Reklama

Reklama

Arthur Bishop pracuje jako zabiják pro tajnou vládní organizaci. Je disciplinovaný a ve svém životě má vše srovnané. Jednoho dne dostane nový úkol, který mu je víc než proti srsti. Má zabít jednoho ze svých šéfů, starého přítele McKenna. Domluví si tedy schůzku s druhým šéfem, Finchem. Ten mu ukáže důkazy o tom, že McKenn je zradil. Bishop v domnění, že jedná v zájmu dobra, svého kámoše skutečně odstraní. Brzy ale zjistí, že vše bylo přece jen trochu jinak. Setkává se i s McKennovým synem Stevem. Ten nemá pořádnou práci a neví, co bude po smrti otce dělat. Zabiják si ho tedy vezme pod ochranná křídla a snaží se ho naučit vše, co umí. Mladík je učenlivý, a tak brzy splní svůj první úkol v roli nájemného zabijáka, i když akce neproběhne přesně podle plánu. Bishopovi se ozve Finch, kterému se vůbec nelíbí, že ho zaučuje. Zabiják při dalším úkolu potkává na letišti muže, který měl být zabit kvůli údajné McKennově zradě. Z toho pochopí, že byl šéfem podveden. Finchova člověka na letišti zabije a rozhodne se zlikvidovat i jeho. On už však posílá skupinu zabijáků, aby oba, Bishopa i Stevea, odstranili. Steveovi dochází, že vrahem jeho otce je právě Bishop. Nenapadne ho, dokud nezabijí Finche. Po jeho smrti začíná boj mezi mistrem a jeho učněm. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (636)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Ako prišlo, tak odišlo. V praxi to znamená, že všetka akcia pôsobila rovnako rádoby ultraprofesionálne ako úvodná vražda, Statham sa po celý čas hrá na machra, Foster mu celkom zdarilo sekunduje a... to je všetko. West hádam okrem Con Air a možno Expendables 2 nikdy nenatočil vyslovene dobrý film. Škoda. Dramatická rovina príliš nefunguje, Sutherland si tam dlho nezahrá a zvyšok je klasická (pod)priemerná stathamovka. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Průměr tak průměrný, že mu nejde dát ani průměrné hodnocení. Nijaká akce, nedotažený příběh, nezajímavé postavy. Není tu sice nic, co by mohlo někoho urazit, někomu vadit, zrovna tak ale chybí jakákoli složka, který by měla šanci potěšit a zaujmout. Ve výsledku je tedy Mechanic veskrze zbabělým produktem, jehož existence nemá většího smyslu, než stát se sobotním filmem týdne na některé z komerčních televizí, kde neurazí babičky ani dětičky. ()

Reklama

ORIN 

všechny recenze uživatele

Strašně mdlé a fádní. Originál neznám, ale pro mě je tohle tak odfláklá filmařina. Obě hlavní postavy jsou neskutečně ploché a nezajímavé, jejich motivace nepochopitelné a hlavně divák se s ani jednou nedokáže ani na sekundu ztotožnit. Pár sice dobře nasnímaných akčních sekvencí bohužel celý film nezachrání. A co mě na filmu, slušně řečeno, nejvíc irituje, je způsob jakým je příběh podán, přičemž závěr filmu je prezentován stylem "jo diváku, to sem tě převez, to čumíš?" Čuměl jsem dokonce s otevřenou hubou, jakou blbost dokázal West natočit. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tady uz to jde se Stathamem trochu z kopce neni to vylozenej pruser jeste se jedna o koukatelnej film ale od Westa bych cekal trochu naslaplejsi a drsnejsi akcnak prvni pulka je dost nuda pak se to sice trochu rozjede ale stejne to staci maximalne tak na slabej prumer vedlejsi postavy mne tu nejenom ze nebavili ale prisli mi vylozene zbytecny az otravny a celej ten film je takovej nijakej unylej holt rok 2011 je symbolem pocinajiciho Stathamova upadku Elitni zabijaci jsou jeste slusny ale tohle uz je o stupen slabsi a to horsi melo teprve prijit... ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Zatím asi jediný Stathamův akčňák, v němž akce hraje až druhé housle. A světe div se, ale vůbec to nevadí (navíc v poslední půlhodině je jí tolik, že to snadno vynahradí její předešlou značnou absenci)! Před nějakou dobou jsem viděl originál s Charlesem Bronsonem, jehož kvality jsem sice uznal, ale téměř si je neužil. Vztah ústřední dvojice, který je tím, na čem oba filmy stojí, mi tam přišel velice chladný, ostatně jako celý snímek (věřím, že to byl částečně záměr, ale mně ten nehorázně suchý přístup nevyhovoval). Aktuální verze Simona Westa sice také není žádná zdrcující smršť emocí (holt je to stále jenom akční béčko), ale tady jsem si prostě cestu k postavám našel a nedělalo mi to žádné problémy (snad to bude dáno mimo jiné i mou dlouholetou slabostí pro Stathama a kvalitním herectvím Bena Fostera). Remake je sice oproti originálu trochu vyměklý a po skončení se lehce vykouří z hlavy (nevyhnutelný osud valné většiny jednohubek), ale já se během sledování zkrátka nenudil snad ani vteřinu, což je pro film s (naštěstí) malými ambicemi nezanedbatelná výhra. 60 % ()

Galerie (109)

Zajímavosti (21)

  • Hudební soustava, kterou má Arthur Bishop doma, se skládá z gramofonu Pro-Ject RPM 9.2 Evolution, zesilovače Jolida 502 BRC a reprodukorů Pinnacle BD 1000 Tower. Cena celé soustavy činí přibližně 105 000 Kč. (Saur.us)
  • Názov filmu The Mechanic je americký slang, ktorým mafia pomenúva nájomných vrahov. (m.a.t.o.)
  • Ochrankára sediaceho s Deanom v aute, ktoré Arthur Bishop naberie smetiarskym vozom, si zahral režisér filmu Simon West. (m.a.t.o.)

Související novinky

Statham předává kurýrskou štafetu

Statham předává kurýrskou štafetu

11.02.2014

Kurýr dodnes patří mezi nejznámější filmy Jasona Stathama. Neohrožený řidič Frank Martin to dotáhl na tři celovečeráky, předloni se pak přesunul i na malou obrazovku, kde si ho zahrál Chris Vance.… (více)

Denzel si naverboval režiséra Drive

Denzel si naverboval režiséra Drive

12.12.2012

The Equalizer je seriál z osmdesátých let, který vydržel na obrazovkách čtyři sezóny. Jeho hrdinou byl bývalý tajný agent Robert McCall (Edward Woodward), jenž jako pokání za svou minulost zvolil… (více)

Režisér pro Expendables 2

Režisér pro Expendables 2

20.06.2011

Původně chtěl film režírovat sám Stallone, ale nakonec se rozhodl předat žezlo. Osud pokračování hitového krváku tak přechází do rukou Simona Westa. Ten má pořád pověst „režiséra Con Airu“ (jednoho z… (více)

Jason Statham ve válce s ruskou mafií

Jason Statham ve válce s ruskou mafií

13.02.2011

Plešatý britský řízek jde z akce do akce a je to tak dobře. Momentálně je nájemným zabijákem v remaku The Mechanic a brzy se stane agentem Nickem Stonem v akčním thrilleru Echelon. Ten vzniká podle… (více)

Reklama

Reklama