Reklama

Reklama

Strážci - Watchmen: Příběhy Černé lodě

  • USA Tales of the Black Freighter
Trailer

Animovaný příběh podle fiktivního komixu "Marooned", který si čte chlapec v komixu Watchmen, o námořníkovi, jehož loď je přepadena Černým škunerem a on jediný přežije na opuštěném ostrově. Jeho jediným cílem se stane varování rodného města… (xxvasa)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

ext_ 

všechny recenze uživatele

Dal jsem 5 hvězd filmu, musím dát i tady. Je tady ale drobný rozdíl. Zatímco film Watchmen může stát samostatně více než dobře, tak s Příběhy Černé lodě (je to defacto fiktivní komiks, který si ve Watchmenech čte jedna z postav) už je to trochu jiná liga. ToBF ti, kdo nečetli komiks, těžko pochopí do všech důsledků, a tak pro ně trochu postrádá smysl, resp má smysl pouze jako hodně drsná podívaná. Obsahuje totiž mnoho paralel a protivah příběhu, jednotlivých epizod a detailů, které film nepobral a ani pobrat nemohl. Nosná myšlenka ToBF a její spojitost s filmem, potažmo komiksem, třeba hodně lidem dojde (mně na první přečtení nedošla :), ale hodně věcí zůstane jaksi za oponou. V kontextu s komiksem 5*/ samostatná věc 4*. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Jako minikomiks v megakomiksové fresce fajn, ale vlastně bez jakéhokoliv zřejmého smyslu vzhledem k fungování Watchmenů. Příběh o ztroskotaném kapitánovi lodi (Butlerův chraplák), který se ze samoty, paranoie a nedostatku jídla a pití zblázní není nijak originální příběh, který by si nějak zvlášť zasloužil zfilmovat, navíc mně osobně tenhle typ animace moc nesedí. Jak se říká: "Abys něčeho dosáhl, musíš jít přes mrtvoly." ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Výborný zákusek k Watchmenům v podobě animovaného komiksu v komiksu. Je to náležitě temný, atmosféra by se dala krájet a děti by se u toho posrali strachy. Hlas Gerarda Butlera tomu taky hodně přidává a useknutejma časti těla se tu taky nešetří. Velká spokojenost a zde v komentářích zmíněného prostříhání s filmem bych se taky nebránil. Vypadalo by to určitě zajímavě ()

Weirdman 

všechny recenze uživatele

Sympaticky nekompromisná záležitosť :)) Naozaj oceňujem, že si tvorcovia celého filmového adaptovania Watchmen dali tú námahu aj so zhmotnením tejto dejovej línie. Ale animák takto vytrhnutý z kontextu nemá svoju ozajstnú silu. V director's cute celého filmu sa bude určite znamenitejšie vynímať :)) ... (▼) ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Je to zvláštní, ale přišlo mi to chvílemi jako takový drsnější Trosečník :-) Hlavní hrdina a Tom Hanks měli skutečně podobné osudy : oba skončili na pustém ostrově, oba se rozhodli sestavit vor a vyplout vztříc smrti nebo záchraně, oba měli svého "pana Wilsona" a oba byli hnáni láskou kupředu (kapitán měl ještě pár pohnutek navíc). Na moři se sice jejich příběhy rapidně rozcházejí, ale jisté podobné rysy v příběhu by se tu najít daly. Samozřejmě pominu-li celkové vizuální ladění, psychologickou trýzeň a vyvrcholení, které byly u Černé lodě naprosto skvělé. Doufám, že se podobného stylu někdo ujme a přinese nám podobně vizuálně i příběhově nekompromisní film i mimo Watchmen universum. (Viděno nastříhané v Ultimate Cut verzi a popravdě mi docela uniká spojitost s příběhem Watchmenů.) ()

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl natočen podle stejnojmenné komiksové série Alana Moorea a Dava Gibbonse. (Terva)

Reklama

Reklama