí. Na akční scény se slušně kouká a tak hlavně za ně a i s přihlédnutím k faktu, že to bezproblémově uteče zvedám své původní hodnocení o hvězdičku. Zkrátka takový kousek co nenadchne ani neurazí, ale ty plytké postavy trochu naštvou. Všechny charaktery jsou tu jenom načrtnuté a moc se toho o nich nedozvíme. Zkrátka klaďasové jsou kladní a záporáci záporní. A tak nejzajímavější je úloha Olgy Kurylenko která je jakože němá a tak za celý film neřekne ani slovo.50% ()

Galerie (58)

Zajímavosti (20)

  • Po pozření muchomůrky zelené dojde k prvním příznakům otravy po 8 až 48 hodinách. Smrt během několika minut je tudíž nesmyslem. (Hal_Moore)
  • Fráze „uběhnout maraton“ se poprvé použila až v roce 1896 během prvních olympijských her. (Hal_Moore)

Související novinky

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

09.07.2013

Pokud nás tvůrci čím dál sledovanější Hry o trůny něčím rozčilují, určitě je to vyhýbání se velkým bitevním scénám. Když už ale náhodou k nějaké akci dojde, stojí to za to. I proto byla epizoda… (více)

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

04.09.2012

Tvůrce Pádu do tmy, Soudného dne či Centuriona si loni odskočil do televize a bitevní epizodou Blackwater si vystřihl zdaleka nejlepší hodinku druhé série Hry o trůny. Není divu, že o jeho služby v… (více)

Neil Marshall: Profesionálové nebo emzáci?

Neil Marshall: Profesionálové nebo emzáci?

30.03.2011

Skotský béčkař, od něhož jsme naposledy viděli (pseudo)historickou řezničinu Centurion, dlouho snil o celovečerním remaku kultovního seriálu Profesionálové. To už neplatí. Film se pořád připravuje,… (více)

Jana Eyrová jako gotický horor

Jana Eyrová jako gotický horor

23.11.2009

Ano, všechno teď bude goth a emo. 260 miliónů za první víkend je 260 miliónů za první víkend (vy víte, o kterém filmu je řeč). Dokonce i klasika Charlotte Brontëové bude v nové filmové adaptaci… (více)

Reklama

Reklama