Reklama

Reklama

Strážci - Watchmen: Příběhy Černé lodě

  • USA Tales of the Black Freighter
Trailer

Animovaný příběh podle fiktivního komixu "Marooned", který si čte chlapec v komixu Watchmen, o námořníkovi, jehož loď je přepadena Černým škunerem a on jediný přežije na opuštěném ostrově. Jeho jediným cílem se stane varování rodného města… (xxvasa)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Butler má neskutečné charisma i v pozici ‚audio‘, ale zbytek je nezajímavá historka, která evidentně může fungovat jako ‚vyplňovací vata‘ komiks v komiksu, ale ne jako samostatný kousek. Na to mi přeci jenom chybí propracovanější animace a příběh, který by více vtáhnul. Dvojnásobná stopáž by tomu prospěla. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Zatímco jiné blockbustery přicházejí s animovanými filmy, které mají propagovat hlavní titul a které rozšiřují jeho fikční svět či rozvíjí jeho téma, WATCHMEN - STRÁŽCI na to jdou zcela jinak a "jen" samostatně vydávají to, co již bylo v komiksu, jen se to nevlezlo do filmu. TALES OF THE BLACK FREIGHTER je komiks v komiksu, jenž si čte mladý černošský kluk u stánku v New Yorku a jenž je alegorickou paralelou toho, co se odehrává s postavami v hlavním vyprávění. Jako samostatné brakové pirátské čtivo moc neobostojí, i když je filmovější než některé věrné komiksové hrané adaptace, ale důmyslně a důsledně nastříhané do filmu by tenhle atmosferický animák s burácivým hlasem Gerarda Butlera mohla být něčím víc. Ne nadarmo se mezi kapitolami v komiksu cituje Nietzsche a ne nadarmo postavy propadají do propasti a jejich osudy odráží příběh poblouzněného kapitána snažícího se zachránit svou rodinu a své město, ať již vidíme podobnost se Sůvou II (analogický obraz s pojídáním masa), Rorschachem (na živu ho pohání také jen jedna věc: přijít všemu na kloub), Dr. Manhattanem ("dobrovolné vyhnanství" na Marsu) či Adrianem Veidtem (snaha o záchranu mnoha, i když se jde přes mrtvoly, a ušlechtilý plán v rukách šílence). Takhle odkaz na Rorschachovu masku, jejíž nestálou podobu připomene z námořníků vyteklá krev, vyznívá pro nezasvěcené do prázdna. 9/10 ()

Reklama

vincent 

všechny recenze uživatele

Pribeh, ktory mi nejako v samotnej knihe Watchmenov nesedel ako jeden neprerusovany celok funguje vyborne. Temne, paranoidne a brutalne ukoncene genialnou pesnickou Niny Simones. Vynikajuco nakreslene, s pochmurnym komentarom Butlera by vydrzalo aj 90 minutovu stopaz. Som zvedavy ako to bude riesene s Watchmenmi na DVD. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Výborný zákusek k Watchmenům v podobě animovaného komiksu v komiksu. Je to náležitě temný, atmosféra by se dala krájet a děti by se u toho posrali strachy. Hlas Gerarda Butlera tomu taky hodně přidává a useknutejma časti těla se tu taky nešetří. Velká spokojenost a zde v komentářích zmíněného prostříhání s filmem bych se taky nebránil. Vypadalo by to určitě zajímavě ()

Terva 

všechny recenze uživatele

.....a pak jsem ji uviděl....černou loď a černé plachty té lodě mířící do pekel na pozadí žlutého nebe Indie. Krutě krvavý a černý komiks přenesený na filmové plátno, v kreslené podobě, nás, mimo jiné, upozorňuje na to, že syrové a ještě teplé maso se jíst nedá..... Na dvd jsou ještě dva dokumenty. Jeden o The Culpeper minute a druhý je o natáčení Watchmenů z názvem Under the Hood. Pak ještě dvd obsahuje první část komiksu Watchmen v kreslené podobě. Citát - O půlnoci všichni agenti a superhrdinové vylezou a došlápnou si na ty, co vědí víc než oni - BOB DYLAN. ()

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl natočen podle stejnojmenné komiksové série Alana Moorea a Dava Gibbonse. (Terva)

Reklama

Reklama