Reklama

Reklama

Oceány

(festivalový název)
Trailer 1

Po úspešných filmoch Mikrokozmos a Putovanie vtákov francúzsky filmár Jacques Perrin poodhaľuje fascinujúci svet oceánov a bytostí, ktoré ich obývajú. Ukazuje nie len ich krásu, zaujímavosť a rýchlosť, ale aj zraniteľnosť voči environmentálnym hrozbám. Film vznikal v priebehu štyroch rokov, počas ktorých Perrin cestoval po celom svete s tímom potápačov, vedcov a technikov a využil najmodernejšie technológie 21. storočia, aby mohlo vzniknúť toto dielo, ktoré preniká do tajomných a fascinujúcich hlbín podmorského sveta ako žiadne iné pred ním. (STV)

(více)

Recenze (82)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $80miliónovTržby USA $19,422,319Tržby Celosvetovo $83,900,000Tržby za predaj DVD v USA $4,734,752 //počet predaných kusov 243,899║ To čo nám ponúkne príroda je úžasné, to čo nám ponúkne človek je klietka plná utrpenia, veľmi silný dokument a to netreba ani slová. Videl 104minutovy dokument bez komentára. /95%/ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Production Companies : Galatée Films, Pathé, France 2 Cinéma , France 3 Cinéma, Notro Films, JMH-TSR // ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Nádhera! Kdo je fascinován vodou, mořem (oceánem) a životě v něm bude nadšen. Málokde jsem viděl tak překrásné záběry. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Oceány jsou takové modrozelené, hýbe se v nich voda a nechybí v nich flóra ani fauna. Touto informací jsem disponoval již před projekcí, takže jsem si ji pouze potvrdil. Jinak je to skutečně pouze "další z dokumentů", který ukazuje již mnohokrát viděné. Možná má víc pixelů než ty předchozí, ale mně připadají všechny v podstatě stejné. Takže uděluji jednu hvězdu za delfíny, pro které mám slabost a druhou za nadšení svých dětí, které něco podobného viděly poprvé. ()

Kass

všechny recenze uživatele

Krásné obrazy. Mít je doma na Blu-ray ve vysokém rozlišení, tak při nich vrním blahem a... a tím bych tento komentář nejspíš uzavřel. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Absolutně jsem nečekal, že mě dokument zaujme. Viděl jsem kupy dokumentů z podmořského světa. Většinu snad i ve 3D. Viděl jsem dokumenty, které byly lepší vizuálně a viděl jsem i dokumenty, které byly lepší obsahově. Ovšem tenhle komplexně působí jako takový malý skvost a začínám chápat, proč se mezi 300 nejlepších filmů prokousal zrovna on. Musím hrozně ocenit zejména hudbu, protože ta je naprosto precizní. Neurazí ani pěkný doprovodný komentář, který jsem slyšel ve slovenštině. Pěkný je hlavně proto, že nám poví za celou stopáž pouze pár slov a nepůsobí absolutně rušivě. Celkově veškeré zvuky, které se z hlubin oceánů ozývají jsou dechberoucí. A ze záběrů se mi hrozně líbila ta loďka houpající se ve vlnách. Nic podobného jsem zatím neviděl. Zvířátka byla také fajn a jednu podmořskou potvoru jsem viděl také úplně poprvé. Myslím, že sem 4* právem patří. Vážně si mi to celé líbilo. ()

nascendi

všechny recenze uživatele

Dokument o oceánoch nemá badateľnú koncepciu, nepostrehol som v ňom akcent na potrebu zachovania diverzity rastlinných a živočíšnych druhov na Zemi, jednotlivé časti na seba celkom nenadväzujú. Napriek tomu ho považujem za veľmi hodnotný. Prečo? Je to sled nádherných záberov známeho i neznámeho sveta a veľmi dobre sa na pozerá. To vôbec nie je tak málo. Pred pár dňami som videl o polstoročie starší Svet ticha. Okrem technickej úrovne bol rozdiel iba v tom, že vo Svete ticha zabíjali žraloky s nenávisťou triednych nepriateľov a v Oceánoch im iba odrezali plutvy s chvostom a humánne ich hodili naspäť do vody. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Vizuálně neskutečně nádherný dokument, ukazující krásy oceánů, včetně jejich obyvatel. Pokud vám nejsou dokumenty založené na vizuální stránce cizí, tento nesmíte minout. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

UPOZORNĚNÍ: existují 2 verze. Jedna 86 minut dlouhá s komentářem a jedna 104 minut bez komentáře. Celou jsem viděl právě verzi kratší s komentářem a jsem spíš zklamaný. Záběry to byly sice nádherné, ale nic moc nového jsem se nedozvěděl a komentář byl o ničem. Nejvíc mě ale zklamalo poskládání těch záběrů, které přeskakovalo od krabů ke žralokům, pak k plejtvákům a v momentě, kdy už to vypadá, že se něco o plejtvákovi dovím, tak šup a už jsme mezi medúzami. Takhle si teda dokument nepředstavuju ani náhodou. 50% ()

Darneth 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála dokumentů, jenž chválihodně vzdává hold kráse vodním hlubinám oceánu, jeho pestrobarevnosti, rozmanitosti a vzácnému tichu modravého nekonečna. Jacques Perrin a Jacques Cluzaud bravurně vystihli nevystihnutelné a ozvláštinili dokument přenádherými záběry, na nichž je znát láska k naší Zemi. Smekám. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem: "úchvatné". Kouzelné, nezapomenutelné záběry. To, co někteří filmaři nedokáží ve filmech, v tomhle dokumentu jen žasnu nad jejich prací. Spojením jejich umění a kouzla přírody vznikl jeden z nejlepších přírodovědných dokumentů vůbec. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

spousta krásných záběrů, jenže často jsem měl pocit, že jsem něco podobného už viděl jinde.. to by samo o sobě až tak nevadilo, ale fakt, že jsem se i při té kraťounké stopáži místy trochu nudil, už prostě vadí.. silné 3* ... P.S.: šiky krabů pochodující po mořském dně vypadají jako z nějakého sci-fi filmu (hm?:) ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Postupne prešli v tomto dokumente aj teplé aj studené vody a ukázali toho celkom dosť so zaujímavými tvormi, aj keď ja by som toho chcel vidieť viac a v rôznych polohách, trocha živšie a s nejakým postupnosťou medzi tvormi. Oceány síce nie sú nejaká moja obľúbená téma, no je tam mnoho neobvyklého a nepoznaného pre ľudí a takéto niečo je takou poloučebnicou, no najmä poteší človeka ako oddychové dielo. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Niečo, čo sa nedá dostatočne opísať slovami. Niečo, čo by som skôr zaradil do žánru fantasy, pretože sa zdá, akoby to ani nebolo reálne nafilmované. Neskutočné, obdivuhodné, ohromujúce. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Exceletní obrazová práce, některým záběrům se až nechce věřit a výborný hudební podkres, který celou tu honosnost ještě umocňuje. Vtáhlo mě to pod tu vodu, jako by mě to chtělo utopit. Nemá to možná tak uspořádaný koncept vyprávění, jako řada dokumentů a trošku se skáče mezi jednotlivými lokacemi. Nicméně to, co dokument říct chce, řekne s přehledem. Vlastně je to hlavně o videostopáži, protože vypravěč řekne minimum. PS: Chcete natočit scífko? Mrkněte se na nějaký podmořský dokument a nemusíte absolutně nic vymýšlet, protože to, co "vymyslíte", jste už beztak někde viděli. Jasných 5*. Bluray kvalita nutností. ()

Reklama

Reklama